Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Πόσο διαβάζουμε κάθε μέρα;

Ανήκετε μήπως στους εχθρούς του διαβάσματος που και μόνο στο άκουσμά του βγάζετε σπυριά και τρέχετε μακριά; Καλύτερα να το ξανασκεφτείτε γιατί τελικά διαβάζετε περισσότερο απ΄όσο νομίζατε κι απ' όσο ίσως θα θέλατε... Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο αποδείχθηκε ότι ο μέσος Αμερικανός πολίτης διαβάζει καθημερινά 100.500 λέξεις, όσο δηλαδή ένα μυθιστόρημα. Δεδομένου μάλιστα ότι ο ύπνος καταλαμβάνει τις 7 ώρες του εικοσιτετραώρου, τα υπόλοιπα τρία τέταρτα της ημέρας καταναλώνονται με διάβασμα! Πώς συμβαίνει αυτό; Mails, status updates και πληθώρα ειδήσεων σε διαδίκτυο και smartphones είναι υπεραρκετά για να καλύψουν 12 ώρες συνεχόμενης και αδιάκοπης πληροφόρησης. Να λοιπόν που τα ηλεκτρονικά μέσα μας αναγκάζουν να διαβάζουμε πολύ χωρίς να το καταλαβαίνουμε! Μάλιστα κάθε 60 δευτερόλεπτα συμβαίνουν τα εξής: αποστέλλονται 168 εκατομμύρια emails, 694.445 αναζητήσεις στο Google, 695.000 status updates, 370.000 κλήσεις μέσω skype, 98.000 tweets, 20.000 νέα posts στο Tumblr, 13.000 app downloads, 6.600 Νέες φωτογραφίες στο Flikcr και πάει λέγοντας...
Μ.

Υπάρχουν κάποια απλά πράγματα που δεν γνωρίζουμε για τον πλανήτη μας;;;




Είναι λογικό να ζούμε σε ένα πλανήτη για τον οποίο δεν ξέρουμε τα πάντα; Νομίζατε ότι ξέρατε τα πάντα για την Γη; Κι'όμως όχι! Υπάρχουν κάποια γεγονότα που αν τα μάθετε θα τρίβετε τα μάτια σας...




Ξεκινάμε! Η Γη δεν είναι στρογγυλή! Ναι ναι καλά διαβάσατε! Λόγοι βαρύτητας επηρεάζουν την Γη και δεν αποτελεί "τέλειο" κύκλο.
Η λέξη "Earth" είναι αγγλοσαξονικής προέλευσης και η ηλικία της είναι 1.000 ετών. Η λέξη σημαίνει "χώμα".











Η μέρα δεν έχει 24 ώρες! Στην πραγματικότητα η μέρα έχει 23 ώρες 56 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα.
Η Γη είναι ο μόνος πλανήτης που διαθέτει τεκτονικές πλάκες! 









Η Γη έχει δίδυμο πλανήτη και ονομάζεται "Θεία". Άρα η Γη είναι η "ανιψιά";!
Η Σελήνη αν και θα πρέπει να έχει προβλήματα, ωστόσο η τροχιά της είναι τέλεια!









Το υψηλότερο σημείο στην Γη δεν είναι το Έβερεστ, η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει παρατηρηθεί είναι -89,2 βαθμοί Κελσίου και πάνω από το 90% των ωκεανών παραμένει ανεξερεύνητο!




                                                                                                Themis

Το πιο απίθανο μέρος για να χορέψει κανείς tango!

Δε νομίζω να υπάρχει πιο αισθησιακός χορός από το tango. Στη χώρα προέλευσής του μάλιστα, την Αργεντινή, χορευόταν παλιά στους δρόμους και ίσως να εξακολουθεί να συμβαίνει αυτό. Είχατε φανταστεί όμως ποτέ ότι ένα ζευγάρι θα μπορούσε να χορέψει tango κάτω από τη θάλασσα; Κι όμως έγινε και αυτό και υπάρχουν μάλιστα και αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία ανήκουν στη Ρωσίδα φωτογράφο Katerina Bodrunova που παρουσίασε πρόσφατα τη συλλογή της με τίτλο "Underwater Tango". Το πρωταγωνιστικό ζεύγος των χορευτών αποδίδει τέλεια τις κινήσεις του tango, ενώ η δυσκολία που έχει το να χορεύει κανείς στο νερό προσδίδει μεγαλύτερη ένταση και πάθος στο τελικό αποτέλεσμα που απλά μας ταξιδεύει.




Μ.

"Τσουνάμι" σκόνης έπληξε την Αυστραλία.....













Στα μέσα της περασμένης εβδομάδας ένα περίεργο φαινόμενο έπληξε την Βορειοδυτική Αυστραλία! Το φαινόμενο αυτό έχει ταχύτητα 100 χιλιομέτρων την ώρα και μεταφέρει μεγάλες ποσότητες κόκκινης σκόνης! 
Μπορεί να είναι εντυπωσιακές οι εικόνες αλλά δεν παύει να μοιάζει με "τσουνάμι". Είναι και λίγο τρομακτικές οι εικόνες που μας ήρθαν από τον Ινδικό Ωκεανό. Τις φωτογραφίες εξασφάλισε για όλους μας ο φακός του Reuters. Το μόνο καλό είναι ότι το φαινόμενο αυτό δεν προξένησε ζημιές. Το μόνο που άφησε πίσω του είναι πολλά κιλά κόκκινης σκόνης!









                                                                                                                                   Themis

H Google προσέχει τους εργαζομένους της ακόμα και... μετά θάνατον!

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε το θέμα που θα σας παρουσιάσω νομίζω θα σας φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμο καθώς πρόκειται για τον καλύτερο εργοδότη που έχω υπόψιν μου. Πέφτει λίγο μακριά βέβαια και δεν ξέρω ακριβώς τι θέσεις εργασίας υπάρχουν αλλά αυτά τα βρίσκετε και μόνοι σας. Ο λόγος φυσικά για την παγκοσμίως πρώτη μηχανή αναζήτησης, τη Google. Όλοι θα έχετε ακούσει για τις άψογες σχεδόν συνθήκες εργασίας που επικρατούν, νομίζω όμως πως η μεταθανάτια πρόνοια είναι πρωτάκουστη! Σύμφωνα λοιπόν με την Forbes, αν ένας εργαζόμενος της εταιρείας αποβιώσει όσο εργάζεται σε αυτήν τότε οι κληρονόμοι του θα συνεχίσουν να εισπράττουν το 50% των ετήσιων αποδοχών του για 10 χρόνια! Σε περίπτωση που ο εργαζόμενος είναι ομοφυλόφιλος τότε την αποζημίωση θα λαμβάνει ο σύντροφός του. Ακόμη όλες οι μετοχές του εργαζομένου περνούν στα χέρια των παιδιών του, ενώ κάθε παιδί θα εισπράττει 1.000 δολάρια κάθε μήνα μέχρι την ηλικία των 19 ετών ή των 23 αν αποφασίσει να συνεχίσει τις σπουδές του σε κάποιο πανεπιστήμιο ή κολέγιο. Τα χρήματα αυτά βέβαια δίνονται στους κηδεμόνες των παιδιών σε μορφή καταπιστεύματος για να τα διαχειρίζονται μέχρι την ενηλικίωση των παιδιών. Τέλος οι εγκυμονούσες εργαζόμενες λαμβάνουν μετά τη γέννα άδεια 4,5 μηνών επί πληρωμή ενώ ο πατέρας μπορεί να πάρει άδεια 6 εβδομάδων. Μετά απ' όλα αυτά, υπάρχει κάποιος που να μη θέλει να δουλέψει σε αυτήν την ονειρική εταιρεία; Στείλτε αμέσως βιογραφικά!
Μ.

Υπάρχει πίνακας με τις πιο εκνευριστικές λέξεις; Ποια κατέχει την πρωτιά;;;




Και ναι υπάρχει πίνακας με τις πιο εκνευριστικές αγγλόφωνες λέξεις! Την πρώτη θέση κατέχει η λέξη "Whatever" (οτιδήποτε) σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε σε βρετανικές και αμερικανικές εφημερίδες. 
Η λέξη αυτή έγινε "μισητή", ε γνωστή ήθελα να πω, μέσα από την τηλεόραση! Και άλλες λέξεις ή φράσεις που έγιναν με τον ίδιο τρόπο γνωστές όπως "like", "just saying" ή "you know" συμπληρώνουν το top5 αυτού του πίνακα. Μεταξύ μας όλα αυτά είναι πολύ εκνευριστικά! Αν γινόταν κάτι αντίστοιχο για την ελληνική γλώσσα ποια θα ήταν η πρώτη λέξη που θα σκεφτόσασταν για να κερδίσει αυτό τον "ενοχλητικό" διαγωνισμό;;;






                                                                                                 Themis 

Ένα φρούτο διαφορετικό απ΄ όλα τ' άλλα!

Την αναβίωση μια μεσαιωνικής συνταγής σκέφτηκε να πραγματοποιήσει ο πολυβραβευμένος σεφ Heston Blumenthal προκειμένου να προωθήσει το νέο του εστιατόριο στο Λονδίνο. Αν λοιπόν βρεθείτε ποτέ στο "Dinner" και ζητήσετε τη σπεσιαλιτέ του, τότε στο τραπέζι σας θα έρθει ένα λαχταριστό πορτοκάλι και φρεσκοψημένο ψωμί. Κι αν νομίζετε ότι έγινε κάποιο λάθος και σας φέρανε το επιδόρπιο τότε εσείς κάνετε το λάθος γιατί αν δοκιμάσετε το εμφανίσιμο αυτό πορτοκάλι θα καταλάβετε ότι μόνο για το γνωστό μας φρούτο δεν πρόκειται. Το "meat fruit" αποτελείται από ζελέ μανταρινιού για επικάλυψη, θυμίζοντας εμφανισιακά το πορτοκάλι, το εσωτερικό του όμως είναι γεμισμένο με μους από συκωτάκια πουλερικών. Μάλιστα στο κέντρο του "φρούτου" τοποθετούνται φρέσκα φύλλα ώστε ο πελάτης να παραπλανηθεί πλήρως. Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα παό τα πιο περίεργα πιάτα. Οι γευσιγνώστες όμως θεωρούν την παραδοσιακή αυτή βρετανική συνταγή μία από τις καλύτερες, ενώ τα ψεύτικα φρούτα με τις διαφορετικές γεμίσεις κρέατος που σερβίρει καθημερινά ο Heston στο εστιατόριό του γίνονται ανάρπαστα! Περί ορέξεως...
Μ.

Εφημερίς Παρελθόντος!!!





Ήρθε η ώρα να σηκωθεί κάποιος στον πίνακα να μας πει τι σημαντικό έχει η σημερινή μέρα! Δεν ξέρει κανείς; Λοιπόν ακούστε προσεκτικά...














Σαν σήμερα το 1998 αποφασίστηκε από 19 ευρωπαϊκά κράτη η απαγόρευση της ανθρώπινης κλωνοποίησης!













Στις 12 Ιανουαρίου 2007 ο "Επαναστατικός Αγώνας" που είναι τρομοκρατική οργάνωση, ρίχνει ρουκέτα στην αμερικανική πρεσβεία.















Σαν σήμερα το 1936 γεννήθηκε η μεγάλη μας ηθοποιός Τζένη Καρέζη. Το πραγματικό της όνομα ήταν Ευγενία Καρπούζη.
















Επίσης, σαν σήμερα το 1982 γεννήθηκε και ο αθλητής Δημήτρης Τσιάμης.












                       Σήμερα:





Ινδία: Εθνική ημέρα της Νεολαίας. 











Τανζανία: Ημέρα της Επανάστασης της Ζανζιβάρης.





                                                                                              Themis

ΖώΔιΑ...

Σάββατο 12 Ιανουαρίου σήμερα 2013 φυσικά! Λένε πως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και με Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον Ουρανό δεν τη λες και την καλύτερη που θα μπορούσε να υπάρξει... Κόντρες και διαφωνίες ενισχύονται στις ερωτικές σχέσεις και όχι μόνο. Η όψη αυτή φέρνει εκπλήξεις, αποκαλύψεις ή ακόμη και σκάνδαλα σε συνεργασίες και διαπροσωπικές σχέσεις, που ίσως οδηγήσουν και σε ξαφνικούς χωρισμούς ή γενικότερα δυνατές ρήξεις. Παράξενες συμπεριφορές που αγγίζουν τα όρια της εκκεντρικότητας ίσως πληγώσουν τα συναισθήματά σας ενώ καλό θα ήταν να προφυλάξετε τη σχέση σας από ανεπιθύμητες εισβολές. Γενικά η μέρα περιλαμβάνει πολλά σκαμπανεβάσματα ψυχολογικής φύσεως, γι' αυτό καλό θα ήταν να σκέφτεσαι πολύ καλά προτού μιλήσεις. Μην πτοείστε εσείς όμως. Φορέστε την καλύτερη δυνατή σας διάθεση, οπλιστείτε με χαμόγελο και θα κάνετε τη σημερινή ημέρα να φάει τη σκόνη σας!
Μ.

Χρόνια πολλά...




Καλημέρα, όλη μέρα! Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο! Σήμερα είναι 12 Ιανουαρίου και πρέπει να πούμε χρόνια πολλά στην Τατιάνα, την Τάνια, τον Μέρτιο και την Μέρτια. Χρόνια σας πολλά λοιπόν και ευτυχισμένα. Σας ευχόμαστε υγεία, αγάπη και ευτυχία! Υπάρχουν όμως και κάποιες διάσημες κυρίες που περιμένουν τις ευχές μας! Έτσι, να πούμε χρόνια πολλά στην Τατιάνα Στεφανίδου, την Τάνια Τρύπη, την Τάνια Τσανακλίδου και την Τάνια Ιακωβίδου. Χρόνια σας πολλά κυρίες μου και πάντα με επιτυχίες στη ζωή σας!!! Εύχομαι σε όλους να έχετε ένα όμορφο Σάββατο!!!




















                                                                                                Themis

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Σε αυτό το εστιατόριο όσο τρως τόσο ΔΕΝ πληρώνεις....



Αυτή η λαχταριστή μπριζολίτσα είναι η πρόκληση που μας βάζει το εστιατόριο "The duck inn"! Όποιος δεχτεί την πρόκληση αυτή θα πρέπει να καταναλώσει αυτό το "πιατάκι" σε διάστημα 1 ώρας. Αυτός που θα το καταφέρει εκτός του ότι θα έχει κερδίσει μια σουίτα στο κοντινότερο νοσοκομείο, θα έχει εξοικονομήσει και 130+ ευρώ! Κι'αυτό γιατί όποιος μπορέσει να φάει αυτή τη μπριζόλα που ζυγίζει 4,3 κιλά θα του την κεράσουν και δεν θα πληρώσει τίποτα! Η μπριζόλα αυτή για να ψηθεί μέτρια θέλει 2 ώρες ψησίματος! 


Αλλά το πιάτο δεν αποτελείται μόνο από την μπριζολίτσα! Συνοδεύεται από μία γερή ποσότητα τηγανιτής πατάτας, πολλά μανιτάρια και αρκετά τηγανισμένα δαχτυλίδια κρεμμυδιών! 










Το πιάτο(ο Θεός να το κάνει) έχει ενταχθεί στο μενού του εστιατορίου εδώ και ένα χρόνο αλλά μέχρι ώρας κανείς δεν έχει καταφέρει να το φάει! Μεταξύ μας ούτε και ο Οβελίξ δεν θα κατάφερνε να φάει όλο αυτό. Όπως θα δείτε και στο βίντεο οι προσπάθειες όλων ήταν άκαρπες...







                                                                                                Themis 

Έρχεται η πιο νόστιμη κούπα καφέ!


 Βαρεθήκατε τα πλαστικά ή χάρτινα πλέον ποτήρια που σερβίρουν τον καφέ όταν θέλετε να τον πάρετε "στο χέρι"; Μην ανησυχείτε, η εταιρεία Lavazza σάς έχει τη λύση και είναι και γευστικότατη! Ένα νέο φλιτζάνι-μπισκότο ετοιμάζει η πασίγνωστη εταιρεία καφέ με στόχο να μειώσει τον αριθμό των απορριμάτων που δημιουργούνται από τις προηγούμενες συσκευασίες καφέ. Το "Cookie Cup" λοιπόν είναι η πρώτη βρώσιμη κούπα καφέ, κατασκευασμένη από μπισκοτένια ζύμη εξωτερικά, ενώ εσωτερικά έχει μια ειδική επικάλυψη από ζάχαρη η οποία έχει διπλή λειτουργία. Από τη μία μονώνει το φλιτζάνι ώστε να μην απορροφήσει τον καφέ σας, και από την άλλη του προσφέρει σταδιακά μια γλυκιά γεύση καθώς λιώνει αργά. Η ιδέα, που ανήκει στον Enrique Luis Sardi, έχει ήδη γίνει περιζήτητη από πολλές εταιρείες, ενώ αναμένεται ότι θα γίνει το νέο οικολογικό trend. Πιστοί του καφέ λοιπόν, προσέλθετε!
   Μ.









Πιστεύετε στα φαντάσματα; Βίντεο αποκάλυψη...



Το θέμα των φαντασμάτων πάντα με τρόμαζε! Από μικρός έχω ακούσει ιστορίες γι'αυτά που με έχουν κάνει να ανατριχιάσω! Και επειδή αν υπάρχουν θέλω να τα έχω καλά μαζί τους, θα προσεγγίσω το θέμα κάπως χιουμοριστικά. Δεν θα σας πω αν υπάρχουν ή όχι αλλά θα σας πω για την φάρσα του χρήστη στο youtube "Magic0fRahat". Αυτός λοιπόν "ντύθηκε" κάθισμα αυτοκινήτου και περνώντας με το αμάξι, που φαινομενικά ήταν άδειο, από τα drive-thrus διάφορων fast food έκανε τους πωλητές να σαστίσουν! Οι αντιδράσεις των υπαλλήλων είναι ξεκαρδιστικές και αξίζει να τις απολαύσουμε στο παρακάτω βίντεο...




                                                                                                 Themis

Επαναστατική λύση στο πρόβλημα της φαλάκρας!

Εάν έχετε κι εσείς πρόβλημα τριχόπτωσης που σταδιακά οδηγεί στο άδειασμα του κεφαλιού σας τότε επισκεφθείτε τον Tim Tadder. Δυστυχώς δεν πρόκειται για κάποιον ειδικό στο θέμα αλλά για έναν καταξιωμένο φωτογράφο με μεγάλη φαντασία! Η τελευταία του συλλογή έχει τίτλο "Water Wigs" και περιλαμβάνει φωτογραφίες φαλακρών ανδρών που στόλισαν το κεφάλι τους με υδάτινες περούκες! Πώς έγινε αυτό; Ο φωτογράφος χρησιμοποίησε μπαλόνια νερού που έσκαγαν στα κεφάλια των "μοντέλων" και στη συνέχεια απαθανάτιζε με μεγάλη ταχύτητα το στιγμιότυπο της πτώσης και το σχήμα που έπαιρνε το νερό. Οι εθελοντές πολλοί, η ποικιλία των χτενισμάτων μεγάλη και το αποτέλεσμα μοναδικό!






Μ.

Όσκαρ: Ποιος θα πάρει το πολυπόθητο αγαλματάκι φέτος;;; Οι υποψηφιότητες...



Ανακοινώθηκαν και οι φετινές υποψηφιότητες από την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και επιστημών! Ποιο θα διεκδικήσουν το χρυσό αγαλματίδιο; Η τελετή θα γίνει στις 24 Φεβρουαρίου 2013 και ήδη τα φαβορί έχουν ξεχωρίσει. Ξεχωριστά για κάθε κατηγορία έχουμε:

Όσκαρ καλύτερης ταινίας:
Beats of southern wild (τα μυθικά πλάσματα του Νότου), Silver linings playbook (Οδηγός αισιοδοξίας), Zero dark thirty, Λίνκολν, Les miserables (Οι άθλιοι), Η ζωή του Πι, Amour (Αγάπη), Django unchained (Τζάνγκο ο τιμωρός), Επιχείρηση Αργώ (Argo).


Όσκαρ Α' ανδρικού ρόλου:
Ντάνιελ Ντει Λιούις, Ντένζελ Γουάσινγκτον, Χιου Τζάκμαν, Χοακίν Φοίνιξ, Μπράντλεϊ Κούπερ. 


Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου:
Ναόμι Γουότς, Τζέσικα Τσαστέιν, Τζένιφερ Λόρενς, Εμμανουέλ Ρίβα, Κουανβεζενέ Γουόλις.


Όσκαρ Β' γυναικείου ρόλου:
Σάλι Φίλντ, Τζάκι Γουίβερ, Αν Χάθαγουέϊ, Έλεν Χαντ, Έιμι Άνταμς.


Όσκαρ Β' ανδρικού ρόλου:
Κρίστοφ Βάλτς, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Άλαν Άρκιν, Τόμι Λι Τζόουνς.


Όσκαρ σκηνοθεσίας:
Ντέιβιντ Ο'Ράσελ (Οδηγός αισιοδοξίας), Ανγκ Λι (Η ζωή του Πι), Στίβεν Σπίλμπεργκ (Λίνκολν), Μίκαελ Χάνεκε (Αγάπη), Μπεν Ζάιτλιν (Τα μυθικά πλάσματα του Νότου).


Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας:
Αγάπη, ΝΟ, War witch, A royal affair, Kon-Tiki.


Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων:
Brave, Frankeweenie, ParaNorman, Wreck-it Ralph, Πειρατές.


Όσκαρ φωτογραφίας:
Άννα Καρένινα, Τζάνκο ο τιμωρός, Η ζωή του Πι, Λίνκολν, Skyfall.


Όσκαρ για καλύτερα κοστούμια:
Άννα Καρένινα, Οι άθλιοι, Λίνκολν, Mirror mirror, Η Χιονάτη και ο κυνηγός.


Όσκαρ για το μοντάζ:
Επιχείρηση Αργώ, Η ζωή του Πι, Λίνκολν, Οδηγός αισιοδοξίας, Zero dark thirty.


Όσκαρ για καλύτερο soundtrack:
Άννα Καρένινα, Επιχείρηση Αργώ, Η ζωή του Πι, Λίνκολν, Skyfall.


Όσκαρ για το μακιγιάζ:
Χόμπιτ: ένα αναπάντεχο ταξίδι, Οι άθλιοι, Χίτσκοκ. 



Οι παρουσιαστές της βραδιάς Έμα Στόουν και Σεθ Μακφέρλαν.


                                                                                                 Themis

Μια παράξενη εντολή!

Περίεργα πράγματα ζητά ο δήμαρχος μιας πόλης της Ζιμπάμπουε από τους κατοίκους... Η τελευταία του εντολή ήταν να τραβήξουν όλοι ταυτόχρονα τα... καζανάκια τους! Βέβαια ο άνθρωπος δεν είναι τρελός, είχε τους λόγους του. Αιτία λοιπόν αυτής "διαταγής" είναι ότι το αποχετευτικό σύστημα της πόλης έχει βουλώσει από τη συγκέντρωση λυμάτων που προκλήθηκε λόγω πολυήμερης έλλειψης νερού. Η περιοχή υδροδοτείται από δύο τεχνητές λίμνες, οι οποίες το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει και στερεύουν δημιουργώντας προβλήματα. Οι Αρχές μάλιστα εκφράζουν φόβους για λειψυδρία μέχρι την έναρξη της εποχής των βροχών το Νοέμβριο. Δυστυχώς τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας του δημάρχου δε έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ελπίζουμε πάντως να πέτυχε η ενέργεια!
Μ.

Εφημερίς Παρελθόντος!!!






Έκτακτο παράρτημααα! Σήμερα είναι 11 Ιανουαρίου και τα νέα που μυρίζουν ναφθαλίνη είναι και πάλι για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούριοι!















Σαν σήμερα το 1983 το Διαδίκτυο ή στα ελληνικά internet γίνεται πραγματικότητα. Προσωπικά ευχαριστώ όλους όσους δούλεψαν για το θαύμα αυτό!!














Στις 11 Ιανουαρίου 1830 γεννήθηκε ο Αυστραλός αστέρας του Hollywood Rod Taylor.















Σαν σήμερα το 1953 γεννήθηκε και ο πολιτικός Κώστας Σκανδαλίδης.








                                         Σήμερα...





Ημέρα της Δημοκρατίας (από το 1946) για την Αλβανία.







Ημέρα της Αντίστασης για το Μαρόκο.











Ημέρα της Ενότητας για το Νεπάλ.









                                                                                             Themis