Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Η πολυτάλαντη στάχτη!

Αν ανήκετε κι εσείς σ' αυτούς που φέτος αποφάσισαν να ζεσταθούν με τζάκι και όχι με πετρέλαιο τότε θα βρείτε το συγκεκριμένο άρθρο μάλλον ενδιαφέρον. Θα σας μιλήσω για το τι μπορείτε να κάνετε με τη στάχτη του τζακιού σας, όχι φυσικά να την πετάξετε. Δεν θα σας παρουσιάσω όλες της τις χρήσεις γιατί τότε θα έπρεπε να γράφω μέχρι αύριο, μόνο τις πιο σημαντικές κατά την ταπεινή μου γνώμη. Για αρχή λοιπόν μπορείτε με τη στάχτη σας να φτιάξετε αλισίβα, απορρυπαντικό γενικής χρήσης δηλαδή. Απλά βράστε 2-3 κουταλάκια στάχτη σε μπρίκι με νερό και μετά σουρώστε χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο καφέ. Το μείγμα αυτό καθαρίζει, λευκαίνει και απολυμαίνει ρούχα, πατώματα, ασημικά, τζάμια, πιάτα, σκουριά και πολλά πολλά άλλα.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη στάχτη για απομακρύνετε τις άσχημες οσμές. Τοποθετείστε την πάνω σε οτιδήποτε έχει άσχημη μυρωδιά κι αυτή θα εξαφανιστεί. Το ίδιο μπορεί να γίνει και στο ψυγείο σας. Βάλτε την σ' ένα πιάτο και μετά μέσα στο ψυγείο και ανανεώνετε μέχρι να φύγει η μυρωδιά.
Αν δε θέλετε να παγώσουν τα φυτά σας το χειμώνα ρίξτε πάνω τους μια στρώση από στάχτες. Κάτι τέτοιο θα κρατήσει μακριά και ανεπιθύμητα έντομα και παράσιτα. Μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια δηλαδή!
Η στάχτη διώχνει και τα μυρμήγκια αν τη ρίξετε στη φωλιά τους. Επειδή δεν μπορούν να τη μεταφέρουν θ' αναγκαστούν να μετακομίσουν. Επίσης με λίγη στάχτη στις γωνίες του σπιτιού ή της αποθήκης σας θα κρατήσετε μακριά κατσαρίδες, ποντίκια και άλλα έντομα.
Η στάχτη απωθεί επίσης τις ψείρες από το τριχωτό της κεφαλής, τους ψύλλους και τα τσιμπούρια από τα αγαπημένα μας κατοικίδια. Ανακατέψτε την με λίγο ξύδι ώστε να γίνει σαν πηχτή λάσπη και απλώστε το μείγμα στο τριχωτό.
Τέλος με τη στάχτη μπορείτε να πείτε αντίο στο σκόρο. Ρίξτε την πάνω στα ρούχα σας και μετά αποθηκεύστε τα. Μπορούν να μείνουν για χρόνια στη ντουλάπα σας χωρίς να πάθουν απολύτως τίποτα! Όταν χρειαστεί να τα φορέσετε απλώς τινάξτε τα!
                                                                                                                             Μ.

Τα πιο παράξενα ζώα στον κόσμο!!!



Θέλετε να δείτε τα 5 πιο παράξενα ζώα στον κόσμο;; Είναι πολλά τα παράξενα ζώα αλλά σας διάλεξα αυτά που είναι λιγότερο αηδιαστικά!!!









Ξεκινάμε από μια σπάνια χελώνα στην Καμπότζη. Έχει πολύ μαλακό κέλυφος και φτάνει τα 2 μέτρα μήκος.













Έπειτα σας επέλεξα μία περίεργη αντιλόπη που βρίσκεται υπό εξαφάνιση. Ζει σε περιοχές όπως η Ρωσία, το Καζακστάν και στην Μογγολία. Το βάρος του φτάνει έως τα 63 κιλά.













Στις σαβάνες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής συναντάμε τον πιο μεγάλο μυρμηγκοφάγο. Καταναλώνει έως 35.000 μυρμήγκια την ημέρα και τα νύχια του είναι από τα πιο ισχυρά που υπάρχουν.













Το κουνέλι της Ανγκόρα μόνο για κουνέλι δεν μοιάζει! Πρωτοβρέθηκε στην Άγκυρα της Τουρκίας. Έχει πολύ απαλό τρίχωμα το οποίο κουρεύεται καθημερινά σχεδόν! Το βάρος τους φτάνει τα 3.5 κιλά!











Τέλος, έχουμε αυτόν τον θαλάσσιο γυμνοσάλιαγκα! Υπάρχουν περίπου 3.000 διαφορετικά είδη! Το πιο παράξενο πάνω τους είναι τα πολύ περίεργα χρώματα που έχουν! Χρώματα νέον και παράξενες κουκίδες ή ρίγες κάνουν αυτά τα πλάσματα μοναδικά! 









                                                                                               Themis






Ένα μαγαζί βγαλμένο από παραμύθι!

Αν είστε κι εσείς λάτρεις των παραμυθιών και των ταινιών που περιέχουν ένα εξωπραγματικό στοιχείο όπως ο Harry Potter ή η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, τότε σίγουρα θα γίνετε καθημερινοί θαμώνες αυτού του μαγαζιού. Το όνομά του είναι Cap Cap και βρίσκεται στο Αιγάλεω. Μπαίνοντας θα μαγευτείτε από την εκπληκτική και προσεγμένη μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας ατμόσφαιρα που θα σας ταξιδέψει σ΄ έναν κόσμο διαφορετικό. Σε αυτό το ταξίδι συμβάλλουν οι μοναδικές μυρωδιές που σας σπάνε τη μύτη και δεν σας αφήνουν να αγιάσετε!
Λαχταριστές λιχουδιές αλμυρές και γλυκές υπόσχονται να σας αφήσουν απόλυτα ικανοποιημένους και να σας αναγκάσουν να πάτε ξανά και ξανά και ξανά...Ειδικά αν έχετε αδυναμία στα cupcakes εδώ θα βρείτε πολλές και διαφορετικές γεύσεις ανάλογα με την καθημερινή έμπνευση του ποντικού με το γαλάζιο φιόγκο! Ιδανικό μέρος για μικρά παιδιά αλλά και για όσους κρύβουν ένα παιδί μέσα τους. Επισκεφτείτε το και δεν θα το μετανιώσετε, αρκεί να πιστεύετε έστω και λίγο στη μαγεία..!
                                                                                                                                                          Μ.

Arthur Christmas!!







Τα Χριστούγεννα πλέον είναι πολύ κοντά μας. Σχεδόν όλοι στόλισαν και το κρύο (που επιτέλους μας θυμήθηκε) κάνει την ατμόσφαιρα πιο οικογενειακή! Έτσι λοιπόν θα σας προτείνω μία ταινία για μικρούς και μεγάλους. Πιστεύω όλοι έχουμε αναρωτηθεί για τον πως προλαβαίνει ο Άγιος Βασίλης να μοιράσει τα δώρα πριν ξημερώσουν Χριστούγεννα! Ορίστε λοιπόν η απόδειξη! Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Η ιστορία έχει να κάνει με τον Άρθουρ. Για αρχή φαίνεται ένα φυσιολογικό παιδί. Και είναι, απλά έχει μπαμπά τον Άγιο Βασίλη!! Η ιστορία διαδραματίζεται λίγο καιρό πριν τα Χριστούγεννα οπότε στην κρυμμένη κάπου στο Βόρειο Πόλο επιχείρηση επικρατεί πανικός για την προετοιμασία των παιχνιδιών! Και εκεί που όλα πήγαιναν καλά συμβαίνει κάτι που τα ανατρέπει όλα! Και εκεί είναι που αναλαμβάνει δράση ο αδέξιος αλλά πρόθυμος Άρθουρ. Έχει να αντιμετωπίσει την πρόκληση να καταφέρει να μοιραστούν τα δώρα σε όλα τα παιδάκια πριν ξημερώσουν τα Χριστούγεννα! Θα τα καταφέρει ή τα παιδάκια θα μείνουν χωρίς δώρο από τον αξιαγάπητο Άγιο φέτος;;; Η συνέχεια επί της οθόνης…  Η ταινία κυκλοφόρησε το 2011 και είναι μια πολύ καλή πρόταση για τα παιδιά αλλά και για όσους αισθάνονται έτσι!



                                                                                                  Themis

Ένα χάρτινο εστιατόριο..!

Σε αυτό το εστιατόριο τα πάντα είναι κατασκευασμένα από χαρτί. Κι όταν λέμε τα πάντα εννοούμε τα πάντα, εκτός του φαγητού φυσικά. Τα έπιπλα, οι τοίχοι, οι πόρτες, τα παράθυρα, τα διακοσμητικά αντικείμενα, τα πιάτα, ακόμη και τα ποτήρια είναι χάρτινα. Ο λόγος για το "Carton", το μοναδικό εστιατόριο στον κόσμο που είναι φτιαγμένο από χαρτί. Αν ενδιαφέρεστε να το επισκεφτείτε θα πρέπει να πάτε μέχρι Ταϊβάν (δυο τσιγάρα δρόμος), στο King Park της πόλης Taichung. Και μην έχετε άγχος μήπως λερώσετε, είπαμε είναι όλα χάρτινα!

                                                                                                                                            Μ.

Η Θεσσαλονικιά που γοητεύει!!!







Και σήμερα θα σας παρουσιάσω μια Θεσσαλονικιά. Τι γίνεται ρε παιδιά έχει τίποτα το νερό και σας κάνει όλους ταλαντούχους εκεί πάνω;;; Η 32χρονη Θεοδοσία (Σίσσυ) γεννήθηκε στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη όπου και μεγάλωσε. Πήγε στο μουσικό Γυμνάσιο και μετά σπούδασε Δημοσιογραφία. Αρχικά δούλεψε σε Τράπεζα και έπειτα μεταφέρθηκε στην Αθήνα για να βρεθεί στο πλευρό του Θέμου Αναστασιάδη στην εκπομπή «Όλα». Την επόμενη χρονιά «μετακόμισε» στο πρωινό του Mega μαζί με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Το 2009 ομόρφαινε τα Σαββατοκύριακά μας στην εκπομπή του  Alpha «Μες στην καλή χαρά» σαν συμπαρουσιάστρια της Ναταλίας Γερμανού. Ακολούθησε η παρουσίαση της εκπομπής του Alpha «Αγρότης μόνος ψάχνει». Είναι παντρεμένη με τον τραγουδιστή των «Onirama» Θοδωρή Μαραντίνη και έχουν και ένα παιδάκι. Την περασμένη σεζόν παρουίαζε το διευρυμένο πρωινό του Ant1 μαζί με τον Χρήστο Φερεντίνο που δεν πήγε και τόσο καλά! Μέχρι στιγμής δεν την βλέπουμε κάπου αλλά όπως έχει δηλώσει και η ίδια υπάρχουν επαγγελματικές προτάσεις.




                                                                                                Themis

Υπάρχουν τέτοιοι νόμοι;

Την ελληνική νομοθεσία την έχουμε κατηγορήσει ουκ ολίγες φορές και πάντα παραπονιόμαστε για το πόσο άδικη είναι. Για δείτε και τους νόμους που ακολουθούν και κάτι μου λέει ότι θα αναθεωρήσετε κάπως..
Στη Γαλλία απαγορεύεται δια νόμου να ονομάσει κάποιος ένα γουρούνι Ναπολέοντα.
Στο Οχάιο της Αμερικής απαγορεύεται κάποιος να μεθύσει ένα ψάρι..(πώς βγήκε αυτός ο νόμος είμαι πολύ περίεργη να μάθω..)
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια έγκυος γυναίκα έχει το δικαίωμα να κάνει δημόσια την ανάγκη της οπουδήποτε, ακόμη και στο κράνος ενός αστυνομικού εάν το ζητήσει η ίδια.
Και πάλι στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένας άντρας μπορεί να ουρήσει δημόσια υπό προϋποθέσεις. Ποιες είναι αυτές; Να σημαδεύει τον πίσω τροχό του οχήματός του και να έχει το δεξί του χέρι πάνω στο αυτοκίνητό του.
Στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών οι ανύπαντρες γυναίκες που κάνουν ελεύθερη πτώση τις Κυριακές μπορούν να φυλακιστούν.
Στο Μπαχρέιν οι γυναικολόγοι μπορούν να εξετάσουν μια γυναίκα μόνο μέσω καθρέφτη.
Στο Κεντάκι των Ηνωμένων Πολιτειών απαγορεύεται η μεταφορά όπλων μεγαλύτερων από 1,8 μέτρα. Τα μικρότερου μεγέθους επιτρέπονται κανονικά και με το νόμο.
Αν βρεθείτε στο Τορόντο του Καναδά και είναι Κυριακή και έχετε φάει και σκόρδο, μην οδηγήσετε γιατί είναι παράνομο.
Τέλος στο Ισραήλ ο νόμος απαγορεύει το να "ψάχνει" κανείς στο εσωτερικό της μύτης του τις Κυριακές.
                                                                                                                                        Μ.  

Εφημερίς Παρελθόντος!!!



Καλημέρα, 15 Δεκεμβρίου σήμερα. Για να δούμε αν το χριστουγεννιάτικο πνεύμα επηρέασε τις τότε καταστάσεις…





Το 1828 Ο Ιωάννης Καποδίστριας  με Θέσπισμα συνέστησε τα πρώτα δικαστήρια της χώρας.
















Το 1929 εκλέγεται νέος πρόεδρος της ελληνικής Δημοκκρατίας ο Αλέξανδρος Ζαΐμης.   












Το 1939 κάνει πρεμιέρα στην Ατλάντα η ταινία «Όσα παίρνει ο άνεμος».













Τέλος, το 1832 γεννήθηκε ο Γουστάβος Άιφελ, ο Γάλλος μηχανικός και αρχιτέκτονας του ομώνυμου πύργου του Παρισιού.








                                                                                           Themis                




ΖώΔιΑ...

Γεια σας και πάλι!! 15 Δεκεμβρίου σήμερα, Σάββατο και τα Χριστούγεννα προ των πυλών! Δε βρίσκω κανένα λόγο για να μην είστε χαρούμενοι και χαμογελαστοί. Η σημερινή μας όψη είναι αυτή της Σελήνης με τον Άρη. Θα σας συμβούλευα λοιπόν να μην πάρετε σήμερα αποφάσεις που αφορούν τα επαγγελματικά σας αν δεν ελέγξετε πρώτα όλα τα πιθανά ρίσκα. Μπορεί όσον αφορά τη δουλειά σας να πρέπει να είστε λίγο πιο προσεχτικοί, στα ερωτικά όμως δίνετε ρεσιτάλ. Η Αφροδίτη ανοίγει διάπλατα την αγκαλιά της στον Τοξότη και χαρίζει αισιοδοξία και ερωτικό ταμπεραμέντο. Εκμεταλλευτείτε το λοιπόν εσείς οι ελεύθεροι τώρα που είναι και γιορτές! Όσο για τους δεσμευμένους έχετε το ταίρι σας για να απολαύσετε τα δώρα της Αφροδίτης!

                                                                                                                                                         Μ.

Χρόνια πολλά...






Γειά σου κόσμε τι κάνεις; Ελπίζω να ξύπνησες καλά και με αισιοδοξία!! 15 ο μήνας σήμερα και αυτοί που γιορτάζουν είναι ο Λευτέρης, η Ελευθερία, η Ρία, η Σύλβια και η Σωσσάνα. Χρόνια σας πολλά…!!! Να είστε όλοι σας καλά και πάντα χαρούμενοι!!  Χρόνια πολλά στον ηθοποιό Λευτέρη Ελευθερίου,  τον ηθοποιό Λευτέρη Βασιλάκη, τον Λευτέρη Πανταζή, στην Ελευθερία Αρβανιτάκη, την Ελευθερία Ελευθερίου και την Ρία Αντωνίου. Τέλος, χρόνια πολλά στην Σύλβια Δελικούρα.















                                                                                               Themis

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Ποιο είναι το νησί του Skyfall;

Εσείς είδατε την τελευταία ταινία James Bond, Skyfall; Και μόνο το τραγούδι των τίτλων που ερμηνεύει η Adelle σας κάνει να θέλετε να τη δείτε. Όσοι λοιπόν την παρακολουθήσατε θα προσέξατε  το νησί του ραδιούργου Σίλβα, ένα υποβλητικό και ιδιαίτερα εφιαλτικό σκηνικό που ταιριάζει απόλυτα στο χαρακτήρα του "κακού" Χαβιέρ Μπαρδέμ. Δεν πρόκειται όμως για σκηνικό αλλά για πραγματική βραχονησίδα που βρίσκεται στα ανοιχτά του Μακάο στην Κίνα. Αρχική πρόθεση του σκηνοθέτη Σαμ Μέντες ήταν τα γυρίσματα να γίνουν στο νησί Χασίμα ή Νουνκατζίμα στην Ιαπωνία.
Η βραχονησίδα αυτή λοιπόν άρχισε να κατοικείται το 1887 όταν ξεκίνησε η εκβιομηχάνιση της Ιαπωνίας. Τότε η εταιρεία Μιτσουμπίσι όντας ιδιοκτήτρια του νησιού, στέγαζε σε αυτό τους εργάτες που αναλάμβαναν τη δουλειά της εξόρυξης του άνθρακα από τη θάλασσα. Τη δεκαετία του '70 η εταιρεία έκλεισε τα ορυχεία της  αφού το πετρέλαιο είχε επικρατήσει ολοκληρωτικά σχεδόν του άνθρακα, με αποτέλεσμα το νησί να ερημωθεί. Σήμερα έχει απομείνει έτσι όπως το εγκατέλειψαν τότε οι κάτοικοί του, φάντασμα μιας άλλης βιομηχανικής εποχής.
                                                                                                                                            Μ.

Παστίλιες για τον πόνο του άλλου!!!








Η οικονομική κατάσταση της χώρας μας είναι σε όλους γνωστή. Πολλοί από τους συνανθρώπους μας δεν μπορούν να ικανοποιήσουν ούτε καν τις βασικές τους ανάγκες. Όμως δεν είναι μόνο οι Έλληνες σε αυτή την κατάσταση. Και άλλοι συνάνθρωποί μας έχουν τις ίδιες ελλείψεις αλλά τους λείπουν ακόμη και τα φάρμακα. Βέβαια και εδώ αρχίζει να παρατηρείται έλλειψη σε φαρμακευτικά προϊόντα. Έτσι, σε μια προσπάθεια βοήθειας έχει οργανωθεί εκστρατεία ευαισθησίας και στήριξης. Το όνομα αυτής της καμπάνιας ονομάζεται «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» με την οποία αναζητούνται πόροι από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Στα φαρμακεία πωλούνται κουτιά με καραμέλες με γεύση μέλι. Η τιμή τους είναι 1.60 ευρώ και από αυτό το ποσό το 1 ευρώ δίνεται στην προσπάθεια να βοηθηθούν άνθρωποι με ιατροφαρμακευτικές ανάγκες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν και διάσημοι όπως ο Μάριος Αθανασίου, ο Θοδωρής Αθερίδης, η Δήμητρα Παπαδοπούλου κ.α. με βιντεάκια που ο καθένας περνά το δικό του μήνυμα.




















                                                                                               Themis

Μια..κοριτσίστικη λίμνη!

Η λίμνη Retba ή Lac Rose είναι η πιο κοριτσίστικη λίμνη του κόσμου καθώς το χρώμα της είναι ροζ! Η λίμνη βρίσκεται βόρεια της χερσονήσου Cap Vert της Σενεγάλης, βορειοανατολικά του Ντακάρ. Μέσα στην ημέρα η λίμνη αλλάζει χρώμα και οι αποχρώσεις της κυμαίνονται από μωβ μέχρι βαθύ ροζ. Το φαινόμενο αυτό οφείλεται σε αλόφιλα αβλαβή βακτήρια που ζουν στο υψηλής αλατότητας νερό της λίμνης. Το χρώμα αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου.
Σύμφωνα με τον Michael Danson, εμπειρογνώμονα στα βακτήρια στο Πανεπιστήμιο του Bath στη Βρετανία, το χρώμα παράγεται από τον οργανισμό Dunaliella salina, ο οποίος παράγει μια κόκκινη χρωστική ουσία που απορροφά και χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια για να δημιουργήσει περισσότερη, μετατρέποντας έτσι το νερό σε ροζ. Η λίμνη αυτή έχει έκταση 3 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Από το 1970 οι ντόπιοι χρησιμοποιούν το αλάτι της για τη διατήρηση των ψαριών, το οποίο συλλέγουν ξύνοντας τον πάτο της. Για να προστατεύσουν το δέρμα τους από την υπερβολική αλατότητα το καλύπτουν με βούτυρο.
                                                                                                                                             Μ.

Νεράιδες: αλήθεια για τους ρομαντικούς, μύθος για τους ρεαλιστές!





Πιστεύετε στις νεράιδες; Τι νομίζετε; Είναι αλήθεια ή απλά θρύλος; Επίσημα βιβλία γράφουν πως είναι δαιμονικά όντα. Είναι κατά κύριο λόγο πανέμορφα πλάσματα και αγαθά. Υπάρχουν όμως και νεράιδες που υπηρετούν το κακό και είναι δύσμορφα και βλαπτικά όντα. Ακουμπάν μάλλον στη λαϊκή φαντασία. Οι νεράιδες έχουν σχεδόν πάντα μαγικές ικανότητες (γίνονται αόρατες, μεταμορφώνουν όποιον θέλουν). Είναι ικανές να ελέγξουν την τύχη των ανθρώπων και το κάνουν με τις καλές ή κακές τους ευχές! Υπάρχουν θεωρίες για την προέλευσή τους που τις θέλουν να είναι ξεπεσμένες Θεές, πνεύματα της φύσης, πνεύματα νεκρών. Υπάρχουν και δύσμορφες νεράιδες και τις συναντάμε κυρίως στην Γερμανία, τη Σαρδηνία και την Βόρεια Αφρική. Αν και όπως φαίνεται είναι φανταστικά πλάσματα η πίστη σε αυτές είναι παγκόσμια. Τα παιδιά μαθαίνουν από μικρά να πιστεύουν στις νεράιδες καθώς υπάρχει η παράδοση της νεράιδας του δοντιού που θα πάρει τα πρώτα δόντια και θα τους φέρει τα καινούρια που θα είναι γερά!!
Για τις «ελληνικής» καταγωγής νεράιδες έγινε προσπάθεια να συσχετισθούν με τις αρχαίες «νηρηίδες». Ο Νικόλαος Πολίτης τις παρουσιάζει ως ξανθομαλλούσες με εξαίσια ομορφιά και με λευκά ρούχα. Τέλος, λαϊκοί θρύλοι για τις νεράιδες αναβιώνουν μέχρι και τις μέρες μας και οι άνθρωποι που διηγούνται τέτοιες ιστορίες  πάντα σχεδόν διακατέχονται από φόβο και δέος…





                                                                                              Themis

Μια μπάλα θα μας σώσει!!

Η 21η Δεκεμβρίου πλησιάζει και κάποιοι έχουν ξεκινήσει ήδη τις προετοιμασίες καθώς των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Αυτή τη σκέψη έκανε κι ένας Κινέζος αγρότης, ο Λιου Κουγιάν και αποφάσισε να φτιάξει μια σφαιρική κιβωτό προκειμένου να σωθεί από την πλημμύρα που θα καταστρέψει τον κόσμο σύμφωνα με την προφητεία των Μάγιας. Στη σφαίρα αυτή μπορούν να επιβιβαστούν μέχρι και 14 άτομα, τα οποία χάρη στις ζώνες ασφαλείας που είναι ενσωματωμένες μπορούν να σταθούν σε όρθια στάση ακόμη και όταν η "κιβωτός" θαλασσοδέρνεται. Η σφαίρα αυτή έχει ατσάλινο σκελετό και περίβλημα από φάιμπεργκλας. Ο Κινέζος αγρότης ισχυρίζεται ότι στην κιβωτό του τα άτομα μπορούν να ζήσουν με αυτοτέλεια για 4 μήνες, υπάρχουν όμως και κάποιες λεπτομέρειες που μένουν αδιευκρίνιστες, όπως το θέμα της τουαλέτας. Βέβαια ο Λιου Κουγιάν ελπίζει ότι η κατασκευή του θα πάρει την έγκριση κρατών και διεθνών οργανισμών και θα αρχίσει να κατασκευάζεται μαζικά μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου προκειμένου να σωθεί ο κόσμος.
                                                                                                                                                     Μ.

Τα κάνει όλα και συμφέρει ο Νίκος!!!







Σήμερα θα ασχοληθούμε με τον Νίκο Μουτσινά. Αυτό το ταλέντο γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη 6 Σεπτεμβρίου. Σπούδασε ηθοποιός στην σχολή Ίασμος στην Θεσσαλονίκη και έχει ασχοληθεί και με τον χορό. Έχει αποφοιτήσει από τα Κρατικά ΙΕΚ Θεσσαλονίκης αλλά και του Θεατρικού Εργαστηρίου Θεσπίς. (Μόνο για τις σπουδές θέλουμε 2 μέρες να τα πούμε). Εμείς οι υπόλοιποι τον γνωρίσαμε όταν ήρθε στην Αθήνα και συμμετείχε στην εκπομπή «Κους-κους» του Alpha για δύο σεζόν. Έπειτα έγινε συμπαρουσιαστής του Γρηγόρη Αρναούτογλου στην εκπομπή «Όμορφος κόσμος το πρωί». Το 2008 πήρε μαζί με την Κατερίνα Ζαρίφη το τιμόνι της εκπομπής «Πρωινός καφές» στον Ant1 αλλά για λίγους μήνες μόνο. Από το 2009 βρίσκεται στο δυναμικό του Alpha και έχει αναλάβει την παρουσίαση της εκπομπής «Δέστε τους». Μαζί με την Μαρία Ηλιάκη, την Κατερίνα Καινούριου και τον Γιώργο Δάσκαλο γεμίζουν τα μεσημέρια μας με γέλιο! Εκτός από αυτό όμως έχει συνεργαστεί και με την Ελένη Μενεγάκη στην εκπομπή της οποίας έδινε ρεσιτάλ γέλιου και χιούμορ!! Καλά με την τηλεόραση αλλά ο Νίκος Μουτσινάς είναι και πολύ καλός ηθοποιός. Αυτό φαίνεται και από τις πολλές παραστάσεις που έχει συμμετάσχει. Ένα μικρό δείγμα της δουλειάς του είναι τα παρακάτω θεατρικά: «Μια φορά και ένα νερό», «Μήδεια-Τρωάδες», «Αντίο πορφυρό», «Ιππείς», «Ο κύκλος με την κιμωλία», «Πίτερ Παν», «Σεσουάρ για δολοφόνους», «Οι απελπισμένοι», «Ψέκασα την Ελίζα» και τελευταία επιτυχία του είναι «Τα βαφτίσια». Τέλος έχει κάνει και Stand up comedy:  «Μαθήματα Νεοελληνικής ιστορίας», «Pommodoro show» και «The Show up Comedy».





                                                                                                 Themis

Του κόσμου τα παράξενα!

Αφού και σήμερα Παγκόσμια Ημέρα δεν υπάρχει (τουλάχιστον εγώ δε βρήκα κάποια..) θα σας μιλήσω για ένα αγαπημένο ποτό πολλών από εσάς, τη βότκα ( μη μου πείτε ότι τη σιχαίνεστε..ντροπή!). Η βότκα λοιπόν εκτός από βασικό συστατικό πολλών αγαπημένων κοκτέιλ, έχει και άλλες χρήσεις τις οποίες μάλλον αγνοούμε και δεν τις έχουμε συνηθίσει. Πάμε λοιπόν να τις δούμε και να ξαφνιαστούμε παρέα.
Βγήκατε το προηγούμενο βράδυ και τα ρούχα σας μυρίζουν τσιγάρο; Συγγνώμη που θα σας στενοχωρήσω αλλά πρέπει να τα πλύνετε..Τι; Βαριέστε; Εκτός του ότι σας καταλαβαίνω απόλυτα, σας έχω εναλλακτική λύση. Ραντίστε τα με βότκα! Έπειτα ξεπλύνετέ τα και απλώστε τα σ' έναν καλά αεριζόμενο χώρο.Η αγαπημένη μας βότκα έχει τη μαγική ιδιότητα να σκοτώνει όλα τα βακτήρια που προκαλούν κακοσμία αλλά και να μην αφήνει τη δική της μυρωδιά στο ρούχο όταν αυτό στεγνώσει!
Αν τώρα πάτε μια βόλτα στην εξοχή και κάτι σας τσιμπήσει ή σας ακουμπήσει ένα φυτό και βγάλετε εξάνθημα, αν έχετε μαζί σας λίγη βότκα το εξάνθημά σας θα εξαφανιστεί. Το αλκοόλ θα ξεπλύνει το αίτιο της φαγούρας ή του πόνου κι εσείς θα ανακουφιστείτε άμεσα. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η βότκα θα πρέπει να είναι 100% εγγυημένης ποιότητας για να δράσει, αν όμως δεν έχετε μαζί σας οινόπνευμα τότε χρησιμοποιείστε την χωρίς δεύτερη σκέψη.
Έχετε αντικείμενα από πορσελάνη,χρώμιο ή γυαλί και τα βλέπετε να θαμπώνουν με το πέρασμα του χρόνου; Η λύση είναι απλή. Βρέχετε ένα πανί με λίγη βότκα, τα τρίβετε με αυτό και στην συνέχεια τυφλώνεστε από τη λάμψη τους.
Πόσες φορές σας έχουν προσφέρει ανθοδέσμη που, παρά τις προσπάθειές σας, δεν κράτησε για πολύ; Έχω το μυστικό και γι' αυτό..Βότκα! Μέσα στο νερό που τη διατηρείτε ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού βότκα κι ένα ζάχαρη και τα λουλούδια σας θα παραμείνουν φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μην ξεχνάτε όμως ν' αλλάζετε το μείγμα καθημερινά.
Αν ανήκετε κι εσείς σ' αυτούς που απεχθάνονται τα ζωύφια, τότε εκτός από φυσιολογικοί άνθρωποι, θα έχετε πρόβλημα και με τα βλαβερά εντομοκτόνα. Από τη στιγμή όμως που στο σπίτι υπάρχει βότκα, δε συντρέχει λόγος ανησυχίας. Ψεκάστε με αυτήν τα αγαπημένα σας ζωύφια και δεν πρόκειται να σας ξαναενοχλήσουν.
Το καλοκαίρι εκτός από ήλιο, θάλασσα, ηλιοβασιλέματα και πάρτυ στην παραλία έχει και τσούχτρες δυστυχώς οι οποίες μπορούν να σας χαλάσουν τη μέρα αν βρεθείτε άθελά σας στο δρόμο τους. Με λίγη βότκα όμως στο σημείο που σας τσίμπησε θα ανακουφιστείτε σε μεγάλο βαθμό από τον έντονο πόνο.
Σας ταλαιπωρεί η μούχλα και δεν ξέρετε τι να κάνετε για να την κρατήσετε μακριά από το σπίτι σας; Πάρ'τε ένα σπρέι στο οποίο έχετε ρίξει βότκα, ψεκάστε το λεκέ και αφήστε να δράσει για 15'. Έπειτα τρίψτε με μια παλιά οδοντόβουρτσα και αποχαιρετήστε τη μούχλα μια για πάντα.
Παρά τα όσα λένε οι ειδικοί η βότκα μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις στον οργανισμό σας. Συγκεκριμένα στο τριχωτό της κεφαλής σας. Δοκιμάστε να ρίξετε ένα καπάκι βότκα σ' ένα μπουκάλι σαμπουάν και δείτε τη διαφορά!
Η λεβάντα έχει ως γνωστόν καταπραϋντική δράση και μαζί με τη βότκα μπορούν να κάνουν θαύματα. Γεμίστε ένα καθαρό ποτήρι με φρέσκα άνθη λεβάντας και ρίξτε από πάνω βότκα. Σφραγίστε το με καπάκι και αφήστε το μείγμα στον ήλιο για 3 μέρες. Στη συνέχεια στραγγίξτε το υγρό που μένει από τη διαδικασία μ΄ένα φίλτρο γαλλικού καφέ κι έχετε το τέλειο μείγμα για εντριβές.
Τέλος, για εσάς που πονάει το δοντάκι σας, κυριολεκτικά, ο οδοντίατρος είναι σίγουρα η λύση. Αν όμως δεν προλαβαίνετε να το επισκεφτείτε άμεσα τότε μια δόση βότκας στην ευαίσθητη περιοχή για μερικά μόνο δευτερόλεπτα θα σας ανακουφίσει, όπως ακριβώς κάνει και το ούζο. Να θυμάστε όμως ότι δεν την καταπίνουμε μετά, δεν θα γίνουμε ντίρλα και για έναν πονόδοντο..!
                                                                                                                                              Μ.

Εφημερίς Παρελθόντος!!!



Καλημέρα σας. 14 σήμερα, πάμε να δούμε τα σημαντικότερα γεγονότα του παρελθόντος.




Το 557 μ.Χ. ένας τρομερός σεισμός προκαλεί σοβαρές ζημιές στην Κωνσταντινούπολη.









Το 2003 ανακοινώνεται από Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων η σύλληψη του Σαντάμ Χουσεΐν.













Το 1965 γεννήθηκε ο Κροάτης ποδοσφαιριστής Αλιόσα Ασάνοβιτς.












Το 1979 γεννήθηκε ο Άγγλος ποδοσφαιριστής Μάικλ Όουεν.











Το 1799 πεθαίνει ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Ουάσινγκτον.






                                                                                                  Themis