Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;;;

Καλησπέρα σας! Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να μην πέσατε σε κατάθλιψη τις δύο μέρες που δεν σας είπα ποιοι έχουν τη γιορτή τους.. Μην ανησυχείτε όμως από αύριο τελειώνουν τα βάσανά μου κι έτσι θα σας ενημερώνω καθημερινά! Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου σήμερα λοιπόν και γιορτάζουν ο Φώτης, η Φωτεινή, ο Φωτεινός, η Φανή και η Φαίη. Αν λοιπόν τα Θεοφάνεια τους είπατε χρόνια πολλά και ευγενικά σας απάντησαν ότι δεν είναι τότε η γιορτή τους, πάρτε το αίμα σας πίσω και ευχηθείτε τους σήμερα γιατί γιορτάζουν! Χρόνια πολλά σε όλους και όλες, πάντα με υγεία, χαρά κι αγάπη!!
Μ.

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

Γεια σας και πάλι! Τρίτη 5 Φεβρουαρίου σήμερα και άλλη μία εξίσου σημαντική παγκόσμια ημέρα πρωταγωνιστεί, αυτή της Ασφαλούς Περιήγησης στο Διαδίκτυο. Η αλήθεια είναι ότι το ίντερνετ μπήκε κάπως ξαφνικά στη ζωή μας και παρά το ότι έχουν περάσει χρόνια από τότε, πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν έχουμε αποκτήσει διαδικτυακή συνείδηση. Δεν είμαστε δηλαδή και τόσο προσεκτικοί όταν "σερφάρουμε" και δεν έχουμε συλλάβει το μέγεθος των κινδύνων που υπάρχουν στον κυβερνοχώρο. Με αφορμή λοιπόν την έλλειψη πληροφόρησης απέναντι στο συγκεκριμένο θέμα θεσπίστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Περιήγησης στο Διαδίκτυο, με πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Βιβιάν Ρέντινγκ. Στόχος είναι να ενημερωθούν τα παιδιά αλλά και οι ενήλικοι για τη σωστή χρήση όχι μόνο του διαδικτύου αλλά και του κινητού τηλεφώνου και γενικότερα των διαδραστικών τεχνολογιών που αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν ότι το ίντερνετ δεν είναι τόσο αθώο όσο φαίνεται και γι΄αυτό πρέπει να είναι υποψιασμένα απέναντι σε καθετί που συναντούν, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην πραγματική τους ζωή, στην οποία σίγουρα δεν είναι τόσο εκτεθειμένα όσο στο διαδίκτυο. Μεγάλη προσοχή λοιπόν και υπευθυνότητα είναι οι παράγοντες που θα μας εξασφαλίσουν μια ασφαλή και ευχάριστη ιντερνετική εμπειρία.
Μ.

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου

Γεια σας! Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου σήμερα και είναι η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου, μια μέρα που με τίποτα δεν θα μπορούσα να παραλείψω και να μην γράψω κάτι. Η ημέρα αυτή λοιπόν επιλέχθηκε και θεσπίστηκε από τη Διεθνή Ένωση Κατά του Καρκίνου, που εκπροσωπεί 280 οργανώσεις σε 90 χώρες παγκοσμίως. Κάθε χρόνο λοιπόν στις 4 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται εκστρατεία ενημέρωσης που στόχο έχει να τονίσει την τεράστια σημασία της πρόληψης και να κάνει κατανοητό στον κόσμο το γεγονός ότι το 43% των καρκίνων μπορούν ν' αποφευχθούν αν πληρούνται οι εξής προϋποθέσεις: Περιβάλλον απαλλαγμένο από τσιγάρο, ιδίως για παιδιά και νέους, φυσική άσκηση, υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. αποφυγή παχυσαρκίας και υπερβολικής έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία. Το πιο σημαντικό όμως είναι η ενημέρωση για νέα εμβόλια που προλαμβάνουν κάποιους από τους τύπους του καρκίνου. Δυστυχώς πρόκειται για μια επικίνδυνη και θανατηφόρα ασθένεια αφού κάθε χρόνο 7 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της και 11 εκατομμύρια νοσούν. Ωστόσο αν διαγνωστεί εγκαίρως μπορεί να αντιμετωπιστεί ακόμα και να ιαθεί πλήρως. Να θυμάστε λοιπόν ότι η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές!
Μ.

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Ποιος γιορτάζει σήμερα;;

Γεια σας και πάλι! 3 Φεβρουαρίου σήμερα και όπως σας υποσχέθηκα και χθες είμαι εδώ για να σας ενημερώσω για τις γιορτές που υπάρχουν σήμερα! Ξεκινάμε λοιπόν: Σταμάτης, Στάμος, Σταμούλης, Σταμέλος, Συμεών, Σταματίνα, Σταμέλα, Σταμούλα, Σταματέλλα, Συμεωνή και Σύμη είναι τα ονόματα που σήμερα έχουν την τιμητική τους! Χρόνια πολλά σε όλους και όλες, να είστε πάντα καλά και να έχετε ό,τι επιθυμείτε! Επίσης να ευχηθούμε χρόνια πολλά και στους: Σταμάτη Κραουνάκη, Σταμάτη Γονίδη, Σταμάτη Κόκοτα, Σταμάτη Μαλέλη, Σταμάτη Φασουλή, Σταμάτη Γαρδέλη και Σταματίνα Τσιμτσιλή. Να χαίρεστε την ονομαστική σας γιορτή! Κι εσείς ξέρετε πια, αύριο πάλι εδώ!


Μ.