Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Του κόσμου τα..παράξενα!

Έχουμε δει σπίτια και σπίτια! Άλλα από αυτά απλά και καθημερινά, άλλα υπερπαραγωγικά, άλλα εντελώς πρωτοποριακά και το πράγμα πάει λέγοντας..Όρεξη να 'χει ο αρχιτέκτονας! Στην προκειμένη περίπτωση όμως την όρεξη και την έμπνευση την είχαν οι ένοικοι των συγκεκριμένων..σπιτιών ας τα πούμε αφού μένουν οι άνθρωποι κανονικά σ' αυτά!
Ένα "πολυτελές" τροχόσπιτο αποφάσισε να φτιάξει ένα νεόνυμφο ζευγάρι από την Ουάσινγκτον προκειμένου να ταξιδεύει σε όλες τις πολιτείες της Αμερικής. Μόλις λοιπόν αντίκρισαν τη Ρόζυ, ένα παλιό λεωφορείο σε μια μάντρα, το αγόρασαν χωρίς δεύτερη σκέψη και το μετέτρεψαν σ' ένα φιλόξενο σπιτικό. Έχοντας βαρεθεί την έντονη ζωή της πόλης και την καθημερινότητά τους που απαρτιζόταν από meetings το πρωί και party το βράδυ θέλησαν να ζήσουν ελεύθεροι, κάτι που στερήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Έκαναν έτσι το λεωφορείο σπιτικό τους και άλλαξαν τη ζωή τους.
Στην Κίνα πάλι τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα. Με τις συνεχείς κατασκευές δρόμων και δημοσίων έργων, πολλοί άνθρωποι χάνουν τα σπίτια τους λόγω απαλλοτριώσεων. Παίρνουν βέβαια ένα ποσό σαν αποζημίωση, μάλλον όμως συμβολικό. Αυτό σκέφτηκε κι ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που θεώρησε ότι τα χρήματα της αποζημίωσης δεν ήταν αρκετά για να αποκτήσουν ένα καινούριο σπίτι. Έτσι αποφάσισαν να διατηρήσουν το ήδη υπάρχον και τα κατάφεραν! Αυτό φυσικά είχε σαν αποτέλεσμα ο δρόμος να κατασκευαστεί μεν, το σπίτι τους να μείνει κυριολεκτικά μέσα στη μέση δε.  Δεν είναι όμως το μοναδικό σπίτι που παραμένει στη μέση ενός δρόμου, καθώς στην Κίνα απαγορεύεται η απαλλοτρίωση ενός ακινήτου αν δε συμφωνεί ο ιδιοκτήτης του. Εντάξει και στην Ελλάδα ακριβώς το ίδιο συμβαίνει, δεν πιστεύω να έχει κανείς αντίρρηση;
                                                                                                                                                Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε μας την asinARTisia σου!