Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

Ένα φρούτο διαφορετικό απ΄ όλα τ' άλλα!

Την αναβίωση μια μεσαιωνικής συνταγής σκέφτηκε να πραγματοποιήσει ο πολυβραβευμένος σεφ Heston Blumenthal προκειμένου να προωθήσει το νέο του εστιατόριο στο Λονδίνο. Αν λοιπόν βρεθείτε ποτέ στο "Dinner" και ζητήσετε τη σπεσιαλιτέ του, τότε στο τραπέζι σας θα έρθει ένα λαχταριστό πορτοκάλι και φρεσκοψημένο ψωμί. Κι αν νομίζετε ότι έγινε κάποιο λάθος και σας φέρανε το επιδόρπιο τότε εσείς κάνετε το λάθος γιατί αν δοκιμάσετε το εμφανίσιμο αυτό πορτοκάλι θα καταλάβετε ότι μόνο για το γνωστό μας φρούτο δεν πρόκειται. Το "meat fruit" αποτελείται από ζελέ μανταρινιού για επικάλυψη, θυμίζοντας εμφανισιακά το πορτοκάλι, το εσωτερικό του όμως είναι γεμισμένο με μους από συκωτάκια πουλερικών. Μάλιστα στο κέντρο του "φρούτου" τοποθετούνται φρέσκα φύλλα ώστε ο πελάτης να παραπλανηθεί πλήρως. Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα παό τα πιο περίεργα πιάτα. Οι γευσιγνώστες όμως θεωρούν την παραδοσιακή αυτή βρετανική συνταγή μία από τις καλύτερες, ενώ τα ψεύτικα φρούτα με τις διαφορετικές γεμίσεις κρέατος που σερβίρει καθημερινά ο Heston στο εστιατόριό του γίνονται ανάρπαστα! Περί ορέξεως...
Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε μας την asinARTisia σου!