Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Σαν χθες και όχι σαν σήμερα ήταν μια πάρα πολύ σημαντική παγκόσμια ημέρα, αυτή κατά του παιδικού καρκίνου. Η 15η Φεβρουαρίου επιλέχθηκε από τη Διεθνή Ένωση Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO) με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου για τις παιδικές μορφές του καρκίνου. Δυστυχώς 250.000 παιδιά στον κόσμο πάσχουν από καρκίνο, το 80% των οποίων προέρχεται από χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος. Στη χώρα μας ο αριθμός αυτός ανέρχεται στα 300 παιδιά ετησίως, τα οποία νοσούν κυρίως από λευχαιμία. Ευτυχώς το 70% των περιπτώσεων θεραπεύεται λόγω της επάρκειας φαρμάκων αλλά και του καταρτισμένου προσωπικού, κάτι που δε συμβαίνει στις τριτοκοσμικές χώρες όπου το ποσοστό θνησιμότητας είναι πολύ υψηλό. Θεωρώ ότι είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους όσο μακριά μας κι αν ευχόμαστε να βρίσκεται... Τα παιδιά αυτά χρειάζονται τη στήριξη και το χαμόγελό μας κι όχι τη λύπηση μας γιατί είναι οι πιο δυνατοί μαχητές!
Μ.

ΖώΔιΑ...

Γεια σας! Φαντάζομαι όλοι θα καταλάβατε το πέρασμα της Σελήνης στο ζώδιο του Ταύρου... Ξαφνικά αποκτήσατε μια ανάγκη συναισθηματικής φύσεως για απτές απαντήσεις στα θέματα που σας απασχολούν. Προτιμάτε τις λύσεις που σας προσφέρουν ασφάλεια και σταθερότητα, ό,τι χαρακτηρίζει τους Ταύρους δηλαδή. Σας προέκυψε ξαφνικά ένα πείσμα και μια προνοητικότητα που σας κάνουν να ξέρετε ποιον και τι να εμπιστεύεστε. Προσοχή όμως και στις υπερβολές όσον αφορά τις απολαύσεις, έχουμε ξαναπεί όλα με μέτρο. Θετικό είναι και το εξάγωνο που δημιουργεί ο Ερμής με την Σελήνη και μας κάνει πιο κοινωνικούς και επικοινωνιακούς. Βγείτε λοιπόν, διασκεδάστε, επικοινωνήστε και ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να σας συμβεί!
Μ.

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;;;

Καλησπέρα σας! Σήμερα είναι μια πολύ ξεχωριστή γιορτή και φαντάζομαι ότι δεν πρέπει να γιορτάζουν και πολλοί... Βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος. Νομίζω όμως ότι δεν υπάρχουν πολλά άτομα με το όνομα Πάμφιλος ή Παμφίλη όπως και Σέλευκος ή Σελεύκη. Όπως πολύ σωστά καταλάβατε αυτά είναι τα τιμώμενα πρόσωπα της ημέρας! Όσοι και όσες έχετε τη γιορτή σας λοιπόν να είστε καλά, να έχετε υγεία και μια ευτυχισμένη ζωή! Σας ευχόμαστε ολόψυχα τα καλύτερα!!
Μ.

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Τι παγκόσμια ημέρα να είναι σήμερα άραγε...!

14 Φεβρουαρίου σήμερα και είναι η Ημέρα των Ερωτευμένων, το ξέρουν μέχρι και οι πέτρες! Ξέρετε όμως πώς ξεκίνησε αυτή η "παράδοση", πότε και από ποιον καθιερώθηκε; Επειδή η απάντηση είναι μάλλον αρνητική αποφάσισα να σας πω δυο-τρία λόγια. Η πασίγνωστη αυτή γιορτή πάει αρκετά πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, όπου από τις 13 μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου γιόρταζαν τα Λουπερκάλια προς τιμή του θεού Φαύνου. Ανάλογη γιορτή ήταν τα Θεογάμια  προς τιμή του Δία και της Ήρας στην αρχαία Αθήνα κατά το μήνα Γαμηλιώνα, δηλαδή τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου. Η γιορτή αυτή καταργήθηκε τον 5ο αι. μ.Χ. από την Εκκλησία επειδή θεωρήθηκε ειδωλολατρική. Στη θέση της ήρθε η 14η Φεβρουαρίου ως ημέρα μνήμης του Αγίου Βαλεντίνου, μάρτυρα της χριστιανικής πίστης από τη Ρώμη. Γιατί όμως ο συγκεκριμένος άγιος έφτασε να θεωρείται προστάτης των ερωτευμένων; Σύμφωνα με το θρύλο, ο Βαλεντίνος ήταν ιερωμένος τον 3ο αιώναο οποίος δεχόταν να παντρέψει νεαρά ηλικιακά ερωτευμένα ζευγάρια. Με αυτόν τον τρόπο τα νεαρά αγόρια γλίτωναν τη στρατιωτική τους θητεία. Η σημερινή σημασία της γιορτής ξεκίνησε τον 14ο αιώνα, όπου συναντούμε τα πρώτα ποιήματα και ερωτικές επιστολές. 
Φυσικά δεν πρόκειται για μια γιορτή κοινώς αποδεκτή από όλους. Πρώτοι οι Χριστιανοί αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν το συγκεκριμένο άγιο επειδή δεν υπάρχει στο ορθόδοξο εορτολόγιο. Βλέποντας όμως την απήχηση της γιορτής των ερωτευμένων στον κόσμο προσπάθησαν να την προσαρμόσουν σε ορθόδοξους αγίους, όπως ο άγιος Υάκινθος που τιμάται στις 3 Ιουλίου, ή την ημέρα μνήμης των αποστόλων Ακύλα και Πρίσκιλλας στις 13 Φεβρουαρίου. Μάταια όμως καθώς στη συνείδηση του κόσμου είχε βαθιά χαραχτεί η 14η Φεβρουαρίου. Ούτε όμως το Ισλάμ συμφωνεί με τη γιορτή των ερωτευμένων θεωρώντας τη πολιτικό μίασμα και προϊόν της παγκοσμιοποίησης. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια καθαρά εμπορευματοποιημένη γιορτή η οποία αποφέρει ετησίως σε κοσμηματοπωλεία, ζαχαροπλαστεία και ανθοπωλεία περισσότερα από 15 δις ευρώ. 
Μ.

Τι συμβαίνει όταν μασάμε τσίχλα;;;

Η τσίχλα αποτελούσε ανέκαθεν το αγαπημένο χόμπι μικρών και μεγάλων και ειδικά των μαθητών που κατάφερναν να οδηγήσουν τους καθηγητές τους στην παράνοια με αυτόν τον τόσο απλό τρόπο. Ήρθε όμως η στιγμή της δικαίωσης! Η τσίχλα κάνει καλό στα αντανακλαστικά μας! Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το Εθνικό Ινστιτούτο Ραδιολογικών Επιστημών της Ιαπωνίας απέδειξε ότι το μάσημα της τσίχλας συνδέεται με την αιμάτωση οκτώ περιοχών του εγκεφάλου. Στην έρευνα πήραν μέρος εθελοντές οι μισοί από τους οποίους εξετάστηκαν ενώ μασούσαν τσίχλα και οι υπόλοιποι ενώ δε μασούσαν. Η εξέταση περιελάμβανε και για τις δύο ομάδες μαγνητική τομογραφία και το πάτημα ενός κουμπιού με το δεξί ή αριστερό αντίχειρα ανάλογα με την κατεύθυνση που έπαιρναν βέλη που εμφανίζονταν σε μια οθόνη. Τα αποτελέσματα ήταν ότι αυτοί που μασούσαν τσίχλα είχαν ταχύτερες αντιδράσεις από αυτούς που δε μασούσαν. Επίσης το μάσημα της τσίχλας ενισχύει τα επίπεδα διέγερσης και εγρήγορσης του εγκεφάλου, αυξάνει την ινσουλίνη στο αίμα διεγείροντας έτσι τις εγκεφαλικές περιοχές που σχετίζονται με τη μνήμη και την εγρήγορση. Και κάπως έτσι δικαιώνεται και το γνωστό ρητό καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς!
Μ.

ΖώΔιΑ...

Γεια σας! Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου και ο έρωτας και η αγάπη είναι τα κυρίαρχα θέματα. Δε νομίζετε όμως ότι αυτό θα πρέπει να συμβαίνει κάθε μέρα κι όχι μόνο μία συγκεκριμένη φορά το χρόνο; Αυτήν την αγαπησιάρικη μέρα λοιπόν η Σελήνη πραγματοποιεί εξάγωνο με την Αφροδίτη επηρεάζοντας θετικά αισθήματα και συναισθήματα που ήδη υπάρχουν ή που θα προκύψουν μέσα στην ημέρα. Γενικά έχουμε την τάση για αισθητικές απολαύσεις και όμορφες καταστάσεις. Θα μας απασχολήσουν όμως και υποθέσεις που σχετίζονται με τις μητέρες μας ή με το γυναικείο φύλο γενικά. Θέματα ερωτικών σχέσεων και συνεργασιών ευνοούνται ενώ υποστηρίζονται θέματα αγάπης και συγγενικών προσώπων. Αν εργάζεστε στο χώρο της ομορφιάς και του θεάματος τότε ανήκετε στους άμεσα ευνοημένους. Δεν θα σας κουράσω άλλο, μόνο θα σας ευχηθώ να έχετε μια όμορφη μέρα πηγαίνοντας και λίγο κόντρα στο ρεύμα.
Μ.

Σήμερα ξέρετε ποιος γιορτάζει;;;

Καλημέρα σας! Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου σήμερα κι αν νομίζετε πως γιορτάζουν μόνο οι ερωτευμένοι (που κατά τη γνώμη μου γιορτάζουν όλο το χρόνο αλλά τελοσπάντων) γελιέστε! Εκτός από μια καθαρά καταναλωτική γιορτή η ημέρα αυτή έχει και πραγματικούς εορτάζοντες. Σήμερα λοιπόν ευχόμαστε χρόνια πολλά για τη γιορτή τους στους Βαλεντίνο και Βαλεντίνη! Χρόνια σας πολλά, να έχετε μια ζωή γεμάτη ευτυχία και χαρά! Μην τους ξεχάσετε λοιπόν απορροφημένοι από τους προσωπικούς σας "βαλεντίνους"..είναι οι μόνοι που γιορτάζουν σίγουρα ;-)
Μ.

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Στυλό που μεταφράζει;;;

Ως γνωστόν είμαστε ένα blog που ασχολείται με θέματα τεχνολογίας. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να μη σας παρουσιάσουμε το απόλυτο gadget του μέλλοντος που θα μας λύσει κυριολεκτικά τα χέρια! Έχετε βαρεθεί να διαβάζετε κάτι σε μια άλλη γλώσσα και έχοντας άγνωστες λέξεις να πρέπει συνεχώς ν' ανατρέχετε στο λεξικό ή να ψάχνετε στο ίντερνετ; Σας καταλαβαίνω απόλυτα γιατί κι εγώ τις περισσότερες φορές καταλήγω να μένω απλώς με την απορία. Αυτό όμως ανήκει στο παρελθόν καθώς μια επαναστατική συσκευή έρχεται στο χώρο της μετάφρασης, το Ivy Guide. Πρόκειται για ένα μικρό μηχανηματάκι που ταιριάζει σε κάθε στυλό και μολύβι και σαρώνει τις λέξεις μεταφράζοντάς τες απευθείας πάνω στο έγγραφο! Η άκρη του σαρωτή προσαρμόζεται σε κάθε εργαλείο γραφής με τη βοήθεια ενός πλαστικού και πατώντας το κουμπί της μετάφρασης οι αναγνώστες μπορούν να υπογραμμίσουν το κείμενο κι έπειτα οι λέξεις θα μεταφραστούν αυτόματα στην επιλεγμένη γλώσσα!
Κι αν αναρωτιέστε σε ποιους ανήκει η ιδέα, φυσικά σε Ιάπωνες που ως γνωστόν οι σχέσεις τους με την τεχνολογία είναι οι καλύτερες. Έτσι λοιπόν οι Shi Jian, Sun και Jiahao Li Ke έχουν ήδη ξεκινήσει την παραγωγή του εκπληκτικού αυτού εργαλείου, το οποίο αναμένεται να κάνει θραύση φυσικά αφού προσφέρει άνεση, ταχύτητα και μοναδική ευκολία. Πάντως εγώ μια παραγγελία θα ήθελα να την κάνω..
Μ.

Μερικές συμβουλές που θα σας φτιάξουν την καθημερινότητα!

Καθημερινά όλοι μας χρησιμοποιούμε κάποια αντικείμενα με συγκεκριμένο τρόπο χωρίς να έχουμε φανταστεί ότι τροποποιώντας λίγο τη λειτουργία τους κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη! Πάμε να δούμε λοιπόν μερικές πρωτότυπες χρήσεις που θα μας λύσουν τα χέρια.
Παίζετε τένις; Αν ναι, τότε σίγουρα θα έχετε ένα ολόκληρο καλάθι από σπασμένα μπαλάκια που εσείς θεωρείτε άχρηστα. Δεν είναι όμως! Ακριβώς το αντίθετο μάλιστα. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να συγκρατήσετε τους φακέλους σας, τα μολύβια, τα κλειδιά ακόμη και την πετσέτα σας!


Σας αρέσουν οι φράουλες αλλά σας εκνευρίζουν τα κοτσάνια τους που ορισμένες φορές αρνούνται πεισματικά να βγουν; Υπάρχει λύση και λέγεται ξυλάκι παγωτού! Απλά καρφώστε τις από κάτω προς τα πάνω και απολαύστε τις με την ησυχία σας!
Αν κάπου εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν πατατάκια αλλά δεν τρώνε ολόκληρη τη σακούλα (!) και δεν ξέρουν πώς να την κλείσουν ώστε το περιεχόμενο να διατηρηθεί φρέσκο τότε η απάντηση είναι τα μανταλάκια από τις κρεμάστρες ρούχων. Θα κλείσουν τη σακούλα ερμητικά κι εσείς θα απολαύσετε τα πατατάκια σας ολόφρεσκα!
Και τώρα μια πολλή χρήσιμη συμβουλή για να μην ξαναπετύχουμε δάχτυλο προσπαθώντας να καρφώσουμε μια πρόκα... Πολύ απλά τη βάζουμε σ' ένα μανταλάκι απ' αυτά που απλώνουμε τα ρούχα και την καρφώνουμε άφοβα!
Καλές μου μαγείρισσες και καλοί μου μάγειρες! Πάτε να βράσετε μακαρόνια, ρύζι ή οτιδήποτε άλλο και σας χύνονται συνεχώς νερά κάνοντας την κουζίνα σας χάλια; Απλά τοποθετείστε μια ξύλινη κουτάλα στο χείλος της κατσαρόλας και θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!
Τώρα που το κρύο κάνει και πάλι την εμφάνισή του, όσοι έχετε τζάκι αλλά δεν έχετε προσάναμμα μην ανησυχείτε ότι δεν θα ζεσταθείτε. Πεταχτείτε μέχρι το μίνι μάρκετ της γειτονιάς σας και πάρτε μια σακούλα τσιπς καλαμποκιού. Χρησιμοποιείστε μερικά για να ανάψετε το τζάκι σας και τα υπόλοιπα ευχαριστηθείτε τα μπροστά στη φωτιά..!
Αν θέλετε να απολαύσετε το λευκό κρασί σας παγωμένο αλλά να μην το νερώσετε τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε στην κατάψυξη μερικές ρώγες λευκό σταφύλι και να δροσίσετε με αυτό το κρασί σας.

Αν τα ξύλινα έπιπλά σας έχουν γδαρθεί και δεν ξέρετε τι να κάνετε θα σας πω εγώ. Πάρ' τε την ψίχα ενός καρυδιού και τρίψ' τε τα με αυτήν και παρακολουθείστε τα γδαρσίματα να εξαφανίζονται!
Λάτρεις της μπύρας σας έχω συμβουλή για να απολαύσετε το αγαπημένο σας ποτό παγωμένο σε 15'. Βάλ' τε το μπουκάλι στην κατάψυξη αφού πρώτα το τυλίξετε με μια υγρή χαρτοπετσέτα.
Και για το τέλος σας άφησα το καλύτερο! Μπαμπάδες που δεν τα πάτε και πολύ καλά με χτενίσματα κτλ αλλά πρέπει να ετοιμάσετε τη μικρή σας κόρη απλά δείτε την κινούμενη εικόνα που ακολουθεί και παραδειγματιστείτε.




Μ.





Εφημερίς Παρελθόντος!!

Γεια σας αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Είμαι και σήμερα εδώ για να σας μεταφέρω τι έγινε σαν σήμερα αρκετά χρόνια πριν. Έτσι λοιπόν για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι, ξεκινάμε!




13 Φεβρουαρίου 1894 ήταν θυμάμαι όταν οι αδελφοί Λυμιέρ κατοχύρωσαν τη φορητή συσκευή κινηματογράφου με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.








Το 1888, 13 Φεβρουαρίου γεννήθηκε ο Γεώργιος Παπανδρέου, μετέπειτα πρωθυπουργός της Ελλάδας.







Το 1883 απεβίωσε ο Γερμανός συνθέτης Ρίχαρντ Βάγκνερ.







Το 1937 δημοσιεύτηκε στα Νέα Γράμματα επιστολή του Γιώργου Σεφέρη για τη δημοτική γλώσσα.








1974 και ένα μεγάλο αστέρι γεννιέται...Ποιο;; Μα φυσικά ο Robbie Williams, ο πασίγνωστος Άγγλος τραγουδιστής.









Και θα κλείσουμε με μία ακόμη γέννηση, αυτήν του ποδοσφαιριστή Αλέξανδρου Τζιόλη που συνέβη στις 13 Φεβρουαρίου 1985.




Μ.

Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου

Ένα μεγάλο μέσο μαζικής ενημέρωσης θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει σήμερα τη γιορτή του, το αγαπημένο ραδιόφωνο! Η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου καθιερώθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2011 με απόφαση της UNESCO, έπειτα από πρόταση της Ισπανικής Ακαδημίας Ραδιοφώνου. Η αρχική πρόταση των Ισπανών ήταν να θεσπιστεί αυτή τη μέρα στις 30 Οκτωβρίου, ως ανάμνηση της εκπομπής του Όρσον Ουέλς το 1938, που έμεινε στην ιστορία ως Ο Πόλεμος των Κόσμων. Η τελική απόφαση όμως ανήκε στην UNESCO, κι έτσι η 13η Φεβρουαρίου ορίστηκε ως η μέρα ραδιοφώνου, συμβολική ημερομηνία αφού τότε το 1946 πρωτολειτούργησε το ραδιόφωνο του ΟΗΕ. Σκοπός αυτής της παγκόσμιας ημέρας είναι ο εορτασμός του ραδιοφώνου ως Μέσου Μαζικής Επικοινωνίας, η βελτίωση της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των ραδιοφωνικών σταθμών και η ενθάρρυνση διεθνών αλλά και τοπικών ραδιοφωνικών δικτύων να προωθήσουν την πρόσβαση στην πληροφόρηση και την ελευθερία της έκφρασης μέσω αυτού του τόσο άμεσου μέσου. Ας μην το ξεχνάμε λοιπόν κι ας μην το βάζουμε στην άκρη λόγω τηλεόρασης και διαδικτύου αλλά ας επανεκτιμήσουμε την αξία της άμεσης επαφής και της συντροφιάς που προσφέρει!
Μ.

ΖώΔιΑ...

Γεια σας! Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου σήμερα και ο καιρός έχει άγριες διαθέσεις..! Μη στενοχωριέστε όμως γιατί οι πλανήτες είναι με το μέρος μας κι έρχονται να μας δώσουν κουράγιο αυτές τις βροχερές μέρες. Η Σελήνη λοιπόν από σήμερα και για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων θα βρίσκεται στον Κριό. Έτσι λοιπόν από το ζώδιο της φωτιάς μας κάνει παρορμητικούς, αυθόρμητους συναισθηματικά και ενθουσιώδεις. Δεν θα λείψουν όμως και οι συναισθηματικές μεταπτώσεις αφού εκεί που μια επιτυχία μπορεί να μας απογειώσει με την ίδια ευκολία μια απογοήτευση μπορεί να μας ρίξει ψυχολογικά και πάλι από την αρχή. Επίσης μας λείπει λίγο και η υπομονή αλλά εμείς να είμαστε καλά! Το εξάγωνο του Δία με τη Σελήνη μας γεμίζει αισιοδοξία και η σύνοδος του Ουρανού με τη Σελήνη χαρίζει στη μέρα μας μικρές ευχάριστες εκπλήξεις και αλλαγές. Δεν αποκλείονται και νέα πρωτοπόρα σχέδια για το μέλλον. Επιστρατεύστε όση καλή διάθεση μπορείτε και σας επιτρέπει ο μουντός καιρός και όλα τα υπόλοιπα θα γίνουν!
Μ.

Να πω χρόνια πολλά;;

Καλησπέρα ή και καλημέρα σας! Αν κι εσείς ξυπνήσατε σήμερα με αυτήν την απορία, αν δηλαδή υπάρχει κάποιος στον οποίο μπορούμε σήμερα να πούμε χρόνια πολλά, να σας απαντήσω ότι υπάρχει και είναι μάλιστα γένους θηλυκού. Σήμερα λοιπόν, 13 Φεβρουαρίου γιορτάζει η Πρίσκιλλα ή Πρισίλλα! Αν έχετε κάποια φίλη, γνωστή ή συγγενή τότε πάρ' τε αμέσως το τηλέφωνό σας για να της πείτε χρόνια πολλά! Με τη σειρά μας κι εμείς της ευχόμαστε τα καλύτερα, αγάπη, υγεία και κάθε ευτυχία!
Μ.

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Παγκόσμια Ημέρα της Ερυθράς Χειρός

Σήμερα 12 Φεβρουαρίου είναι μια πολλή σημαντική αλλά όχι τόσο γνωστή παγκόσμια ημέρα, αυτή του Κόκκινου Χεριού. Σκοπός της είναι να θυμίσει αλλά και να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους παγκοσμίως για τα παιδιά που στρατεύονται παρά τη θέλησή τους σε πολέμους και ένοπλες συγκρούσεις. Μιλάμε φυσικά για τη χειρότερη μορφή βίας και παιδικής κακοποίησης. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται κυρίως σε αφρικανικές χώρες όπως το Κονγκό, τη Ρουάντα, την Ουγκάντα, το Σουδάν, την Ακτή Ελεφαντοστού αλλά και στις Φιλιππίνες, τη Μυανμάρ (Βιρμανία) και την Κολομβία. Ο αριθμός των παιδιών-στρατιωτών ανέρχεται στις 300.000 ενώ το ένα τρίτο είναι κορίτσια. Η Ημέρα του Ερυθρού Χεριού θεσπίστηκε το 2002 όταν τέθηκε σε ισχύ η Συνθήκη του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των παιδιών στις ένοπλες συγκρούσεις. Η Ελλάδα επικύρωσε τη συγκεκριμένη συνθήκη στις 22 Οκτωβρίου 2003. Ο Συνασπισμός για τη μη χρησιμοποίηση παιδιών ως στρατιωτών εδρεύει στο Λονδίνο και περιλαμβάνει οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία και το Παρατηρητήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ενώ συνεργάζεται με τη UNICEF, το Διεθνή Ερυθρό Σταυρό και τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας. Πρόκειται όπως καταλαβαίνετε για ένα πολύ σοβαρό θέμα το οποίο μας αφορά όλους!
Μ.

ΖώΔιΑ...

Καλησπέρα σας! Τρίτη 12 Φεβρουαρίου σήμερα και δύο σημαντικές όψεις έρχονται να ταράξουν τα πλανητικά νερά. Ο πλανήτης που πρωταγωνιστεί είναι ο Ερμής, ο οποίος αρχικά πραγματοποιεί ένα εξάγωνο με τον Πλούτωνα. Η όψη αυτή εκτοξεύει στα ύψη τη διάθεσή μας και κάνει την επικοινωνία πιο αποδοτική. Μας δίνει επίσης όρεξη για νέα ξεκινήματα που μπορούν να αποδειχθούν σημαντικά καθώς οι διάφορες υποθέσεις μας εξελίσσονται. Επίσης ερωτικές σκέψεις γεννιούνται σήμερα και δημιουργούν την επιθυμία για ψυχική αλλά και σωματική επαφή. Περισσότερο ευνοημένοι από αυτήν την όψη μπορούμε να πούμε ότι είναι οι Καρκίνοι, οι Σκορπιοί και οι Ιχθείς, τα ζώδια του νερού δηλαδή, αφού επαγγελματικός και αισθηματικός τομέας επιβραβεύονται. Η δεύτερη όψη είναι το τρίγωνο του Ερμή με τον Κρόνο που μας δίνει τη δυνατότητα να βάλουμε τη ζωή μας σε τάξη, όπως και τα οικονομικά και τις σχέσεις μας. Η διαίσθησή μας βρίσκεται σε έξαρση και μας βοηθά να επιλύσουμε υποθέσεις και προβλήματα που μας απασχολούν, ενώ ευνοούνται γενικά και τα επαγγελματικά μας. Πολύ ευνοϊκές οι δύο μας όψεις γι' αυτό εκμεταλλευτείτε τη σημερινή μέρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έχετε άλλωστε και την υποστήριξη των άστρων!
Μ.

Κάθε μέρα γιορτή!

Και πάλι γεια σας! Ελπίζω σήμερα Τρίτη 12 Φεβρουαρίου να είστε καλά και πάνω απ' όλα έτοιμοι να ευχηθείτε στους γνωστούς και φίλους που σήμερα έχουν τη γιορτή τους. Ποιοι είναι αυτοί; Μα φυσικά Ο Μελέτιος και η Μελετία, ο Πλωτίνος και η Πλωτίνη. Να τους χαίρεστε λοιπόν τους σπάνιους, όσον αφορά το όνομα, συγγενείς και φίλους σας! Χρόνια σας πολλά, να είστε πάντα  καλά με υγεία κυρίως κι ό,τι άλλο επιθυμείτε!
Μ. 

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Χορεύοντας με τη Ντορέττα και τον Ηλία!

Ο ημιτελικός του Dancing with the stars 3 ανήκει στο παρελθόν! Χθες το βράδυ παρακολουθήσαμε με σχεδόν κομμένη την ανάσα ένα εκπληκτικό ημιτελικό που είχε πολλά.

Κατ΄αρχήν είχε μια πανέμορφη και πολύ κομψά ντυμένη παρουσιάστρια που για μία ακόμη φορά μας απέδειξε πόσο ετοιμόλογη είναι. Είχε καλεσμένους που μας εντυπωσίασαν με τις χορευτικές και φωνητικές τους ικανότητες, όπως ο Χρήστος Φερεντίνος, η Αγγελική Ηλιάδη και ο Αργύρης Αγγέλου που αποχωρίστηκε για λίγο το Green Room, προκειμένου να μας αποδείξει πως επάξια ανακηρύχθηκε νικητής της προηγούμενης σεζόν.

Και ας περάσουμε τώρα στους διαγωνιζόμενους. Η αλήθεια είναι πως η αγαπημένη Λάουρα δε μας εντυπωσίασε χθες τόσο όσο την προηγούμενη Κυριακή και γι' αυτό το λόγο βρέθηκε εκτός τελικού στο τέλος της βραδιάς. Όσο για τους δύο που κατάφεραν να προκριθούν τα λόγια είναι νομίζω περιττά.
Ο Ηλίας χορεύοντας μια αισθησιακή ρούμπα αλλά και το γεμάτο δυναμισμό "Φάντασμα της Όπερας" κέρδισε δικαίως μία θέση στον τελικό, ενώ η Ντορέττα έκλεψε για μία ακόμη φορά τις εντυπώσεις τόσο με το τέλεια εκτελεσμένο quick step της όσο και με την τόσο συγκινητική χορογραφία από την "Evita". Συγχαρητήρια και στους δύο, τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλό κουράγιο μέχρι την επόμενη Κυριακή!
Μ.

Μια διαφορετική παγκόσμια ημέρα..;;!

Σήμερα 11 Φεβρουαρίου είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα του 112. Η μέρα αυτή θεσπίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να γίνει γνωστός στους Ευρωπαίους πολίτες ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 που λειτουργεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 1991. Λειτουργεί σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή και στην Ελλάδα, όπως και στην Κροατία, στα νησιά Φαρόε, στη Σερβία, την Ελβετία, τη Ρωσία, την Τουρκία και το Ισραήλ. Είναι ένας αριθμός που μπορείτε να καλέσετε από οποιαδήποτε τηλεφωνική συσκευή, σταθερή ή κινητή, χωρίς καμία απολύτως χρέωση. Αυτόματα με την κλήση σας ειδοποιούνται ταυτόχρονα οι υπηρεσίες της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ στην εκάστοτε χώρα και κινητοποιούνται ανάλογα με την ανάγκη που έχει προκύψει. Πρόσφατη έρευνα όμως έδειξε ότι τρεις στους τέσσερις Ευρωπαίους αγνοούν το 112 και δεν το χρησιμοποιούν, παρά το ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών της Ευρώπης επικροτεί τη λειτουργία του. Την πρωτιά στην έλλειψη επαρκούς πληροφόρησης την έχουν και πάλι οι Έλληνες, καθώς το 94%  αγνοεί πλήρως την ύπαρξη και λειτουργία του συγκεκριμένου αριθμού. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν είναι πάρα πολύ σημαντικό να ενημερωθείτε λεπτομερώς για το τι ακριβώς είναι ο αριθμός 112 καθώς μπορεί να σας σώσει ανά πάσα στιγμή!
Μ.

ΖώΔιΑ...αΛλΙώΣ!

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου σήμερα και η εβδομάδα ξεκινάει με έναν πλανητικό χαμό! Σύνοδοι, τρίγωνα, τετράγωνα και δε συμμαζεύεται! Μην αγχώνεστε όμως! Μαζί θα τα δούμε και θα τα αναλύσουμε όλα! Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με την αγαπημένη μας Σελήνη που βαρέθηκε στον Υδροχόο και είπε να περάσει μια βόλτα από τους Ιχθείς. Θα ονειροπολήσουμε, θα ευαισθητοποιηθούμε, θα γίνουμε πιο δημιουργικοί και διορατικοί. Η διαίσθηση και η ενόραση μας χτυπάει κόκκινο όπως και ο ρομαντισμός και η φαντασία μας. Αν τώρα νιώθετε πιο επικοινωνιακοί και κοινωνικοί είναι γιατί ο Ερμής βρίσκεται σε σύνοδο με τη Σελήνη. Νέες εξελίξεις και καταστάσεις, θέληση για ομαδική εργασία και αύξηση του κοινωνικού μας γοήτρου. Γινόμαστε πιο υπεύθυνοι κι αυτό το χρωστάμε στο τρίγωνο της Σελήνης με τον Κρόνο που ανταμείβουν ό,τι έχουμε κάνει με κόπο, μέθοδο και πρόγραμμα. Πιο αρνητικό το τετράγωνο του Δία με τη Σελήνη καθώς μας χαρίζει έντονα συναισθήματα που προέρχονται εξελίξεις και γεγονότα που σχετίζονται με μεγάλες μάζες ανθρώπων. Και για να κλείσουμε με θετική κι ευχάριστη γεύση, το εξάγωνο του Πλούτωνα με τη Σελήνη προσφέρει ευκαιρίες για δραστικές ενέργειες και αποφάσεις τόσο στην καθημερινή μας ζωή όσο και στα συναισθήματα και τις συνήθειές μας.
Μ.

Χρόνια Πολλά!! Σε ποιον;;;;;;;

Γεια σας!! Δευτέρα σήμερα, καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Αλήθεια ποιοι να γιορτάζουν στις 11 Φεβρουαρίου; Επειδή πολλοί μπορεί να έχετε αυτήν την απορία είμαι και σήμερα εδώ για να σας τη λύσω και να σας θυμίσω σε ποια άτομα πρέπει να ευχηθείτε. Αν γνωρίζετε κάποιον Βλάση ή κάποια Βλασία ή Θεοδώρα, Δώρα και τα λοιπά παράγωγα, τότε πάρ' τε τους αμέσως τηλέφωνο να τους πείτε χρόνια πολλά για τη γιορτή τους! Και να τους μεταφέρετε και τις δικές μας ευχές για υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες!!! Να είστε όλοι καλά, εορτάζοντες και μη και να αντιμετωπίζετε τη ζωή σας με χαμόγελο!
Μ.

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Εφημερίς Παρελθόντος!!

Τα νέα του παρελθόντος είναι και πάλι κοντά σας με σπαρταριστές ειδήσεις που μυρίζουν ναφθαλίνη.  Αστειεύομαι φυσικά γιατί εννοείται ότι όσο πιο πίσω πηγαίνει κάτι στο χρόνο τόσο μεγαλύτερη αξία αποκτά. Πάμε να δούμε μαζί λοιπόν τι έγινε σαν σήμερα 10 Φεβρουαρίου.






Το 1931 το Νέο Δελχί γίνεται η πρωτεύουσα της Ινδίας.












10 Φεβρουαρίου 1910 γεννιέται η Σοφία Βέμπο.












3 χρόνια αργότερα φεύγει από τη ζωή ο αθλητής μας Κωνσταντίνος Τσικλητήρας.












Το 1947 περιέρχονται στην Ελλάδα τα Δωδεκάνησα με τη Συνθήκη των Παρισίων.













10 Φεβρουαρίου 1975 ήταν όταν ο Νίκος Καββαδίας άφησε την τελευταία του πνοή.







Ένα χρόνο πριν είχε γεννηθεί η Αμερικανίδα ηθοποιός Ελίζαμπεθ Μπανκς.




Τέλος στις 10 Φεβρουαρίου 2005 μας αποχαιρέτησε ο Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας Άρθουρ Μίλερ.




Μ.

Πόσες παγκόσμιες ημέρες μπορούν να χωρέσουν σε μία μέρα;;;

Η δεύτερη Κυριακή του Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα του Γάμου. Αν θέλετε να κατηγορήσετε κάποιον τότε θα πρέπει να γυρίσετε το χρόνο πίσω, στο 1981 όταν ένα ζευγάρι, μάλλον ενθουσιασμένο με το θεσμό του γάμου, από το Μπατόν Ρουζ της Λουϊζιάνα πρότεινε στο Δήμαρχο και τοπικό επίσκοπο την κήρυξη της 14ης αρχικά Φεβρουαρίου ως ημέρας του γάμου. Κάποιοι θεώρησαν την ιδέα πολύ πετυχημένη κι έτσι το 1983 αποσπάστηκε από τις 14 Φεβρουαρίου και απέκτησε την αυτοτέλειά της. Σκοπός της είναι να τιμηθούν η γυναίκα και ο άνδρας ως κεφαλές της οικογένειας που αποτελεί το θεμελιώδες κύτταρο της κοινωνίας. Τιμώνται επίσης η αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των συζύγων, η θυσία και η χαρά του καθημερινού έγγαμου βίου. Τέλος το 1993 ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ ευλόγησε αυτήν την παγκόσμια ημέρα.
Η δεύτερη είναι η Διεθνής Ημέρα Προσευχής για τους Πάσχοντες από Αυτισμό. Ξεκίνησε ως "Κυριακή του Αυτισμού" το 2002 στη Μεγάλη Βρετανία με πρωτοβουλία του ζεύγους Κορία που ο γιος τους είναι αυτιστικός. Σταδιακά άρχισε να εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες του κόσμου κι έτσι έφτασε να γίνει μια διεθνής ημέρα κατά την οποία εκκλησίες διαφόρων δογμάτων προσεύχονται για τους 535.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που πάσχουν από αυτισμό. Αυτισμός είναι μια πολύπλοκη πάθηση της ανάπτυξης του ανθρώπου που εκδηλώνεται πριν από την ηλικία των τριών ετών και διαρκεί ολόκληρη τη ζωή ενός ατόμου, προκαλώντας την απομόνωσή του από τον υπόλοιπο κόσμο. Απαιτείται λοιπόν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση όλων μας προκειμένου να κάνουμε τη ζωή των συνανθρώπων μας ευκολότερη.
Μ.