Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Σκαθάρια..θρύλοι!!!

Ο τίτλος αναφέρεται φυσικά στους θρυλικούς Beatles, τους οποίους θα ήθελα σύντομα να σας παρουσιάσω. Η πορεία αυτού του συγκροτήματος ξεκίνησε από το Liverpool το 1959, όχι όμως με τη γνωστή μας σύσταση. Τότε αποτελούνταν από τους John Lenonon, Paul McCartney, George Harrison, Stuart Stutcliff και Pete Best. Στις αρχές του 1961 ο Stutcliff αποχωρεί και ο McCartney αναλαμβάνει το μπάσο.Το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου ο Bria Epstein γίνεται μάνατζερ του συγκροτήματος, ενώ τον Αύγουστο του 1962 πλέον, αντικαθιστούν τον ντράμερ Pete Best με τον Richard Starky (Ringo Star) και κυκλοφορούν το single ''Love Me Do''. Στο μεταξύ καθιερώνουν και το ιδιαίτερο στιλ τους με το γνωστό τους κούρεμα και τα σακάκια χωρίς κολάρο.
Παίζουν σε μεγάλα κλαμπ του Λονδίνου, ενώ το Νοέμβριο του 1963 παίζουν για τη βασίλισσα. Ταξιδεύουν στις ΗΠΑ έχοντας πληροφορηθεί ότι είναι νούμερο ένα στις εκεί πωλήσεις. Έπειτα προχωρούν στο επόμενο βήμα που πραγματοποιείται τον Ιούλιο του 1964 με την πρεμιέρα της πρώτης τους ταινίας με τίτλο ''A Hard Day's Night''. Ακολουθεί το ''Yesterday'' γραμμένο από τον McCartney και η παρασημοφόρησή τους από τη βασίλισσα. Κι ενώ η πορεία τους ήταν συνεχώς ανοδική έρχεται μια δήλωση του John Lennon το καλοκαίρι του 1966 να ταράξει τα νερά, '' Οι Beatles είναι πιο διάσημοι από τον Ιησού" δηλώνει ο τραγουδιστής του συγκροτήματος προκαλώντας σειρά αντιδράσεων που εντείνονται με τη δημόσια παραδοχή του McCartney για χρήση LSD. Παρ' όλ' αυτά η λαμπρή πορεία τους δεν κλονίζεται αλλά συνεχίζεται με το επόμενό τους φιλμ σε ύφος ντοκιμαντέρ με τίτλο ''Magical Mystery Tour'' και την κυκλοφορία του ''Sgt. Pepper's Lonely Heart's Club Band'' που θεωρείται από πολλούς το πιο σημαντικό άλμπουμ της ροκ μουσικής.
Τον Ιούνιο του 1967 τραγουδούν το ''All you Need Is Love'' σε πρώτη παγκόσμια μετάδοση μέσω δορυφόρου σε 200 εκατομμύρια ανθρώπους. Ιδρύουν στη συνέχεια την Apple, τη δική τους δισκογραφική εταιρεία και κλείνουν θριαμβευτικά την πορεία τους με το "Let it Be" που είναι και το τελευταίο άλμπουμ τους.
Τέλος να σας πω ότι η ονομασία του γκρουπ, Beatles με a, προήλθε έπειτα από όνειρο του John Lennon, στο οποίο είδε έναν άνθρωπο να βγαίνει μέσα από μια φλεγόμενη πίτα και να λέει "Θα λέγεστε Beatles με A, όχι E", έτσι ισχυρίστηκε ο ίδιος τουλάχιστον!
                                                                                  Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε μας την asinARTisia σου!