Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Η μικροκαμωμένη Μαρία!!!



Σήμερα θα σας μιλήσω για την πιο αθώα παρουσιάστρια της ελληνικής τηλεόρασης. Φυσικά μιλάω για την Μαρία Μπεκατώρου! Κατάγεται από την πανέμορφη Κεφαλονιά αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Τελείωσε τις Ουρσουλίνες και παρακολούθησε μαθήματα δημοσιογραφίας. Από το 1992 εργάζεται στο κανάλι "Τηλεάστυ". Αρχικά συνεργαζόταν και με το περιοδικό "ΠΟΠ-ΚΟΡΝ". Από το 1994 έως και σήμερα παρουσιάζει την εκπομπή "Χωρίς Ταμπού". Στην εκπομπή αυτή έχει φιλοξενήσει πολλούς πρωτοεμφανιζόμενους, τότε, καλλιτέχνες όπως την Δέσποινα Βανδή, τον Αντώνη Ρέμο, το Γιάννη Κότσιρα, τη Νατάσσα Θεοδωρίδου αλλά και πολλούς άλλους! Στο ραδιόφωνο συνεργάζεται με τον Μάκη Πουνέντη και την Μαρία Ηλιάκη. Κάθε πρωί λοιπόν καλημερίζει τον "αγαπημένο της τηλεθεατή" και μας κάνει να γελάμε μέχρι δακρύων με τα απρόοπτα που συμβαίνουν κατά καιρούς στον τηλεοπτικό αέρα. Είναι παντρεμένη με τον "Αντωνάκη" της που δηλώνει τρελά ερωτευμένη! Εδώ και καιρό δηλώνει πως θα ήθελε πολύ ένα παιδάκι και εμείς της το ευχόμαστε ολόψυχα!
 Και κλείνοντας θα σας υπενθυμίσω αυτά που έχει κάνει η Μαρία εκτός καναλιού της! Συμμετείχε στο "Just the two of us" του Mega. Σε αυτό το φιλανθρωπικού χαρακτήρα show ο κόσμος την λάτρεψε και τους χάρισαν, μαζί με τον Χρήστο Χολίδη, την δεύτερη θέση! Όλοι υποστήριζαν ότι το Mega της "πάει πολύ"! Και έτσι έγινε και η παρουσιάστρια του παιδικού Master Chef. Με λίγα λόγια ήταν στον "φυσικό" της χώρο καθώς και αυτή εχει καρδιά μικρού παιδιού! Οι κριτικές ήταν κολακευτικές και η ίδια δηλώνει ότι ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει την εξέλιξη των επαγγελματικών της και κάθεται και βλέπει τους τίτλους τέλους του διαγωνισμού μαγειρικής για να βλέπει το όνομά της!



                                                                                                 Themis

Γιατί το 7 θεωρείται ιερό;

Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι το 7 θεωρείται μαγικός αριθμός..Πού έγκειται όμως αυτή του η "μαγεία"; Η ιστορία του πηγαίνει πίσω στον πολιτισμό των Σουμερίων-Βαβυλωνίων, στων οποίων τη μυθολογία εμφανιζόταν πολύ συχνά. Μάλιστα οι θεοί τους σχημάτιζαν επταμελείς ομάδες. Δική τους επινόηση είναι και η εβδομάδα με τις επτά ημέρες.
Ίσως οι Σουμέριοι να απέδιδαν την ιερότητά του σε φυσικά φαινόμενα όπως για παράδειγμα το ουράνιο τόξο που έχει  επτά χρώματα ή στους τότε γνωστούς επτά πλανήτες, δηλαδή τον Ερμή, την Αφροδίτη, τον Ήλιο, τη Σελήνη, το Δία και τον Κρόνο. Από τότε ο αριθμός αυτός χρησιμοποιήθηκε από πολλούς πολιτισμούς, όπως είναι οι Ρωμαίοι, που σύμφωνα με τη μυθολογία τους η Ρώμη θεμελιώθηκε από τους επτά πρώτους βασιλιάδες της πόλης, αλλά και οι ισλαμιστές πιστεύουν ότι ο Αλάχ έχτισε επτά ουρανούς. Τέλος ας μην ξεχνάμε και τη δική μα θρησκεία όπου ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο σε επτά ημέρες.
                                                                                                                             Μ.

Από πού προήλθε η φράση πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος..;

Καθημερινά στο λόγο μας χρησιμοποιούμε διάφορες φράσεις των οποίων αγνοούμε την προέλευση και την ιστορία..Σήμερα λοιπόν θα σας πω πώς προέκυψε η φράση πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος, έτσι ώστε την επόμενη φορά που θα την ακούσετε να το παίξετε έξυπνοι αποκαλύπτοντας την προέλευσή της. Κοινώς για εσάς δουλεύω.
Η φράση αυτή λοιπόν πηγαίνει πίσω στο χρόνο, συγκεκριμένα στην εποχή που τα ελληνικά παράλια πλήττονταν από επιδρομές πειρατών. Ανάμεσα σ΄αυτούς ήταν και οι Αλγερινοί οι οποίοι θανάτωναν τα γυναικόπαιδα, ή άρπαζαν τις όμορφες κοπέλες για να τις πουλήσουν στα σκλαβοπάζαρα. Εκείνη την εποχή στη Μήλο υπήρχαν μεγάλα κέντρα ταπητουργίας που παρήγαγαν χαλιά με πολύ ωραία σχέδια. Τα χαλιά αυτά πωλούνταν ιδιαίτερα ακριβά σε πλουσίους της Πόλης, της Κύπρου ή της Βενετίας.
Μια νύχτα λοιπόν, ο Αλή Μεχμέτ Χαν, φοβερός κουρσάρος, αποβιβάστηκε με τους άντρες του στη Μήλο με σκοπό να τη λεηλατήσει. Οι πειρατές μπήκαν στα εργαστήρια των χαλιών για να αρπάξουν το εξαιρετικής ποιότητας μαλλί που είχαν, έγιναν όμως αντιληπτοί από τους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι τους περικύκλωσαν και τους έπιασαν. Αντί όμως να τους σκοτώσουν, τους ξύρισαν το κεφάλι και τα γένια και τους έστειλαν δώρο στον βυζαντινό αυτοκράτορα. Κι έτσι προέκυψε η φράση πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι.
                                                                                                                                          Μ.

Πόσο συνηθισμένη είναι η μέρα των γενεθλίων σου;




Σίγουρα η μέρα των γενεθλίων μας είναι ξεχωριστή για όλους μας! Νιώθουμε ότι η μέρα μας ανήκει και ότι είμαστε μοναδικοί! Κατά πόσο όμως είμαστε οι μοναδικοί που γιορτάζουμε εκείνη την μέρα; Σύμφωνα με την εφημερίδα "New York Times" που δημοσίευσε αυτή την έρευνα, δημιουργήθηκε ένας πίνακας με κάθε μέρα του χρόνου που δείχνει πόσο συνηθισμένη είναι η κάθε μέρα σε θέμα γεννήσεων! Η περίοδος που μελετήθηκε αφορά τις χρονολογίες 1973-1999. Η έρευνα ανέδειξε την 16η Σεπτεμβρίου ως την πιο συνηθισμένη μέρα γενεθλίων. Η πιο σπάνια μέρα γεννήσεων όπως μπορούμε όλοι να φανταστούμε είναι η 29η Φεβρουαρίου! Σας δίνω από κάτω και τον εν λόγο πίνακα για να ανακαλύψετε και μόνοι σας πόσο συνηθισμένη είναι η μέρα των δικών σας γεωεθλίων! Όπως λέει και ο πίνακας, όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα στο τετραγωνάκι που σας ενδιαφέρει, τόσο πιο πολλοί ήραθατε στον κόσμο εκείνη την μέρα!








                                                                                                 Themis

ΖώΔιΑ...


8 Δεκεμβρίου σήμερα και ημέρα Σάββατο. Μια θετική όψη με το καλημέρα σας! Αναφέρομαι φυσικά σε αυτήν της Σελήνης με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, η οποία σας προτρέπει να βάλετε προτεραιότητες σε όσα θέλετε να κάνετε και να μην τα κάνετε όλα μαζεμένα. Αυτό φυσικά θα σας βγάλει και από τη δύσκολη θέση που μπορεί γενικά η σημερινή ημέρα να δημιουργήσει.
Από την άλλη πλευρά έχουμε το τρίγωνο της Σελήνης πάλι με το Δία όμως αυτή τη φορά που θα σας γεμίσει τύχη. Αν θέλετε να σώσετε μια φιλία ή μια σχέση που κατά τη γνώμη σας αξίζει, ε ρίξτε και λίγο νερό στο κρασί σας σήμερα, δεν θα πάθετε και τίποτα. Προσοχή όμως γιατί η Σελήνη είναι και στο Ζυγό (πολύ γυριστρούλα μας προέκυψε..) και ίσως σας δημιουργήσει κάποιες αλλαγές στα σχέδιά σας. Εσείς όμως θέλω να σταθείτε στο ύψος σας και να περάσετε όσο πιο όμορφα γίνεται!
                                                                                                                                                              Μ.

Εφημερίς Παρελθόντος!!!

Γεια σας και σήμερα ελπίζω να είστε καλά! Πάμε να δούμε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν την σημερινή μέρα αλλά λίγο πιο παλιά!!!



Το 1971 ο καρδιοχειρουργός Γεώργιος Τόλης πραγματοποιεί την πρώτη εγχείρηση "Bypass" στην 
Ελλάδα.







Στις 8 Δεκεμβρίου του 1980 δολοφονείται έξω από το σπίτι του, σε ηλικία 40 ετών,  ο Τζόν Λένον.











Αυτή την ημέρα το 1943 γεννήθηκε ο Τζίμ Μόρισον.











Στις 8 Δεκεμβρίου του 1976 γεννήθηκε ο ηθοποιός Ντόμινιγκ Μόναγκαν.









                                                                                              Themis

Του κόσμου τα παράξενα..

Ελλείψει παγκόσμιας ημέρας σήμερα θα σας παρουσιάσω μερικές περίεργες προκαταλήψεις που υπάρχουν στον κόσμο μας. Όλοι ξέρουμε την περίφημη ημερομηνία Παρασκευή και 13 που στο άκουσμά της και μόνο πολλοί άνθρωποι βγάζουν σπυριά, μέχρι και ταινία έγινε! Ή ο φόβος της μαύρης γάτας που έχει κάνει αρκετούς ν΄αλλάξουν την πορεία της προκειμένου ν' αποφύγουν το κακόμοιρο το ζωάκι..Δυστυχώς όμως αυτές δεν είναι οι μόνες προκαταλήψεις που υπάρχουν,πάμε λοιπόν να δούμε και κάποιες άλλες..
Εσείς το ξέρατε ότι περνώντας κάτω από μια σκάλα που στηρίζεται στον τοίχο δείχνετε ασέβεια στην Αγία Τριάδα; Υπάρχει λοιπόν η άποψη ότι το τρίγωνο που σχηματίζει η σκάλα με τον τοίχο και το έδαφος συμβολίζει την Αγία Τριάδα και το να περάσει κανείς από μέσα είναι ασέβεια που φέρνει κακή τύχη..Το ότι κάποιος μπορεί να κάνει εργασία πάνω στη σκάλα και γι' αυτό να σας έρθει κανένα σφυρί στο κεφάλι ούτε που περνάει από το μυαλό..
Το σταύρωμα των δαχτύλων φέρνει τύχη και θεωρείται είδος ιερής προστασίας, καθώς τα δύο δάχτυλα που είναι το ένα πάνω στο άλλο σχηματίζουν έναν κεκλιμένο σταυρό. Μάλιστα η κίνηση αυτή είναι διαδεδομένη σε όλον τον κόσμο ελαφρώς παραλλαγμένη κάποιες φορές.
Οι γείτονες Τούρκοι το έχουν σε πολύ κακό να μασήσουν τσίχλα το βράδυ μετά το δείπνο τους. Θεωρούν ότι μασάνε τη σάρκα των νεκρών..(μάλλον περίεργες γεύσεις κυκλοφορούν στη γείτονα χώρα..).
Έχει ξεκινήσει η μέρα σας στραβά κι ανάποδα; Τα πράγματα αντί να βελτιώνονται πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο; Μην ανησυχείτε! Απλά φορέστε τα εσώρουχά σας ανάποδα κι όλα θα φτιάξουν! Τουλάχιστον έτσι πιστεύουν μερικοί..
Εάν δε θέλετε να πεινάσετε ποτέ στο μέλλον τότε μην αφήνετε το φούρνο σας άδειο! Αυτό υπαγορεύει μια παλιά εβραϊκή δεισιδαιμονία, σύμφωνα με την οποία έπρεπε πάντα μέσα στο φούρνο να υπάρχει μια λαδόκολλα ή ένα τηγάνι.
Τέλος μη διανοηθείτε να ανοίξετε ομπρέλα μέσα στο σπίτι! Δε με νοιάζει αν έχει βραχεί και θέλετε να τη στεγνώσετε..μέσα στο σπίτι απαγορεύεται! Πολύς κόσμος εκλαμβάνει μια τέτοια κίνηση σαν κακοτυχία ενώ παλαιότερα θεωρούσαν ότι ήταν σημάδι θανάτου..
                                                                                                                                               Μ.

Χρόνια πολλά...




Καλημέρα σας! Σάββατο 8/12 σήμερα και θα ευχηθώ χρόνια πολλά με ένα διαφορετικό τρόπο σήμερα. Σήμερα γιορτάζει ο όσιος Πατάπιος και εύχομαι χρόνια πολλά σε όποιον γιορτάζει σήμερα! Να είστε καλά και να χαίρεστε το όνομά σας! Αφού λοιπόν δεν υπάρχει κανείς διάσημος που να γιορτάζει σήμερα, αποφάσισα να σας μιλήσω για το Λουτράκι. Θα μου  πείτε από που κι ως που και θα έχετε και ένα δίκιο! Στο Λουτράκι λοιπόν ψηλά, βρίσκεται ένα πολύ ωραίο μοναστήρι. Είναι το μοναστήρι του Οσίου Παταπίου. Βρίσκεται σκαρφαλωμένο στο βουνό και η θέα που μας χαρίζει είναι μοναδική! Το περιβάλλον είναι καταπληκτικό και σου προκαλεί δέος. Αφού όμως επιτελέσετε το χριστιανικό σας καθήκον, κατεβείτε και στην πόλη του Λουτρακίου να απολαύσετε ένα καφέ στις παραλιακές καφετέριες. Και εκεί η θέα είναι μοναδική! Τέλος, μπορείτε να περιηγηθείτε και στην περίφημη χριστουγεννιάτικη "Νεραϊδοχώρα" που αυτές τις μέρες ανοίγει τις πύλες της στο κοινό. Σκεφτείτε το λοιπόν και κάντε μια εκδρομή σε ένα προορισμό που απέχει 10 λεπτά από την Κόρινθο και μόλις 1 ώρα από την Αθήνα!



                                                                                                  Themis



Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Μια ομπρέλα χωρίς..ομπρέλα!

Πώς θα σας φαινόταν αν μια βροχερή μέρα περπατούσατε στο δρόμο και χωρίς να κρατάτε ομπρέλα προστατευόσασταν πλήρως από το νερό της βροχής; Σας θυμίζει λίγο Matrix η όλη κατάσταση; Με το δίκιο σας! Μην ανησυχείτε όμως, δεν σας κοροϊδεύω. Την ιδέα που είχαν ο Je Sung Park και ο Woo Jung Kwon σας παρουσιάζω.
Οι δύο αυτοί άνθρωποι λοιπόν είχαν μια πολύ έξυπνη και πρωτότυπη ιδέα. Να φτιάξουν μια ομπρέλα που θα απωθεί το νερό της βροχής με τον αέρα. Πρόκειται για έναν απλό βραχίονα ο οποίος εκπέμποντας αέρα θα δημιουργεί ένα προστατευτικό "κάλυμμα" πάνω από το κεφάλι των ενδιαφερομένων. Ο μηχανισμός λειτουργίας του δεν είναι ακόμη γνωστός καθώς η υλοποίησή του βρίσκεται σε πρωταρχικό ακόμη στάδιο, όμως απ' ότι φαίνεται η χρήση του θα εξασφαλίζεται μετά από περιοδική φόρτιση.
Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι να βγει γρήγορα το συγκεκριμένο προϊόν στην παραγωγή καθώς δεν αντέχουμε άλλο τις σπασμένες και κατεστραμμένες από τις καταιγίδες ομπρέλες..
                                                                                                                                                          Μ.

Το μεγαλείο ψυχής ενός δωδεκάχρονου!

Βρισκόμαστε σε μια εποχή που η αποξένωση και η απανθρωπιά κυριαρχούν. Οι περισσότεροι ενδιαφέρονται για τον εαυτό τους χωρίς να νοιάζονται για τους γύρω τους! Όλα αυτά όμως δεν έχουν καμία σχέση με τον 12 χρόνων Τζάστιν Κίβιτ που απέδειξε πως άνθρωπος γεννιέσαι, δεν γίνεσαι! Για να καταλάβετε όμως τι εννοώ διαβάστε την ιστορία που ακολουθεί! Ένα άλλο παιδί 13 χρόνων, ο Τζάρετ, πάσχει από εγκεφαλική παράλυση. Είχε πει στον πατέρα του πως μια μέρα θέλει να πάρει μέρος σε αγώνα ελληνορωμαϊκής πάλης. Ο πατέρας τηλεφώνησε σε ένα σχολείο και εξέφρασε την επιθυμία του γιου του στον γυμναστή. Η επιθυμία του έγινε αποδεκτή και εδώ έρχεται στη δράση ο Τζάστιν. Αυτός επελέγη να παλέψει με τον Τζάρετ. Και όχι μόνο δεν αγωνίστηκε ο Τζάστιν αλλά άφησε τον κατά ένα χρόνο μικρότερό του Τζάρετ να νικήσει! Περιττό να σας πω ότι μέχρι τώρα που γράφω το κείμενο το βιντεάκι στο youtube έχουν επισκεφτεί 241977 άνθρωποι. Η κίνηση αυτή έδειξε ότι τα παιδιά συμπεριφέρονται κάποιες φορές πολύ πιο έξυπνα από από τους μεγάλους. Αυτό που αξίζει να πούμε είναι ένα μεγάλο μπράβο στον μικρό αλλά και σε αυτούς που τον μεγάλωσαν με αυτές τις σημαντικές αρχές!








                                                                                                  Themis

Τι χρειάζεται για να φάει κανείς ένα burger;


Μη μου πείτε ότι δεν έχετε φάει burger ποτέ σας γιατί θα σας πω ψεύτες. Και τα g
Goody's δηλαδή ή τα McDonalds ποιους ταΐζουν; Το θέμα είναι ότι σε αυτές τις επιχειρήσεις τα πράγματα είναι απλά. Πας, παραγγέλνεις, περιμένεις μετά λίγο στην ουρά κι έτοιμο το φαγητό σου! Αν όμως σας λέγανε ότι για να φάτε ένα burger θα πρέπει να φορέσετε γάντια και να υπογράψετε υπεύθυνη δήλωση ότι είστε άνω των 18 τότε τι θα κάνατε; Μάλλον θα πηγαίνατε κάπου αλλού που οι διαδικασίες είναι πολύ πιο απλές!
Αν όμως ανήκετε σε αυτούς που θέλουν να δοκιμάσουν το πιο καυτερό burger του κόσμου, τότε καλά θα κάνετε να ακολουθήσετε τις δοθείσες οδηγίες..Για το δικό σας καλό κυρίως! Ο λόγος για ένα burger το οποίο έχει παρασκευαστεί με Naga Bhut Jolokia και Scotch Bonnet, 2 υλικά δηλαδή που είναι 40 φορές πιο καυτερά από το γνήσιο tabasco. Θα πρέπει επίσης να σας πω, πριν βιαστείτε να το γευτείτε, ότι βαθμολογήθηκε με 1.000.000 πόντους στην κλίμακα Scoville, η οποία χρησιμοποιείται από τους επιστήμονες για να ελεγχθεί το πόσο καυτερά είναι τα chilli (καταλαβαίνετε για τι τούρμπο μιλάμε..). Όσοι θαρραλέοι επιθυμούν να το δοκιμάσουν θα πρέπει να φορέσουν γάντια για να μην καούν τα χέρια τους και να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι είναι άνω των 18. Παρ' όλ' αυτά, να σας πω την αμαρτία μου, εγώ θα ήθελα να το δοκιμάσω..Εσείς;
                                                                                                                                  Μ.                                     

Τελικά έρχεται το τέλος του κόσμου;;;




Αγαπητοί μου αναγνώστες, δεν θέλω να πανικοβληθείτε αλλά μπορεί οι συνθήκες να μας αναγκάσουν να σταματήσουμε την λειτουργία του blog! Και εμείς δεν το θέλουμε αλλά η προθεσμία του κόσμου τελειώνει! Και φυσικά αστειεύομαι! Ελάτε πίσω, που πάτε; Τέλος τα αστεία, είναι ένα σοβαρό θέμα που έχει δημιουργήσει προβλήματα στον κόσμο. Η NΑSA επιχειρεί να προειδοποιήσει τον κόσμο για το φημολογούμενο τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου 2012. Ένα ημερολόγιο των Μάγια τοποθετεί το τέλος του κόσμου εκείνη την μέρα. Σύμφωνα με έρευνες, πολλοί είναι αυτοί που έχουν τρομοκρατηθεί και ιδίως τα παιδιά και οι έφηβοι πέφτουν σε κατάθλιψη! Υπάρχουν σκέψεις μέχρι και για αυτοκτονία για να γλυτώσουν. Έτσι, η   NASA ενημερώνει τα παιδιά και γενικά όλο τον κόσμο για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Είναι εύκολο να τρομοκρατηθούν τα παιδιά αλλά και οι έφηβοι που σκέφτονται πως δεν θα ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους. Σε πολλά δημοσιεύματα υπάρχουν δηλώσεις από νέους που δεν τρώνε, δεν κοιμούνται και σκέφτονται να αυτοκτονήσουν για να ξεφύγουν από το τρομερό τέλος που περιγράφουν ως ανατριχιαστικό διάφορες ταινίες που κυκλοφόρησαν! Ένα από τα πιθανά σενάρια για την καταστροφή της Γης είναι ότι ένας πλανήτης, ο οποίος ανακαλύφθηκε από τους Σουμέριους θα συγκρουστεί με τον πλανήτη μας στις 21 Δεκεμβρίου,στις 13:15 (Εγγλέζος ο πλανήτης) και θα καταστρέψει τα πάντα! Διάφοροι επιστήμονες δέχονται καθημερινά μηνύματα από τρομοκρατημένο κόσμο. Η  NASA λοιπόν προειδοποιεί πως το τέλος του κόσμου δεν είναι στις 21/12 και ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.













Υ.Γ. Όποιος πει ότι εγώ ευθύνομαι επειδή έχω γιορτή εκείνη την μέρα και άρα είμαι γρουσούζης, δηλώνω: ουδεμία ανάμειξη έχω με το γεγονός!!!!


                                                                                                 Themis

Ένα σφουγγάρι αλλιώτικο από τα άλλα..!


Φαντάζομαι ότι αρκετοί θα μισήσουν αυτό το άρθρο γιατί μάλλον δε συμπαθούν τον πρωταγωνιστή του, τον Μπομπ Σφουγγαράκη δηλαδή. Ε λοιπόν σ' εσάς θα προσπαθήσω ν' αποδείξω πόσο άδικο έχετε και πως πρέπει να αναθεωρήσετε γι' αυτήν την παιδική σειρά..Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή..
Όταν το 1993 προβαλλόταν στην Αμερική η σειρά καρτούν "Rocko's Modern Life", κανείς δε φανταζόταν ότι ο Steven Hillenburg θα εμπνεόταν τον Μπομπ Σφουγγαράκη. Έτσι άρχισε το 1996 να δημιουργεί σκίτσα των ηρώων του Μπομπ. Τα πρώτα επεισόδια φτιάχτηκαν το 1998 σε συνεργασία με τον επίσης παραγωγό Derek Drymon, ενώ το αρχικό όνομα της σειράς ήταν Spongeboy. Όταν ο Hillenburg ανακάλυψε ότι το όνομα αυτό ήδη υπήρχε, τη μετονόμασε σε Spongebob. Το πρώτο επεισόδιο της σειράς λοιπόν προβλήθηκε 1η Μαΐου 1999 και ο τίτλος του ήταν "Help Wanted". Η σειρά συνεχίστηκε μέχρι και το 2003, οπότε και θα ολοκλήρωνε τα επεισόδιά της, όμως μετά από καθολικά απαίτηση των εκατομμυρίων τηλεθεατών της συνεχίστηκε και εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να προβάλλεται.
Εκτός από τα αυτοτελή επεισόδια, έχουν γυριστεί και 30λεπτες τηλεταινίες όπως το "Μήπως είδατε το Σαλιγκάρι;", καθώς και εορταστικά επεισόδια. Τον Οκτώβριο του 2004 κυκλοφόρησε και η πρώτη ταινία, με τίτλο "Μπομπ ο Σφουγγαράκης: Η ταινία", ενώ ακολούθησαν και άλλες. Η σειρά αυτή αποσπάσει πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων το Best Sound Editing in Television Animation-Music για τα έτη 2000, 2001, 2002, 2003 και 2004 και το Best Cartoon για το 2003, 2004, 2005 και 2006. Παρ' όλ' αυτά εξακολουθούν να υπάρχουν και οι επικριτές της σειράς που τη θεωρούν ακατάλληλη για ανηλίκους (για πολλούς και διαφόρους λόγους που καμία υπόσταση δεν έχουν), βίαια και πρόχειρα γυρισμένη. 
Νομίζω ότι η αγάπη των παιδιών γι' αυτούς τους συμπαθέστατους κατοίκους του Βυθού του Μπικίνι και η σειρά βραβείων που έχει στην κατοχή της, αποδεικνύει περίτρανα την επιτυχία της σειράς και το υψηλό της επίπεδο.
                                                                                                                                      Μ.

Ο πολυτάλαντος Χριστόφορος!!!





Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης είναι όπως ξέρουμε ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας. Γεννήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου του 1975. Από τα 16 του ξεκίνησε να παίζει στην τηλεόραση.  Οι σειρές που έχει παίξει είναι "Οι φρουροί της Αχαΐας", "Οι απαράδεκτοι", "Ντόλτσε βίτα", "Αναστασία", "Δέκα μικροί Μήτσοι" και "Άγγιγμα ψυχής". Έχει στενή σχέση με το Mega με το οποίο συνεργάζεται από το 1999. Από τότε λοιπόν γράφει, παίζει και "ντύνει" μουσικά τα έργα τα οποία σκηνοθετεί κιόλας κάποιες φορές. Η μεγαλύτερη επιτυχία του θεωρήθηκε το έργο "Κλείσε τα μάτια". Ήταν το σενάριο και οι ερμηνείες των ηθοποιών, αυτά που ανέδειξαν αυτό το έργο ή ήταν η θύελλα αντιδράσεων που σήκωσε ένα ομοφυλοφιλικό φιλί μεταξύ 2 ανδρών ηθοποιών; Οι γνώμες πολλές και διάφορες! Δεν είναι καταξιωμένος μόνο στον χώρο της τηλεόρασης. Οι πιο επιτυχημένες παραστάσεις που έχει παίξει είναι το "Ανθρώπινες φωνές", το "Τι είδε το χρυσόψαρο;", "Μικρά εγκλήματα μεταξύ φίλων", "Τρομεροί γονείς". Το 2005 κυκλοφόρησε το βιβλίο που έγραψε με την Χριστίνα Μπρέμπου "Δυο μέρες μόνο" και η συνέχειά του ήταν στην τηλεόραση. Το 2009 παρακολουθήσαμε την άλλη του επιτυχία στο Mega "4", μια ιστορία 4 αδερφών που συνεχίζουν τη ζωή τους μετά την αυτοκτονία του πατέρα τους. Τέλος, πριν λίγες μέρες παρουσιάστηκε και η απόπειρα του στην μεγάλη οθόνη με το όνομα "Αν". Παρουσιάζει ουσιαστικά 2 ιστορίες. Πως θα ήταν η ζωή του πρωταγωνιστή αν γνώριζε την αγαπημένη του και πως θα ήταν αν δεν την γνώριζε! Στην ταινία ερμηνεύουν ρόλους ηθοποιοί νέοι αλλά και ηθοποιοί παλαιάς κοπής. Τα σχόλια μέχρι στιγμής είναι κολακευτικά για τον πολυτάλαντο Χριστόφορο και η πορεία του από τότε που ξεκίνησε ακολουθεί μόνο ανοδική πορεία! 















                                                                                               Themis

Εφημερίς Παρελθόντος...

7 Δεκεμβρίου σήμερα και έχω σπαρταριστά νέα από το χθες. Τι έγινε αυτή τη συγκεκριμένη μέρα χρόνια πριν; Αν είστε και εσείς περίεργοι πάμε να δούμε...








Το 1787 το Ντελάγουερ γίνεται η πρώτη πολιτεία που επικυρώνει το σύνταγμα των Η.Π.Α.








Ο ελληνικός στρατός στις 7 Δεκεμβρίου 1912 ελευθερώνει την Κορυτσά.










Στις 7 Δεκεμβρίου του 1932 γεννήθηκε η Αμερικανίδα ηθοποιός Έλεν Μπέρστιν.











Το 1948 αυτή την ημέρα γεννήθηκε ο τραγουδιστής και συνθέτης Λάκης Παπαδόπουλος.









Τέλος, 7 Δεκεμβρίου του 1984 γεννήθηκε και ο Πολωνός οδηγός της Formoula 1 Ρόμπερτ Κούμπιτσα.






                          
                                                                                            Themis



ΖώΔιΑ..

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου σήμερα και η μέρα ξεκινά με το εξάγωνο της Σελήνης με τον Ερμή. Η όψη αυτή θα βγάλει στην επιφάνεια τον κοινωνικό σας εαυτό, κάτι που πρέπει να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο αφού δεν αποκλείεται να κάνετε μια ενδιαφέρουσα γνωριμία. Εκτός από τις συζητήσεις λοιπόν που ευνοούνται, πίσω δεν πάνε και οι μετακινήσεις όπως και οι γραφικές εργασίες. Έπειτα η σελήνη θα περάσει στο ζώδιο του Ζυγού και θα μείνει εκεί για δυόμισι μέρες. Αυτό θα σας κάνει να διώξετε τη μοναξιά και να αναζητήσετε συντροφιές που θα σας κάνουν να περάσετε την ώρα σας ευχάριστα. Θα αφιερώσετε αρκετά μεγάλο μέρος του χρόνου σας στις συνεργασίες και τις σχέσεις σας. Όσο για αύριο, πλυθείτε, ντυθείτε, στολιστείτε, φορέστε το ομορφότερο χαμόγελό σας και βγείτε να εντυπωσιάσετε. Να είστε προετοιμασμένοι και για νέες γνωριμίες και συναναστροφές!
                                                                                         
                                                                                                                                                              Μ.

Χρόνια πολλά...



Καλημέρα σας και σήμερα! Παρασκευή σήμερα, 7 Δεκεμβρίου και το κρύο έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή του! Ξυπνήστε λοιπόν φτιάξτε ένα ζεστό καφεδάκι και μην ξεχάσετε να πείτε χρόνια πολλά στον Αμβρόσιο και την Αμβροσία που γιορτάζουν σήμερα!!! Χρόνια σας πολλά φίλοι μου που έχετε αυτό το σπάνιο όνομα, να το χαίρεστε γιατί τα σπάνια ονόματα είναι και τα πιο πολύτιμα (μιλάω εκ πείρας)! Έκανα μια μικρή έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας ήταν απογοητευτικά! Δεν υπάρχει διάσημος να του πείτε χρόνια πολλά ούτε ένας! Ούτε για δείγμα που λέμε! Αλλά μην σκάτε! Μην χαλάτε την διάθεσή σας γιατί το Σαββατοκύριακο είναι πολύ κοντά μας! Ευκαιρία να ξεκουραστείτε και να βγείτε βόλτα στις χριστουγεννιάτικες αγορές (τι άλλο θα σας προέτρεπα εγώ να κάνετε;;;). Καλό Σαββατοκύριακο λοιπόν και καλά να περάσετε όλοι!!!!























                                                                                               Themis

Διεθνής Ημέρα Πολιτικής Αεροπορίας

Η 7η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Διεθνής Ημέρα Πολιτικής Αεροπορίας. Η απόφαση αυτή πάρθηκε το 1996 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ προκειμένου να επαινεθούν τα επιτεύγματα της Πολιτικής Αεροπορίας. Επίσης στις 7 Δεκεμβρίου 1944 ιδρύθηκε ο ICAO, δηλαδή ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας. Πρόκειται για εξειδικευμένο όργανο του ΟΗΕ που εποπτεύει την ασφάλεια των διεθνών αερομεταφορών.
Τι είναι όμως η Πολιτική Αεροπορία; Είναι το σύνολο όλων των ειδών πτήσεων και πτητικών μέσων που επιχειρούνται για ειρηνικούς σκοπούς, όπως επίσης και το σύνολο των υποδομών που στηρίζουν αυτές. Η Πολιτική Αεροπορία διακρίνεται σε 4 βασικές κατηγορίες: Αεροπορία Μεταφορών, Αεροπορία επιστημονική, Αεροπορία εκπαιδευτική και Αεροπορία ειδικών επιχειρήσεων κοινωφελούς χαρακτήρα (δασοπυρόσβεση, αεροδιάσωση κτλ.).
                                                                                                                                     Μ.

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Τα αγαπημένα ελληνικά τραγούδια των Χριστουγέννων!!!



Τα Χριστούγεννα φίλοι μου έχουν κάνει την εμφάνισή τους! Οι δρόμοι είναι στολισμένοι και σε πολλές πόλεις έχουν στηθεί μεγάφωνα και από παντού ακούγονται χριστουγεννιάτικα τραγούδια! Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα με συνεπαίρνει η μουσική και ψιθυρίζω τα τραγούδια γιατί μου έχει απαγορευτεί να τραγουδάω δυνατά! Έτσι διάλεξα για εσάς τα καλύτερα ελληνικά τραγούδια των Χριστουγέννων! 


Πάμε πίσω στο 2001, όταν ακόμη είχαμε λεφτά, οπότε η Δέσποινα Βανδή έφτασε μέχρι το εξωτερικό για να πει πως "Χριστούγεννα ευτυχισμένα δεν γίνονται χωρίς εσένα"!
http://www.youtube.com/watch?v=G9MnUbdhCa0


Το 2003 η Άντζυ Σαμίου μας τραγουδάει "Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα".
http://www.youtube.com/watch?v=4j9fiq9Suuc


Μετά από λίγο καιρό ο Σάκης Ρουβάς μας τραγουδάει "Χρόνια πολλά" και εμείς ανταποδίδουμε!
http://www.youtube.com/watch?v=aBr5IijtO18


Το επόμενο τραγούδι λέει πολλά για μένα γιατί κατέχει κάθε χρόνο μια θέση στην playlist του Δήμου Κορινθίων!!! Το τραγούδι που σας λέω είναι το "Απόψε" του Τόλη Βοσκόπουλου.
http://www.youtube.com/watch?v=to6p7s02n6Y


Το 2006 η Δέσποινα Βανδή ξαναχτυπά και μας τα ψέλνει! Μην τρομάζετε τα κάλαντα μας ψέλνει (άντε ντε δώστε κανά ψιλό!).
http://www.youtube.com/watch?v=wG08zhAEdV4


Ερχόμαστε πιο κοντά και το 2010, οι καλλιτέχνες της Spicy μας τραγουδάν "Χριστούγεννα".
http://www.youtube.com/watch?v=bRlexHD50GE


Και θα κλείσω με το καλύτερο κατά την γνώμη μου χριστουγεννιάτικο τραγούδι. Ο Κώστας Μαρτάκης μας δηλώνει πως "Ως τα Χριστούγεννα" θα είναι δικιά του. Τώρα ποια και πως θα σας γελάσω!!!
http://www.youtube.com/watch?v=hR4tPsSfbAo







Φίλοι μου σας εύχομαι ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!! Να είστε όλοι γεροί και πάντα χαρούμενοι!!!








                                                                                           Themis

Νομίζετε ότι ξέρετε τα πάντα για το χιόνι;;

Όλοι τώρα τα Χριστούγεννα και γενικά το χειμώνα ευχόμαστε να χιονίσει (ίσως όχι τόσο πολύ φέτος για άλλους όμως λόγους). Για εμάς λοιπόν που λατρεύουμε το χιόνι θα παρουσιάσω κάποιες λεπτομέρειες που μάλλον αγνοούμε για το αγαπημένο καιρικό φαινόμενο μικρών και μεγάλων!
Το χιόνι λοιπόν διαθέτει τη δική του ορολογία. Βεβαίως! Αναφέρομαι φυσικά στους σκιέρ οι οποίοι στις αρχές του 20ου αιώνα άρχισαν να περιγράφουν τα διάφορα "είδη" του χιονιού χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες λέξεις. "Pow Pow" λοιπόν είναι το φρέσκο χιόνι που έχει τη μορφή σκόνης και είναι μαλακό και αφράτο. Το "Champagne snow" είναι εξαιρετικά χαμηλό σε υγρασία κι ούτε χιονόμπαλα δεν μπορεί να φτιάξει κανείς! Αντιθέτως το "Champagne Powder" είναι ιδανικό για σκι γιατί είναι λείο και στεγνό, ενώ το "Mashed Potatoes" το πυκνό και βαρύ χιόνι, πράγμα που το καθιστά δύσκολο για σκι.
Το χιόνι μπορεί να είναι χρωματιστό! Μάλιστα τα χρώματά του κυμαίνονται από πορτοκαλί και πράσινο μέχρι μωβ και κίτρινο. Αυτό φυσικά οφείλεται σε άλγη, μικρούς και ανθεκτικούς στο κρύο φωτοσυνθετικούς μικροοργανισμούς που αναπτύσσονται στο χιόνι και στον πάγο σε πολικές και αλπικές περιοχές. Το χιόνι είναι άχρωμο, το λευκό του χρώμα αφείλεται στο φως του ήλιου που απορροφάται ομοιόμορφα από την επιφάνεια του χιονιού και το κάνει λευκό. Το χρωματιστό χιόνι δημιουργείται από τα στελέχη των άλγεων αφού πέσει στο έδαφος.
Κάθε χειμώνα ένα επτάκις εκατομμύριο από κρυστάλλους χιονιού πέφτουν στη γη, ενώ μία νιφάδα χιονιού χρειάζεται ένα εκατομμύριο σταγονίδια για να δημιουργηθεί. Η μεγαλύτερη νιφάδα χιονιού βρέθηκε το 1887 στο Fort Keogh της Montana και, σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες είχε 38 εκατοστά πλάτος και 20 εκατοστά πάχος! (μια κανονική νιφάδα είναι μικρότερη από 2,5 εκατοστά). Επίσης ρεκόρ χιονόπτωσης σημειώθηκε το 1998-1999 στο όρος Baker στο North Cascades της Washington, με συσσώρευση 29 μέτρων χιονιού!
Για το τέλος σας άφησα μια πιο καλλιτεχνική πλευρά του χιονιού..Μια ομάδα 600 γλυπτών παρουσίασε στο Φεστιβάλ Γλυπτικής Harbin Ice and Snow το 2007, το μεγαλύτερο γλυπτό από χιόνι με τίτλο "Ρομαντικά Συναισθήματα". Το γλυπτό αυτό είχε μήκος 200 μέτρα και ύψος 35. Πραγματικό αριστούργημα!
                                                                                                              Μ.

πηγή: maidanoi.com

5 απαγορευτικές ερωτήσεις για το γυναικείο φύλο

Όπως καταλαβαίνετε το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται κυρίως στους άνδρες, αφού εμείς οι γυναίκες ξέρουμε πολύ καλά τι μας ενοχλεί και τι όχι..(έτσι νομίζω τουλάχιστον). Αν λοιπόν νομίζετε ότι έχετε βρει τον έρωτα της ζωής σας και δεν θέλετε να τον χάσετε, τότε καλό θα ήταν να μη βγουν ποτέ από το στόμα σας οι παρακάτω 5 ερωτήσεις..

  1. Πόσους συντρόφους είχε πριν από εσάς. Πρόκειται για έναν ιερό αριθμό για κάθε γυναίκα και επτασφράγιστο μυστικό. Η παρεξήγηση θα επέλθει σε κάθε περίπτωση, είτε δηλαδή ο αριθμός είναι διψήφιος είτε μονοψήφιος. Οπότε αφήστε την εμπειρίας σας να μαντέψει.
  2. Αν έχει παχύνει. Ποτέ μα ποτέ και για κανέναν λόγο δεν θα ρωτήσετε κάτι τέτοιο μια γυναίκα. Πέρα από αγενές είναι και χτύπημα κάτω από τη μέση για την αυτοπεποίθησή της. Αφήστε που στο τέλος εσείς θα υποφέρετε, καθώς οι δίαιτες φέρνουν και νεύρα τα οποία μαντέψτε που θα ξεσπάσουν..
  3. Αν είστε ο καλύτερος ερωτικός σύντροφος που είχε ποτέ. Και να μην είστε νομίζετε ότι θα σας το πει; Εκτός και αν προηγουμένως τη ρωτήσατε αν πάχυνε..Η ανάγκη συνεχούς επιβεβαίωσης θα την κουράσει και δε νομίζω να σας ωφελήσει κάτι τέτοιο.
  4. Επίμονο ενδιαφέρον για την "υγεία" της φίλης της. Εντάξει το να ρωτήσεις μια φορά στο τόσο τι κάνει αυτή η φίλη σου είναι και ευγενικό και δείχνει ότι ενδιαφέρεσαι για τον κοινωνικό της περίγυρο. Αν όμως το παρακάνεις, μάλλον κάτι άλλο έχει βάλει στο μυαλό σου, ή μάλλον κάποια άλλη..Οπότε σε βλέπω να καταλήγεις και αόμματος και χωρισμένος.
  5. Αν μπορείς να φέρεις τη μαμά σου μαζί στις διακοπές. Εσύ τι θα απαντούσες αν εκείνη σου έκανε αυτήν την ερώτηση; Ναι αγάπη μου, είμαι σίγουρος ότι θα περάσουμε τέλεια οι τρεις μας; Δε νομίζω...Το ανάλογο ισχύει και για εκείνη. Μην τη φέρνεις λοιπόν σε δύσκολη θέση και προσπάθησε να βρεις άλλους τρόπους, λιγότερο ανώδυνους, για να βελτιώσεις τις σχέσεις τους.
                                                                                                              Μ.                                  

Το Facebook θα κλέβει πιο εύκολα τις φωτογραφίες μας;

  
Μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες γύρω από το αν το Facebook θα κλέβει τις φωτογραφίες μας με καινούριο τρόπο! Αυτό θα γίνεται με το Photo Sync που είναι μία εφαρμογή που που ενσωματώνεται στο application του Facebook για τα android κινητά και τα tablet! Με αυτή την εφαρμογή κάθε φωτογραφία που τραβάμε θα ανεβαίνει αυτόματα στους servers της εταιρίας. Σύμφωνα με φήμες, γιατί ακόμη δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση, οι φωτογραφίες αυτές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το Facebook και για εμπορικούς λόγους και αυτό θα γίνεται χωρίς την άδειά μας! Βέβαια οι φωτογραφίες μας μπορεί να χρησιμοποιηθούν και για άλλους λόγους που δεν γνωρίζουμε! Από την Παρασκευή η εταιρία θα ζητά από τους χρήστες να ενεργοποιούν το Photo Sync, το οποίο ειδικοί συνιστούν να το αποφύγουμε προς το παρόν! Υπάρχει και η περίπτωση η εφαρμογή να ανεβάζει και άλλα από αυτά που εμείς επιλέγουμε να ανεβάσουμε! Ως τώρα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την εταιρία! Καλό είναι να ακούμε τι υποστηρίζουν οι ειδικοί μέχρι την επίσημη ανακοίνωση.


  Πέρα λοιπόν από το θέμα που έχει τεθεί με το πόσο εύκολα πλέον μπορούν να σπάσουν τους προσωπικούς μας κωδικούς και να διαχειριστούν τον λογαριασμό μας εν αγνοία μας, προκύπτει τώρα νέο θέμα ασφάλειας των προσωπικών μας δεδομένων!






                                                                                            Themis

Ποπ κορν: Η αγαπημένη κινηματογραφική συνήθεια και όχι μόνο!

Υπάρχει κάποιος από εσάς που όταν πηγαίνει στον κινηματογράφο μπορεί ν' αντισταθεί στο άρωμα ενός λαχταριστού κουτιού με φρεσκοψημένα ποπ-κορν? Λογικά εσείς που προτιμάτε τα nachos..Αυτό το άρθρο όμως είναι αφιερωμένο στους λάτρεις του ποπ-κορν!
Το αγαπημένο σας σνακ λοιπόν πηγαίνει πολύ πίσω στο χρόνο, αφού αποτελούσε αγαπημένη συνήθεια των ανθρώπων των σπηλαίων! Όχι δε σας κάνω πλάκα. Το παλαιότερο εύρημα είναι 5000 χρονών και εντοπίστηκε στο Νέο Μεξικό. Οι ιθαγενείς το παρασκεύαζαν τοποθετώντας έναν έναν τους κόκκους του καλαμποκιού στη φωτιά με τη βοήθεια ενός κλαδιού και το χρησιμοποιούσαν για να φτιάξουν μπύρα, σούπες και κοσμήματα. Στις 22 Φεβρουαρίου μάλιστα του 1630 (ήμουν παρούσα κι έτσι ξέρω την ακριβή ημερομηνία), ένας ινδιάνος της φυλής Γουαμπανοάγκ δίδαξε την τέχνη του ποπ-κορν σε Βρετανούς αποίκους του Πλίμουθ της Μασαχουσέτης. Όσοι Ευρωπαίοι το δοκίμασαν ενθουσιάστηκαν. Μάλιστα αρχικά αποτελούσε γλυκό έδεσμα αφού το έτρωγαν σαν πρωινό συνοδεύοντάς το με ζάχαρη και κρέμα.
Η γλυκιά αυτή συνήθεια άλλαξε κατά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, λόγω έλλειψης ζάχαρης. Έτσι το ποπ-κορν πήρε τη σημερινή του αλμυρή γεύση. Βέβαια στις μέρες μας έχει επανέλθει και το γλυκό στοιχείο, αφού τα καραμελωμένα ποπ-κορν ή αυτά με τη σοκολάτα κάνουν θραύση, όπως και οι νέες γεύσεις που έχουν κυκλοφορήσει (πίτσα, τυρί, μπάρμπεκιου και πολλές άλλες). Απολαύστε τα λοιπόν χωρίς ενοχές!
                                                                                                                                    Μ.

Μαριάννα Τουμασάτου: η ήρεμη δύναμη!!



Η Μαριάννα Τουμασάτου έχει τα γενέθλιά της σήμερα και είπα αφού έχει την τιμητική της να σας την παρουσιάσω! Γεννήθηκε λοιπόν στις 6 Δεκεμβρίου του 1967 στην Αθήνα, η καταγωγή της όμως είναι από την Κεφαλονιά. Τελείωσε την Δραματική Σχολή "Κάρολος Κούν" το 1991. Έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις (Ιφιγένια εν Αυλίδη, Οδυσσέα γύρισε σπίτι, Κάθε χρόνο ίδια μέρα κ.α.). Γνωστή έγινε κυρίως από την τηλεόραση με την συμμετοχή της σε πολλές σειρές, πολλές από τις οποίες σημείωσαν μεγάλα νούμερα τηλεθέασης! Χαρακτηριστικά μερικές από τις δουλειές της που έχει κάνει στην τηλεόραση είναι το "Cheek to cheek" (1996-98 Ant1), "Νταντά για όλες τις δουλειές" (1998-99 Ant1), "Βέρα στο δεξί" (2004-07 Mega), "Αν υπήρχες θα σε χώριζα" (2007-08 Mega), "Επτά θανάσιμες πεθερές" (2008 Mega). Είναι παντρεμένη με τον επίσης ηθοποιό Αλέξανδρο Σταύρου και έχουν μία κορούλα! Σε συνέντευξή μετά από ερώτηση έχει δηλώσει ότι τα τούρκικα σίριαλ παίρνουν τη δουλειά των Ελλήνων ηθοποιών (και δεν έχει άδικο). Τέλος, αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί στην παράσταση "Σ'αγαπώ αλλά" στο θέατρο "Αθηνά". 




                                                                                                  Themis  

Του κόσμου τα παράξενα..

Σήμερα θα σας παρουσιάσω μερικές από τις πιο παράξενες μανίες που έχουμε..Εντάξει όλοι έχουμε εμμονές με ορισμένα πράγματα αλλά στην προκειμένη περίπτωση νομίζω ότι η κατάσταση ξεφεύγει εκτός ελέγχου.. Ας δούμε λοιπόν μερικές μόνο από τις πιο παράξενες μανίες που έχουν παρατηρηθεί ποτέ.
Ξέρετε τι είναι η χαρτομανία; Όχι δεν έχει σχέση με την τράπουλα αλλά με τους χάρτες! Είναι η ανεξέλεγκτη μανία να βλέπει κανείς παντού χάρτες ακόμη και στα τρόφιμα...
Τη γαμομανία την έχετε ακουστά; Μα καλά πού πήγε το μυαλό σας; Σας παρακαλώ δηλαδή είμαστε σοβαρό blog εμείς..Η συγκεκριμένη μανία λοιπόν είναι μια παράξενη εμμονή να ζητάει κάποιος να τον παντρευτούν ή να κάνει ακραίες προτάσεις γάμου σε διαφορετικά άτομα ταυτόχρονα (τέτοια κάψα πια;)
Έχετε μήπως εμμονή με συγκεκριμένες λέξεις τις οποίες επαναλαμβάνετε στο μυαλό σας; Ονοματομανία λέγεται το "πρόβλημά" σας και δεν είναι τίποτα το ανησυχητικό μη φοβάστε. Απλώς εμπλουτίστε το λεξιλόγιό σας.
Η κλινομανία από την άλλη αναφέρεται στην επιθυμία να μένει κανείς στο κρεβάτι συνέχεια, για μέρες ολόκληρες, κι όχι μόνο όταν έχει κρύο. Εντάξει δε λέω καλό το κρεβατάκι αλλά από ένα σημείο και μετά πιάνεσαι κιόλας!
Δυσκολεύεστε να αποφασίσετε ακόμη και για τα πιο απλά θέματα που εμφανίζονται στην καθημερινότητά σας; Τότε πάσχετε από αβουλομανία, παθολογική αναποφασιστικότητα δηλαδή ή και αδυναμία συγκέντρωσης σε οτιδήποτε.
Την τελευταία μανία σίγουρα θα ευχόσασταν να την είχαν οι φίλοι σας. Διαβάστε όμως πρώτα και μετά αποφασίστε..Η δωρομανία λοιπόν δεν είναι απλώς η επιθυμία να κάνει κανείς δώρα,αυτήν όλοι την έχουμε. Είναι η εμμονή του ατόμου να επιλέγει και να προσφέρει δώρα ακόμη κι αν δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξει τέτοιες χειρονομίες. Τα αποτελέσματα δεν είναι και τόσο ευχάριστα αφού μπορούν να οδηγήσουν και σε χρεοκοπία.
                                                                                                                                   Μ.

Εφημερίς Παρελθόντος!!!

Γεια σας! Ελπίζω να είστε όλοι καλά!!! Πάμε να δούμε τι έγινε στις 6 Δεκεμβρίου τα περασμένα χρόνια!!! Υπάρχουν πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάμε. Πάμε να τα θυμηθούμε...







Στις 6 Δεκεμβρίου του 1768 εκδίδεται για πρώτη φορά η εγκυκλοπαίδεια Britannica.








 To 1920 ο Κωνσταντίνος Α' επανέρχεται στην Ελλάδα και αποκαθιστά το θρόνο.














Στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 δολοφονείται ο μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος και η Αθήνα περνά δύσκολες μέρες.













Το 1967 γεννήθηκε η πετυχημένη ηθοποιός Μαριάννα Τουμασάτου.












Τέλος, το 1990 στις 6 Δεκεμβρίου πεθαίνει ο Έλληνας ροκ μουσικός Παύλος Σιδηρόπουλος.











                                                                                                  Themis