Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Του κόσμου τα παράξενα!

Αφού και σήμερα Παγκόσμια Ημέρα δεν υπάρχει (τουλάχιστον εγώ δε βρήκα κάποια..) θα σας μιλήσω για ένα αγαπημένο ποτό πολλών από εσάς, τη βότκα ( μη μου πείτε ότι τη σιχαίνεστε..ντροπή!). Η βότκα λοιπόν εκτός από βασικό συστατικό πολλών αγαπημένων κοκτέιλ, έχει και άλλες χρήσεις τις οποίες μάλλον αγνοούμε και δεν τις έχουμε συνηθίσει. Πάμε λοιπόν να τις δούμε και να ξαφνιαστούμε παρέα.
Βγήκατε το προηγούμενο βράδυ και τα ρούχα σας μυρίζουν τσιγάρο; Συγγνώμη που θα σας στενοχωρήσω αλλά πρέπει να τα πλύνετε..Τι; Βαριέστε; Εκτός του ότι σας καταλαβαίνω απόλυτα, σας έχω εναλλακτική λύση. Ραντίστε τα με βότκα! Έπειτα ξεπλύνετέ τα και απλώστε τα σ' έναν καλά αεριζόμενο χώρο.Η αγαπημένη μας βότκα έχει τη μαγική ιδιότητα να σκοτώνει όλα τα βακτήρια που προκαλούν κακοσμία αλλά και να μην αφήνει τη δική της μυρωδιά στο ρούχο όταν αυτό στεγνώσει!
Αν τώρα πάτε μια βόλτα στην εξοχή και κάτι σας τσιμπήσει ή σας ακουμπήσει ένα φυτό και βγάλετε εξάνθημα, αν έχετε μαζί σας λίγη βότκα το εξάνθημά σας θα εξαφανιστεί. Το αλκοόλ θα ξεπλύνει το αίτιο της φαγούρας ή του πόνου κι εσείς θα ανακουφιστείτε άμεσα. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η βότκα θα πρέπει να είναι 100% εγγυημένης ποιότητας για να δράσει, αν όμως δεν έχετε μαζί σας οινόπνευμα τότε χρησιμοποιείστε την χωρίς δεύτερη σκέψη.
Έχετε αντικείμενα από πορσελάνη,χρώμιο ή γυαλί και τα βλέπετε να θαμπώνουν με το πέρασμα του χρόνου; Η λύση είναι απλή. Βρέχετε ένα πανί με λίγη βότκα, τα τρίβετε με αυτό και στην συνέχεια τυφλώνεστε από τη λάμψη τους.
Πόσες φορές σας έχουν προσφέρει ανθοδέσμη που, παρά τις προσπάθειές σας, δεν κράτησε για πολύ; Έχω το μυστικό και γι' αυτό..Βότκα! Μέσα στο νερό που τη διατηρείτε ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού βότκα κι ένα ζάχαρη και τα λουλούδια σας θα παραμείνουν φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μην ξεχνάτε όμως ν' αλλάζετε το μείγμα καθημερινά.
Αν ανήκετε κι εσείς σ' αυτούς που απεχθάνονται τα ζωύφια, τότε εκτός από φυσιολογικοί άνθρωποι, θα έχετε πρόβλημα και με τα βλαβερά εντομοκτόνα. Από τη στιγμή όμως που στο σπίτι υπάρχει βότκα, δε συντρέχει λόγος ανησυχίας. Ψεκάστε με αυτήν τα αγαπημένα σας ζωύφια και δεν πρόκειται να σας ξαναενοχλήσουν.
Το καλοκαίρι εκτός από ήλιο, θάλασσα, ηλιοβασιλέματα και πάρτυ στην παραλία έχει και τσούχτρες δυστυχώς οι οποίες μπορούν να σας χαλάσουν τη μέρα αν βρεθείτε άθελά σας στο δρόμο τους. Με λίγη βότκα όμως στο σημείο που σας τσίμπησε θα ανακουφιστείτε σε μεγάλο βαθμό από τον έντονο πόνο.
Σας ταλαιπωρεί η μούχλα και δεν ξέρετε τι να κάνετε για να την κρατήσετε μακριά από το σπίτι σας; Πάρ'τε ένα σπρέι στο οποίο έχετε ρίξει βότκα, ψεκάστε το λεκέ και αφήστε να δράσει για 15'. Έπειτα τρίψτε με μια παλιά οδοντόβουρτσα και αποχαιρετήστε τη μούχλα μια για πάντα.
Παρά τα όσα λένε οι ειδικοί η βότκα μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις στον οργανισμό σας. Συγκεκριμένα στο τριχωτό της κεφαλής σας. Δοκιμάστε να ρίξετε ένα καπάκι βότκα σ' ένα μπουκάλι σαμπουάν και δείτε τη διαφορά!
Η λεβάντα έχει ως γνωστόν καταπραϋντική δράση και μαζί με τη βότκα μπορούν να κάνουν θαύματα. Γεμίστε ένα καθαρό ποτήρι με φρέσκα άνθη λεβάντας και ρίξτε από πάνω βότκα. Σφραγίστε το με καπάκι και αφήστε το μείγμα στον ήλιο για 3 μέρες. Στη συνέχεια στραγγίξτε το υγρό που μένει από τη διαδικασία μ΄ένα φίλτρο γαλλικού καφέ κι έχετε το τέλειο μείγμα για εντριβές.
Τέλος, για εσάς που πονάει το δοντάκι σας, κυριολεκτικά, ο οδοντίατρος είναι σίγουρα η λύση. Αν όμως δεν προλαβαίνετε να το επισκεφτείτε άμεσα τότε μια δόση βότκας στην ευαίσθητη περιοχή για μερικά μόνο δευτερόλεπτα θα σας ανακουφίσει, όπως ακριβώς κάνει και το ούζο. Να θυμάστε όμως ότι δεν την καταπίνουμε μετά, δεν θα γίνουμε ντίρλα και για έναν πονόδοντο..!
                                                                                                                                              Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε μας την asinARTisia σου!