Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Το Ημερολόγιο

Τώρα που ο καιρός είναι βροχερός και χειμωνιάτικος είναι η κατάλληλη ευκαιρία να απολαύσετε μια ταινία. Αν έχετε βαρεθεί να παρακολουθείτε χριστουγεννιάτικες ταινίες και θέλετε μια αλλαγή, κάτι διαφορετικό, τότε σας προτείνω να παρακολουθήσετε "Το Ημερολόγιο" ("The Notebook"). Τι σημαίνει για δύο νέους ανθρώπους διαφορετικής κοινωνικής τάξης να ερωτεύονται το 1940; Είναι αποδεκτός ένας τέτοιος έρωτας και τι κατάληξη μπορεί να έχει; Άραγε όλες αυτές οι ιστορίες έχουν ευτυχισμένο τέλος ή μήπως όχι; Την απάντηση σε όλες αυτές τις ερωτήσεις θα σας την δώσουν η Rachel McAdams και ο Ryan Gosling που πρωταγωνιστούν σε αυτήν την τρυφερή και ρομαντική ταινία ως το νεαρό ζευγάρι και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό καταφέρνοντας να συγκινήσουν και τους πιο απαιτητικούς θεατές. Απόδειξη τα Box-office, όπου η ταινία κατέλαβε την 4η θέση και όχι άδικα. Αξίζει να την παρακολουθήσετε και να την αφήσετε να σας παρασύρει στη ρομαντική-μελαγχολική της ατμόσφαιρα.Α! Για καλό και για κακό έχετε κι ένα κουτί χαρτομάντιλα δίπλα σας, ποτέ δεν ξέρετε..
                                                                                                                                                     Μ.

Εκδήλωση για την αγαπημένη μας Αλίκη Βουγιουκλάκη!!!



Σε ένα "ζεστό" χώρο στο κέντρο της Αθήνας έγινε χθες μια φανταστική εκδήλωση προς τιμήν της μεγάλης μας ηθοποιού Αλίκης Βουγιουκλάκη. Μιλάω για το μαγαζί Pinocchio που βρίσκεται στα Εξάρχεια. Στο Pinocchio λοιπόν το χθεσινό κρύο βράδυ έγινε ένα μεγάλο αφιέρωμα στην πιο δημοφιλή ηθοποιό του κινηματογράφου και του θεάτρου. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη αποτέλεσε ορόσημο και σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο!!!


Για την βραδιά εργάστηκαν σκληρά ο γιος της Αλίκης Γιάννης Παπαμιχαήλ αλλά και ο Νίκος Βασιλάκης. Η εκδήλωση σε μετέφερε σε μια άλλη εποχή καθώς καλεσμένοι ήταν άνθρωποι του παλιού, καλού ελληνικού κινηματογράφου. Κατά τις 11 το βράδυ έφτασαν στην εκδήλωση ο Γιάννης Παπαμιχαήλ και ο συνεργάτης του Νίκος Βασιλάκης. Η εκδήλωση έγινε για να γιορτάσουν το άνοιγμα της σελίδας Aliki Vougiouklaki Yannis Papamichail στο facebook. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός άλλων και οι μεγάλοι μας ηθοποιοί Κώστας Βουτσάς και Μάρθα Καραγιάννη. 

Ο χώρος ήταν γεμάτος από φωτογραφίες της Αλίκης. Υπήρχε όμως και το φόρεμά που φόρεσε στην παράσταση Evita. Τέλος, τις φωτογραφίες μας εξασφάλισε ο ΧΚΠ. Τον ευχαριστώ πολύ!




                                                                                                  Themis


Μια μακαρονάδα και..γρήγορα!

Αν είστε κι εσείς λάτρεις των ζυμαρικών τότε θα διαβάσετε αυτό το άρθρο με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς σκοπεύω να σας παρουσιάσω ένα μαγαζί που φτιάχνει μακαρονάδες και όχι μόνο. Πέρα από τα διαφορετικά είδη ζυμαρικών μεταξύ των οποίων μπορείτε να επιλέξετε, τις καταπληκτικές σάλτσες που ανανεώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, και την άψογη εξυπηρέτηση, το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι μπορείς να απολαύσεις τη μακαρονάδα σου σε περίπου 15' και σε πολύ καλές τιμές. Τι άλλο να θέλει κανείς δηλαδή; Το όνομα του μαγαζιού θα μου πείτε για να ξέρετε πού να πάτε..Quick Pleasure λοιπόν και πραγματικά είναι αυτό που λέμε όνομα και πράγμα! Εκτός από τις λαχταριστές μακαρονάδες του σερβίρει και μια καινούρια σπεσιαλιτέ που είναι πίτσα μεν αλλά λίγο διαφορετική..δεν θα σας πω περισσότερα για να μη σας χαλάσω την έκπληξη. Να είστε σίγουροι όμως ότι η βόλτα μέχρι το Γκάζι θα σας δικαιώσει και θα σας χορτάσει. Καλή σας όρεξη!!

                                                                                                                                                        Μ.

Γνωρίστε τη Δούκισσα Νομικού..!!!


Είμαι σίγουρος πως δεν χρειάζονται συστάσεις με την κοπέλα αυτή! Είναι η πανέμορφη Δούκισσα Νομικού! Ο μπαμπάς της δεν είναι ζαχαροπλάστης αλλά ο τραγουδιστής Νίκος Νομικός. Γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 1986. Το όνομα δεν είναι καλλιτεχνικό αλλά αληθινό αφού το "πήρε" από την γιαγιά της. Το όνομα αυτό είναι συνηθισμένο στην Σύμη από όπου κατάγεται. Σπουδάζει στην ΑΣΟΕΕ. Σαν μοντέλο, για αρκετό καιρό έκανε φωτογραφίσεις για διάφορα περιοδικά. Το 2007 ήταν η χρονιά της. Πήρε τον τίτλο (δικαιωματικά κατά την γνώμη μου) της Σταρ Ελλάς στα καλλιστεία. Ήταν η ομορφότερη Ελληνίδα για το 2007 που μας εκπροσώπησε και στο διεθνή διαγωνισμό Μις Υφήλιος. 



Ο τίτλος της Σταρ Ελλάς όμως δεν είναι το μόνο που έχει καταφέρει. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με την παρουσίαση εκπομπών. Από το 2007 έως το 2009 βρισκόταν στο Alter(κανάλι ήταν κάποτε!) και παρουσίασε μαζί με το Νίκο Παπαδάκη την εκπομπή "Life Style". Τη σεζόν 2009-10 στο Mega παρέα με Νίκο Παπαδάκη, Κατερίνα Καινούριου, Δημήτρη Ουγγαρέζο και την Μαρία Αραπαντζή την εκπομπή "Όμορφος κόσμος το πρωί". Το 2010 υποδεχόταν τα ζευγάρια του "Just the two of us" στο green room. Το 2011 παρουσίασε και πάλι το "Life Style" στο Alter όμως δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει αφού όλες οι εκπομπές του καναλιού διακόπηκαν. Στις αρχές Γενάρη του 2012 της έγινε η πρόταση για την συμπαρουσίαση με τον Παναγιώτη Χατζηδάκη της εκπομπής "Laugh Attack". Τέλος, την φετινή σεζόν(2012-13) βρίσκεται στο πλευρό του Θέμου Αναστασιάδη για τον 13ο κύκλο της εκπομπής "'Ολα".  


Η Δούκισσα διατηρεί και δικό της blog στο Enter TV της Ζήνας Κουτσελίνη: Doukissa's Diary όπου μπορείτε να παρακολουθείτε αυτά που γράφει.
  Όσο για την προσωπική της ζωή γνωρίζουμε ότι είναι με τον τραγουδιστή Χρήστο Χολίδη! Αν και τελευταία ακούγονται διάφορα περί χωρισμού εμείς της ευχόμαστε να είναι καλά και πάντα χαρούμενη και γεμάτη επιτυχίες!!!











                                                                                               Themis

Από πού ξεκίνησαν τα cornflakes;

Καθημερινά εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως τα τρώνε στο πρωινό τους και όχι μόνο. Αγαπημένο συστατικό πολλών γλυκών αλλά και φαγητών. Φυσικά μιλάω για τα cornflakes που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε. Γνωρίζουμε όμως πώς ξεκίνησαν; Θα σας πάω πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στο 1894 όπου ζούσαν δύο αδέλφια, ο Will-Keith και ο John-Harvey Kellog. Ο δεύτερος χειρούργος, συγγραφέας ιατρικών βιβλίων και διευθυντής στο σανατόριο Battle Creek στο Μίσιγκαν, ενώ ο δεύτερος ήταν απλώς ένας 25χρονος που ζούσε στη σκιά του μεγαλύτερου αδελφού για τον οποίο δούλευε 15 ώρες τη μέρα χωρίς να ξεκουράζεται. Έγραφε μάλιστα στο ημερολόγιό του, "Κουράζομαι πολύ και αισθάνομαι άσχημα. Νομίζω ότι θα μείνω για πάντα φτωχός." Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια για εκείνον..
Το 1894 λοιπόν ο John αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα για να δημιουργήσει ένα θρεπτικό, γευστικό και εύπεπτο υποκατάστατο του ψωμιού με βρασμένο σιτάρι. Υπεύθυνος για την παρασκευή της ζύμης ήταν ο Will, που άθελά του ανακάλυψε αυτό που θ' άλλαζε τη δική του ζωή αλλά και όλων των ανθρώπων. Ο Kellog άφησε το βρασμένο σιτάρι τυχαία έξω για αρκετές ώρες, με αποτέλεσμα αυτό να ξεραθεί. Το επόμενο πρωί το πρόσθεσε στη ζύμη κι έπειτα την έπλασε. Παρ' ότι οι κόκκοι του σιταριού είχαν φουσκώσει αρκετά πάνω από τη ζύμη, έψησε το ψωμί δημιουργώντας ένα τραγανό φύλλο. Ο John παρακίνησε τον Will να δώσει αυτό το "ψωμί" στους ασθενείς του σανατορίου σε μορφή νιφάδων, κάτι που τους ενθουσίασε τόσο, που μόλις τελείωναν τη θεραπεία τους ζητούσαν από τους Kellog να πάρουν μαζί τους προμήθειες. Τα πρώτα δημητριακά λοιπόν ήταν γεγονός!
Αν και ο John είχε κάποιους ενδοιασμούς, ο Will τα συσκεύαζε μόνος του και τα πουλούσε στους πρώην ασθενείς. Σιγά σιγά οι δουλειές τους άνοιγαν και ο Will πειραματιζόταν φτιάχνοντας νιφάδες από καλαμπόκι, τα cornflakes δηλαδή, τα οποία έκανα τον Kellog διάσημο και πάμπλουτο φυσικά! Το 1900 έγινε και το πρώτο εργοστάσιο, ενώ οι πολλοί μιμητές δεν κατάφεραν ποτέ να τον ξεπεράσουν, ούτε και να τον φτάσουν βέβαια.

                                                                                                                                   Μ.

Παγωμένα γλυπτά...





Ο καιρός έχει κρυώσει για τα καλά και είπα να σας παρουσιάσω κάτι επίκαιρο.. Θα σας παρουσιάσω γλυπτά που είναι φτιαγμένα από πάγο. Και λέω επίκαιρο γιατί ένα τέτοιο γλυπτό θα μπορούσε άνετα να διατηρηθεί σε ένα ελληνικό σπίτι! Που λεφτά για πετρέλαιο!!! Οπότε ας διασκεδάσουμε και λίγο γιατί το γέλιο μπορεί να μας ζεστάνει και λίγο...




Σε αυτό το γλυπτό απεικονίζεται μία σκηνή πάλης μεταξύ δύο ζώων.














Ένα γλυπτό από πάγο με τον κατάλληλο φωτισμό μπορεί να αλλάξει όψη και να φαίνεται ακόμη πιο φανταστικό!!!


















Αυτή η γυναίκα δεν νομίζω να είναι και πολύ θερμή...



















Λοιπόν... όποιος καταφέρει και κάτσει σε αυτή την πολυθρόνα πάνω από 5 λεπτά του δίνω 50 ευρώ! (πλάκα κάνω, μην το επιχειρήσετε και μου ζητάτε λεφτά....)













Για τους φίλους του μπιλιάρδου, ένα απλό τραπέζι για ένα φιλικό παιχνίδι...















Το παπούτσι δεν είναι από πάγο...














Αυτό το "γατάκι" ακόμα και παγωμένο σε κάνει να φοβάσαι...!!!

















Αυτή η εικόνα είναι συνηθισμένη και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας με τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν το χειμώνα...!!

















                                                                                                  Themis

Του κόσμου τα παράξενα!

Θυμάστε που είχαμε μιλήσει για ένα κοριτσάκι με έναν ρινόκερο για κατοικίδιο; Σήμερα θα μιλήσουμε για μια κυρία που προσωπικά τη ζηλεύω γιατί κι εγώ θα ήθελα να έχω το ζωάκι της σαν κατοικίδιο..Η Ανέλ Σνίμαν λοιπόν μοιράζεται το κρεβάτι της με ένα λευκό λιοντάρι! το οποίο μάλιστα συμβιώνει πολύ καλά με το άλλο της κατοικίδιο, ένα σκυλάκι. Όλοι μαζί ζουν στη Νότιο Αφρική και όπως δηλώνει η Ανέλ, το λιοντάρι της είναι πλήρως εκπαιδευμένο και λατρεύει τις βόλτες. Είναι όμως και λίγο ζηλιάρης ο Τίμπα, έτσι έχει ονομάσει το λιονταράκι της, αφού δε θέλει να κάθεται κανείς άλλος στον καναπέ που κάθεται ο ίδιος και η ιδιοκτήτριά του. Πάντως εξακολουθώ να πιστεύω ότι πρόκειται για ένα πανέμορφο και πολύ χαριτωμένο ζωάκι!

                                                                                                                                             Μ.

Εφημερίς Παρελθόντος!!!



Γεια σας...!!! Και ναι!!!! Είμαστε ακόμα ζωντανοί!!! Δεν είναι όνειρο, ζούμε!! Είναι 22 Δεκεμβρίου σήμερα και αφού δεν καταστράφηκε ο κόσμος, θα σας μορφώσω... Ξέρετε τι έγινε σαν σήμερα;;; Όχι;;; Τι απάντηση είναι αυτή;;; Πάμε να σας μορφώσω...!!!




Σαν σήμερα το 1940 ο ελληνικός στρατός νίκησε στην μάχη της Χειμάρρας.










Στις 22 Δεκεμβρίου του 1940 επίσης βυθίστηκε το υποβρύχιο "Παπανικολής" από το ιταλικό πλοίο "Antonietta". (Το Παπανικολής τουλάχιστον δεν έγερνε!)













Σαν σήμερα το 1974 οι Μεγάλες Κομόρες, Ανζουάν και Μόχελι αποφασίζουν να αποτελέσουν ανεξάρτητο κράτος και σταματούν να βρίσκονται υπό γαλλική κυριαρχία. 















Σαν σήμερα το 1963 γεννήθηκε ο Ιταλός διεθνής ποδοσφαιριστής Τζουσέπε Μπέργκομι.










Σαν σήμερα το 1978 γεννήθηκε ο διεθνής ποδοσφαιριστής Εμμανουέλ Ολιζαντέμπε.







Αυτά και για σήμερα! Να με περιμένετε..... I'll be back!!!



                                                                                                  Themis

ΖώΔιΑ...

Σάββατο (επιτέλους!) 22 Δεκεμβρίου. 3 μέρες μας χωρίζουν μόνο από τα Χριστούγεννα και ο καιρός άρχισε να τα θυμίζει πιο έντονα. Σήμερα λοιπόν η όψη που έχουμε ανήκει σ'αυτές που λέμε θετικές και είναι αυτή του Ήλιου με τον Ποσειδώνα. Έτσι λοιπόν σας δίνεται η ευκαιρία να γίνουν όλα όπως τα θέλετε αρκεί να απευθυνθείτε στα σωστά άτομα και να μιλήσετε με απόλυτη ειλικρίνεια. Επίσης αφυπνίζεται η ανάγκη μας για καταξίωση και μας δίνεται η διάθεση και η δύναμη ν' αγωνιστούμε περισσότερο για τα όνειρά μας. Τέλος ζώδια της Γης και του Νερού θα περάσετε πολύ καλά στις αρχές των εορτών και θα πραγματοποιήσετε πολλά από τα όνειρά σας. Αξιοποιήστε και τη σημερινή μέρα λοιπόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και περάστε υπέροχα!
                                                                                                                                                  Μ.

Χρόνια πολλά...




Καλή σας μέρα φίλες και φίλοι! Αφού οι Μάγιας έγιναν "σκόνη" με τις προβλέψεις τους είμαι και σήμερα εδώ για να σας πω ποιοι γιορτάζουν σήμερα! Σήμερα λοιπόν δεν είναι πρωτο-Μαγιά (όπως διάβασα κάπου)!! Είναι 22 Δεκεμβρίου σήμερα λοιπόν και γιορτάζουν η Ανασταία, η Νατάσα, η Τασία. Χρόνια σας πολλά λοιπόν!! Να είστε καλά και υγιείς γιατί αυτό έχει την μεγαλύτερη σημασία αν και το έχουμε ξεχάσει τώρα τελευταία. Ψάχνοντας να βρω ποιες Αναστασίες γιορτάζουν σήμερα, υπάρχει ένα περιθώριο λάθους γιατί οι πιο πολλές γιορτάζουν το Πάσχα. Εύχομαι να πέσω μέσα λοιπόν και εύχομαι χρόνια πολλά στην όμορφη Αναστασία Περράκη αλλά και την μικρή κυρία Αναστασία Ρουβά. Χρόνια πολλά λοιπόν σε διάσημες και μη, να είστε πάντα χαρούμενες και ευτυχισμένες...!!!

                                                                                                  


















                                                                                                Themis

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Ένα μαγευτικό Central Park!

Το πασίγνωστο πάρκο της Νέας Υόρκης έχει μαγέψει κόσμο και κοσμάκη που το έχει επισκεφθεί. Καθένας έχει να πει και για μια διαφορετική μεριά του στην οποία έχει ξαπλώσει, ονειρευτεί, αναλογιστεί, ερωτευτεί..Η ομορφιά του είναι απίστευτη και εμπνέει όποιον την απολαύσει. Αυτό συνέβη και με το φωτογράφο Jamie Scott, ο οποίος δημιούργησε ένα time-lapse video με φωτογραφίες από 15 διαφορετικές τοποθεσίες του πάρκου. Προκειμένου να το πετύχει επισκεπτόταν το πάρκο δύο μέρες κάθε εβδομάδα για έξι μήνες. Όλες οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν αμέσως μετά την ανατολή του ηλίου, γεγονός που έδωσε έμφαση στα χρώματα που αλλάζουν τα φύλλα στα δέντρα του πάρκου ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Νομίζω ότι περισσότερα λόγια είναι πραγματικά περιττά, απλώς απολαύστε το!
                                                                                                                                                  M.

Ποια ήταν τα 10 πιο δημοφιλή τραγούδια για το 2012;









Το 2012 σε λίγες μέρες θα περάσει στην ιστορία. Μία χρονιά γεμάτη με καλά αλλά και πολλά άσχημα τελειώνει; Τι γεύση σας άφησε; Είδαμε τι ψάξαμε περισσότερο στο Google για το 2012. Ποια όμως είναι τα τραγούδια που αναζητήσαμε οι περισσότεροι στο youtube; Ποια είναι τα 10 τραγούδια με τα περισσότερα "χτυπήματα"; Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ανακοινώθηκαν τα τραγούδια με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Πάμε να δούμε ποια τραγούδια "χτυπήθηκαν" περισσότερο από τους Έλληνες...






Στο νούμερο 10 συναντάμε τους NEBMA με την Μαρία Μακρή στο τραγούδι "Τον έλεγχο χάνω". Το βίντεο αυτό είδαν 2.650.193 άτομα.














Με 3.086.693 "χτυπήματα" συναντάμε στη θέση 9 τον πρωτοεμφανιζόμενο Παντελή Παντελίδη με το τραγούδι του "Συνοδεύομαι".














Στην 8η θέση με 3.220.050 επισκέψεις βρίσκεται η Demy με το ερωτικό τραγούδι "Πόσες χιλιάδες καλοκαίρια".















Ο Stan κατέκτησε την 7η θέση αφού μέσα στο 2012 3.282.847 άνθρωποι το άκουσαν.












Την 6η θέση κατέλαβαν οι Stavento με την Πάολα. Το mix στο τραγούδι "Πηδάω τα κύματα" είδαν 4.644.401 άτομα.















Στην πεντάδα πρώτο μας υποδέχεται το πουλάκι τσίου;! Η αυθεντική version (γιατί μετά ακολούθησαν το πουλάκι τσίου τσιφτετέλι, ραπ κλπ κλπ) είδαν... κρατηθείτε... 7.444.768 άτομα.












Θυμάστε για τον πρωτοεμφανιζόμενο που σας είπα στην θέση 9; Ε θα σας το ξαναπώ! Αφού το τραγούδι του "Δεν ταιριάζετε" του χάρισε την 4η θέση με 9.932.827 "χτυπήματα".











Το τραγούδι των Veeeegaaaas "Πιο ψηλά" τους ανέβασε τόσο ψηλά, ως την 3η θέση με 13.748.718 "χτυπήματα.














Μία ανάσα πριν την κορυφή συναντάμε τον Claydee με το τραγούδι "Mamacita Buena". Το τραγούδι αυτό άκουσαν 16.822.075 άτομα.













Και στην πρώτη θέση περιμένατε κάτι άλλο;; Εγώ πάντως όχι! Με 971.518.818 "χτυπήματα" ο PSY είναι θριαμβευτικά ο νικητής της φετινής χρονιάς. 








Αυτά ήταν λοιπόν τα τραγούδια που ακούσαμε περισσότερο μέσα στο 2012. Εύχομαι και το 2013 να είναι γεμάτο με καλή μουσική!!!!


                                                                                                  Themis

200 χρόνια Grimm!

Αν κάνατε κλικ στο χθεσινό λογότυπο της Google θα είδατε ότι σας διηγόταν ένα πολύ όμορφο παραμύθι, την Κοκκινοσκουφίτσα. Αυτό συνέβη γιατί χθες ήταν η επέτειος για τα 200 χρόνια των παραμυθάδων αδελφών Grimm! Τώρα θα μου πείτε και γιατί εσύ μας το λες σήμερα..Γιατί δεν πρόλαβα να το ανεβάσω χθες.! Οι αδελφοί Grimm λοιπόν, Jacob και Wilhelm, ήταν συγγραφείς και συλλέκτες παραδοσιακών παραμυθιών, στα οποία ο Wilhelm έδωσε λογοτεχνική μορφή και τα προσάρμοσε για παιδιά. Ξεκίνησαν να συλλέγουν παραμύθια το 1807 και εξέδωσαν τον πρώτο τους τόμο το 1812, 200 χρόνια πριν δηλαδή. Ο τόμος αυτός με τίτλο "Kinder-und Hausmaerchen" περιείχε 86 ιστορίες. Ακολούθησε ένας δεύτερος τόμος με 70 ιστορίες που εκδόθηκε το 1814. Μέχρι το 1857 είχαν εκδοθεί επτά τόμοι που περιλάμβαναν συνολικά 211 παραμύθια, ανάμεσά τους και τα γνωστά σε όλους μας Κοκκινοσκουφίτσα, Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι, Χάνσελ και Γκρέτελ,Ραπουνζέλ, Η Ωραία Κοιμωμένη, Σταχτοπούτα, Ο λύκος και τα Επτά Κατσικάκια και πολλά πολλά άλλα.
Πίστευαν ότι τα παραμύθια είχαν κοινή ρίζα και μετακινούνταν μαζί με τα ινδοευρωπαϊκά φύλα, κάτι που ανέφεραν και στην εισαγωγή τους. Είχαν όμως και απώτερο σκοπό: Να επηρεάσουν τη διαμόρφωση μιας νέας εικόνας του ανθρώπου που εμφανιζόταν το 19ο αιώνα. Η παιδική ηλικία άρχιζε να γίνεται ξεχωριστή περίοδος της ανθρώπινης ζωής. Αυτό ανέθετε στους γονείς ένα νέο καθήκον, αυτό της εκπαίδευσης των παιδιών τους. Γι΄αυτό χρειάζονταν έναν κοινωνικό κώδικα αξιών σαν οδηγό καθώς και ισχυρές εικόνες που θα βοηθούσαν τα παιδιά να εξοικειωθούν με τις νέες αξίες και να τις κατακτήσουν. Μέσα στα παραμύθια λοιπόν έβρισκαν αυτά που αναζητούσαν. Μια ολοκληρωμένη εικόνα του πραγματικού κόσμου με καλούς και κακούς χαρακτήρες, θαύματα και δικαιοσύνη. Και φυσικά στο τέλος πάντα το καλό να θριαμβεύει έναντι του κακού. Τέτοιο ήταν το έργο που ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας οι αδελφοί Grimm και τα κατάφεραν πολύ καλά ανατρέφοντας γενιές και γενιές!
                                                                                                                                         Μ.

Η ζωγράφος της άμμου...


Η Kseniya Simonova το 1985 στην Ουκρανία. Η μητέρα της ήταν καλλιτέχνης και μάλλον από αυτή πήρε το θαυμάσιο ταλέντο της! Το 2007 παντρεύτηκε και απέκτησε ένα αγοράκι. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών. Μετά από πρόταση του συζύγου της ξεκίνησε να ασχολείτα με την ζωγραφική στην άμμο. Χαρακτηριστικά, πούλησαν έναν ακριβό εξοπλισμό για να αγοράσουν 3 κιλά ηφαιστειακή άμμο. Το 2009 ανακηρύχθηκε νικήτρια του "Ουκρανία έχεις ταλέντο". Παρουσίασε ένα θέαμα 8 λεπτών στο οποίο ζωγράφισε την ιστορία της χώρας της κατά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο. Το συγκεκριμένο βίντεο παρουσίαζε την ιστορία ενός ζευγαριού κατα τη διάρκεια του πολέμου. Μετά την νίκη της, το βίντεο αυτό μέσα σε μία μέρα το είδαν 1.000.000 άνθρωποι!  

 Η φήμη της όμως δεν σταματάει εκεί. Η Kseniya βρισκόταν στην ουκρανική αποστολή για την Eurovision το 2011 στην Γερμανία. "Έντυσε" το τραγούδι με μία ακόμη πιο εντυπωσιακή ζωγραφική με άμμο. Παρακολουθείστε τα παρακάτω βίντεο και θαυμάστε το μοναδικό αλλά και πολύ δύσκολο ταλέντο!!!




















                                                                                               Themis

Χριστουγεννιάτικα έθιμα ανά τον κόσμο!

Μιας και τα Χριστούγεννα έφτασαν σχεδόν ας δούμε τι έθιμα έχουν άλλες χώρες γι' αυτήν την τόσο μεγάλη γιορτή! Γιατί δε λέω καλά και τα δικά μας και παραδοσιακά, αλλά ας πάρουμε μια γεύση κι απ' αλλού μιας και δεν προβλέπεται να πάμε σύντομα. Ας αρχίσουμε με τη γειτονική μας Ιταλία όπου η επίσημη χριστουγεννιάτικη περίοδος είναι από τις 8 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου, δηλαδή τα Θεοφάνεια. Ανημέρα των Χριστουγέννων τα παιδιά απαγγέλουν ποιήματα μετά το φαγητό και ανταμείβονται χρηματικά, ενώ την παραμονή των Θεοφανείων η καλή μάγισσα Μπεφάνα πετάει πάνω από τα σπίτια με τη μαγική της σκούπα αφήνοντας δώρα στα "καλά" μόνο παιδιά και ένα σακί κάρβουνο στα άτακτα.
Επόμενος σταθμός η Γαλλία, όπου ο Pere Noel, ο Άγιος Βασίλης δηλαδή, μοιράζει τα δώρα του στις 24 Δεκεμβρίου. Το αλεξανδρινό λουλούδι που οι ίδιοι αποκαλούν"αστέρι των Χριστουγέννων" πρωταγωνιστεί παντού, τόσο στους στολισμούς όσο και στις επιλογές που κάνουν για δώρα στα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Στην Αυστρία τα Χριστούγεννα κρατάνε πολύ αφού ξεκινούν την 1η Δεκεμβρίου. Τα δώρα μοιράζονται στις 6 Δεκεμβρίου από τον Άγιο Νικόλαο, ενώ οι Αυστριακοί τοποθετούν στα στεφάνια τους κεριά τα οποία ανάβουν ένα-ένα κάθε Κυριακή μέχρι να φτάσει η 24η Δεκεμβρίου. Τα παιδιά τραγουδούν τα κάλαντα μεταμφιεσμένα σε μάγους και προσφέρουν τα χρήματα που συγκεντρώνουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Στη Σουηδία το έθιμό τους έχει και όνομα, Λουτσία, σύμβολο του φωτός. Στις 13 Δεκεμβρίου το πρωί, το μεγαλύτερο κορίτσι της οικογένειας ντύνεται στα λευκά και πηγαίνει από σπίτι σε σπίτι για να μοιράσει ζεστό καφέ και κουλουράκια. Στο κεφάλι του φορά ένα στεφάνι με αναμμένα κεριά και τραγουδά τα κάλαντα.
Στη μακρινή Αυστραλία τα Χριστούγεννα είναι καλοκαιρινή υπόθεση. Γι' αυτόν το λόγο μετά το χριστουγεννιάτικο δείπνο συνηθίζουν να πηγαίνουν είτε στην παραλία είτε για ένα αγώνα κρίκετ.
Τέλος στην Ελβετία τα παιδιά περιμένουν στις 6 Δεκεμβρίου τον Άγιο Νικόλαο να τους φέρει γλυκά και δώρα. Την παραμονή των Χριστουγέννων οι ανύπαντροι άνδρες φοράνε μαύρα κοστούμια και μαύρα ψηλά καπέλα και κάνουν παρέλαση στους δρόμους. Ο πιο ψηλός απ' αυτούς φοράει μια μακριά γενειάδα και μπαίνει μπροστά κρατώντας στο χέρι του ένα μακρύ ξύλο το οποίο στην άκρη του έχει κρεμασμένα κουρέλια γεμάτα κάπνες.
                                                                                                                                          Μ.

Φώτης Σεργουλόπουλος: ο παρουσιαστής που αγαπά την Γαλλία!!!



Σήμερα θα σας παρουσιάσω έναν αγαπημένο ηθοποιό αλλά και παρουσιαστή, τον Φώτη Σεργουλόπουλο. Γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1963 στην Αθήνα,  όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε στην Γαλλία σε σχολή θεάτρου. Το παράξενο είναι όμως ότι έχει συμμετάσχει μόνο σε τρεις παραγωγές σαν ηθοποιός! Το 1996 συμμετείχε στην ταινία εποχής "Καβάφης", το 1999 στην ταινία "Θηλυκή εταιρία" και πιο πρόσφατα, το 2008 συμμετείχε στη ταινία "Μόλις χώρισα". Παρόλα έχουμε απολαύσει το υποκριτικό ταλέντο του και στην τηλεόραση. Μία πιο πρόσφατη εμφάνισή του στην τηλεόραση, ως ηθοποιός, είναι στην σειρά του Mega "Κόκκινο δωμάτιο".


Αν και οι σπουδές του ήταν πάνω στην υποκριτική, η παρουσίαση ήταν αυτή που τον κέρδισε. Πολλές είναι οι εκπομπές  που έχει παρουσιάσει πάντα παρέα με το τηλεοπτικό του ταίρι, Μαρία Μπακοδήμου. Σας υπενθυμίζω ότι έχει παρουσιάσει τις εκπομπές: "Κάτσε καλά" τον Ant1, "Σαν στο σπίτι σας", "Από στόμα σε στόμα", "I love tv" στο Mega, "Tv Tiglon", "Σιγά μην κάτσω να σκάσω" στον Alpha. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο Strar όπου παρουσιάζει την ψυχαγωγική εκπομπή "Φώτης-Μαρία Live" κάθε απόγευμα.
 Κλείνοντας, να σας θυμίσω ότι ο Φώτης μαζί με την Μαρία παρουσίασαν τον φαντασμαγορικό ελληνικό τελικό αλλά μετέδωσαν και τον διαγωνισμό της Eurovision το 2007. Είναι ένας πολύ αγαπητός παρουσιαστής και τον τελευταίο καιρό είναι και επιχειρηματίας. Το μαγαζί του που λέγεται "Shamone" και βρίσκεται στο Γκάζι, συγκαταλέγεται στα καλύτερα μαγαζιά των Αθηνών. Το αμερικανικό περιοδικό "Time" γράφει πως το μαγαζί αυτό διαθέτει φαγητό και ποτό ευρωπαϊκών προδιαγραφών! 







                                                                                                Themis

Του κόσμου τα παράξενα!

Πιο μεγάλο δέντρο απ' αυτό για το οποίο θα σας μιλήσω δε νομίζω να έχετε ξαναδεί.. Γιατί πολύ απλά μιλάμε για το μεγαλύτερο δέντρο που υπάρχει στον κόσμο και βρίσκεται στο Μεξικό. Το δέντρο αυτό έχει και όνομα! Λέγεται Arbol del Tule, είναι ένα κολοσσιαίων διαστάσεων κυπαρίσσι και  έχει την έδρα του στην πόλη Santa Maria del Tule του Μεξικού. Η περίμετρός του ξεπερνά τα 50 μέτρα στη βάση του και είναι η μεγαλύτερη του πλανήτη. Η ηλικία του υπολογίζεται μεταξύ 2.000 και 3.000 ετών (!) ενώ το βάρος του αγγίζει τους 550 τόνους! Φυσικά αποτελεί τουριστική ατραξιόν του συγκεκριμένου τόπου, αφού πλήθος κόσμου από διάφορα σημεία του πλανήτη συρρέουν στο Μεξικό για να το θαυμάσουν από κοντά. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο, τι λέτε κι εσείς;

Μ.

Εφημερίς Παρελθόντος!!!


Γεια σας και πάλι από εμένα! Όπως θα έχετε ήδη διαπιστώσει σήμερα είναι 21 Δεκεμβρίου. Ξέρετε τι έγινε σαν σήμερα; Όχι; Εγώ είμαι εδώ για εσάς! Και αφού τελικά δεν καταστραφήκαμε, πάμε να δούμε φρέσκα νέα από το παρελθόν...!!!







Στις 21 Δεκεμβρίου του 1991 ο Χαρίλαος Φλωράκης εκλέγεται επίτιμος πρόεδρος του Κ.Κ.Ε. 














Σαν σήμερα το 1948 γεννήθηκε ο Αμερικανός ηθοποιός Σάμιουελ Τζάξον. 














Στις 21 Δεκεμβρίου του 1976 γεννήθηκε η Ολυμπιονίκης με τη ελληνική ομάδα Μιρέλα Μανιάνι.









Σαν σήμερα το 1990 ήρθε στον κόσμο ο διεθνής Έλληνας ποδοσφαιριστής Γιάννης Φετφατζίδης.






Αυτά είχα και σήμερα να σας πω. Να περνάτε καλά μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!!!



                                                                                              Themis