Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Η πιο...ακριβοπληρωμένη ταινία


Χθες σας παρουσιάσαμε το βιντεοκλίπ με τα περισσότερα views στο Youtube. Σήμερα σκέφτομαι να σας παρουσιάσω πάλι κάτι από τον ευρύτερο χώρο του θεάματος, από τον κινηματογράφο συγκεκριμένα. Ποια να είναι άραγε η ταινία που έκοψε παγκοσμίως τα περισσότερα εισιτήρια μέχρι σήμερα; Σίγουρα κάπου θα πηγαίνει το μυαλό σας..Δεν θα σας κρατήσω πολύ σε αγωνία και θα σας πω ότι όσοι από εσάς σκεφτήκατε ότι η πρώτη ταινία που γυρίστηκε σε 3D θα μπορούσε να το έχει κατορθώσει τότε έχετε απόλυτο δίκιο.
Ο λόγος φυσικά για το AVATAR του James Cameron που προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το Δεκέμβριο του 2009, συγκεκριμένα στις 10 έκανε πρεμιέρα στο Λονδίνο και στις 18 στην Αμερική. Οι εισπράξεις της ξεπέρασαν και τον Τιτανικό, αγγίζοντας το αστρονομικό ποσό των 2.123.019.629 €, επιβραβεύοντας την πρωτοπορία του Cameron. Η ταινία προτάθηκε για 9 βραβεία Όσκαρ, κατόρθωσε όμως να κερδίσει 3 από αυτά: Καλύτερων οπτικών εφέ, φωτογραφίας και καλύτερων σκηνικών. Οι κριτικές ήταν ανάμεικτες, καθώς εκτός από τις θετικές που αναφέρονταν στον εξαίσιο τρόπο με τον οποίο ο σκηνοθέτης χειρίστηκε την τεχνολογία για να διαμορφώσει τα εφέ τριών διαστάσεων, υπήρχαν και αρνητικές που εστίαζαν στον ρατσιστικό τρόπο παρουσίασης των γηγενών. Το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος την αγάπησε και το απέδειξε έμπρακτα.
                                                              Μ.

Ήξερες ότι....

Ήρθε η ώρα να σας διαφωτίσω γύρω από  κάποια πράγματα. Ψάχνοντας μια βιβλιοθήκη βρήκα ένα βιβλίο γεμάτο από διάφορες συνήθειες, αποφθέγματα και παραξενιές των κατοίκων του πλανήτη μας! Σας παραθέτω αυτά που μου έκαναν την μεγαλύτερη εντύπωση. Ξέρατε ότι η φράση "Έφαγε χυλόπιτα" προέρχεται από το χυλό που έδιναν οι ψευτογιατροί στους ερωτευμένους για να τους περάσει η απογοήτευση; Όλοι πιστεύω έχετε ακουστά έναν από τους μύθους του Ηρακλή με τα "μήλα των Εσπερίδων". Ε, όπως τον ξέρατε ξεχάστε τον!  Τα μήλα δεν ήταν μήλα αλλά πορτοκάλια! Τελικά μήπως η Ντάλια είχε δίκιο; Τα Πατήσια ήταν ένα εδώ, ένα εκεί και τελικά ονομάστηκαν Πατήσια; Κι' όμως ονομάστηκαν έτσι από την αντίστοιχη τουρκική λέξη που σημαίνει "κεκτημένα κτήματα". Πως θα σας φαινόταν η ζωή σας χωρίς πατάτες; Εγώ δεν θα άντεχα. Οι Σκωτσέζοι για χρόνια άντεξαν καθώς δεν τις έτρωγαν επειδή δεν τις ανέφερε η Βίβλος! Ο Αλ Καπόνε επιπλοποιός; Γιατί δεν το πιστεύετε; Αφού έτσι έγραφε η επαγγελματική του κάρτα! Αναρωτηθήκατε ποτέ από που προέρχεται η λέξη τουρισμός; Μην βιαστείτε να πείτε πως και αυτή η λέξη είναι δώρο των Ελλήνων στην ανθρωπότητα! Προήλθε από την πρώτη μαζική επίσκεψη στην ιστορία που έγινε στην γαλλική περιοχή Τours. Και ένα τελευταίο. Η Νταϊάνα ήταν η πρώτη "κοινή θνητή" μετά από τριακόσια χρόνια που παντρεύτηκε διάδοχο του βρετανικού θρόνου. Σας άρεσαν αυτά; Θέλετε κι' άλλα; Μάθετε πρώτα αυτά και τα υπόλοιπα άλλη μέρα. Μη σας πέσουν και όλα μαζί!!!



                                                                                                  Themis

Το sms το πρώτο!


Η επικοινωνία μέσω γραπτών μηνυμάτων έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας τα τελευταία 14 χρόνια. Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιος έστειλε το πρώτο sms και τι αυτό έγραφε; Στις 3 Δεκεμβρίου λοιπόν το 1992, ο Neil Papworth, δοκιμαστής μηχανικός για την εταιρεία Sema Group, στέλνει μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή το πρώτο γραπτό μήνυμα. Απ’ ότι φαίνεται ο νεαρός Neil δεν ήταν αρκετά δημιουργικός κι έτσι αρκέστηκε σ’ ένα απλό ‘’Γεια’’ (ούτε ένα θαυμαστικό δεν έβαλε τουλάχιστον..) Αυτό λοιπόν ήταν το πρώτο μήνυμα που στάλθηκε. Δυστυχώς όμως δεν ήταν αρκετό ώστε να κάνει την υπηρεσία ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων δημοφιλή. Αυτό έγινε 6 χρόνια αργότερα, το 1998 στις Φιλιππίνες. Έκτοτε η δημοτικότητα της υπηρεσίας αυξήθηκε κερδίζοντας καθημερινά όλο και περισσότερο κόσμο. Το 2009 οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής έστειλαν περίπου 4,1 δις μηνύματα (!), 17 περίπου μηνύματα την ημέρα ο κάθε χρήστης. Πρόκειται λοιπόν για μια άκρως επικερδή επιχείριση, αφού το 2011 απέφερε 585 δισεκατομμύρια σε επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, ενώ το ποσό αυτό αναμένεται να ξεπεράσει το 1 τρισεκατομμύριο μέσα στα επόμενα 3 χρόνια.
                                                                                                                           Μ.

Ο μακροβιότερος παρουσιαστής του Mad!




 Αρκετοί από τους διάσημους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση έχουν ξεκινήσει από το μουσικό κανάλι MAD. Έκαναν ένα πέρασμα και μετά κάποιο από τα υπόλοιπα κανάλια τους αφομοίωσαν στο δυναμικό τους. Όμως υπάρχει ένα πρόσωπο που παραμένει πιστός στο κανάλι αυτό και δεν το "προδίδει". Το όνομα αυτού Θέμης Γεωργαντάς. Γεννήθηκε στην Αθήνα πριν 42 χρόνια. Είναι τελειόφοιτος της Γερμανικής Φιλολογίας Αθηνών και απόφοιτος του Εργαστηρίου Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Όπως προανέφερα είναι ο μακροβιότερος παρουσιαστής του MAD και κεντρικός παρουσιαστής των Mad Music Video Awards που κάθε χρόνο περιμένουμε ανυπόμονα! Επίσης εδώ και καιρό είναι στο πλευρό της Ναταλίας Γερμανού στην εκπομπή "Μες στην καλή χαρά" και μας έχει χαρίσει αμέτρητες στιγμές γέλιου χορεύοντας gangnam style, χορεύοντας γενικώς μετά από πολύ ρακί αλλά και με τις σπαρταριστές ατάκες του!!! Από το 2006 είναι πρεσβευτής θετικής ενέργειας της Amita Motion και αποτελεί έναν από τους καλύτερους ραδιοφωνικούς παραγωγούς με μεγάλη πείρα στα ραδιοκύματα! Έχει πολλούς φίλους από τον χώρο της showbiz. Αυτό φαίνεται και από τα party που κάνει και πάντα είναι άκρως επιτυχημένα! Από όλους αυτούς τους φίλους ξεχωρίζει την Ναταλία Γερμανού με την οποία είναι πολύ στενοί φίλοι και όπως έχει δηλώσει λατρεύει το χιούμορ της. Πέρσι συμμετείχε στο χορευτικό show του Ant1 "Dancing on ice" αλλά δεν έπεισε κοινό και κριτική επιτροπή με αποτέλεσμα να αποχωρήσει σχετικά νωρίς! 
   Δεν θα σταθώ καθόλου στο πρόβλημα που έχει στα μάτια του και απασχόλησε τα ΜΜΕ. Άλλωστε έχει δηλώσει ο ίδιος πως έχει ένα θέμα βλεφαρόπτωσης που αντιμετώπισε με σειρά επεμβάσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Όπως και να 'χει είναι ένας πολύ ευχάριστος άνθρωπος! Χάρηκα που σας παρουσίασα έναν συνονόματό μου!!









                                                                                           Themis

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο!


Δεν ξέρω αν το νιώσατε κι εσείς, αλλά ένα περίεργο πράγμα, με το που μπήκε ο Δεκέμβρης μύρισε Χριστούγεννα! Σήμερα λοιπόν που οι περισσότεροι κατά πάσα πιθανότητα στολίζετε το χριστουγεννιάτικό σας δέντρο (αν δεν το έχετε κάνει ήδη δηλαδή) θα σας αφηγηθώ την ιστορία του (κάτι μου λέει πώς αν μάθετε την προέλευσή του θα προτιμήσετε όλοι φέτος το πατροπαράδοτο ελληνικό καράβι..)
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί στολίζουμε έλατο κι όχι κάποιο άλλο δέντρο; Πολύ απλά γιατί τον 8ο αιώνα (τώρα πρόσφατα..) ο Άγιος Βονιφάτιος θέλησε  να καταργήσει την ιερότητα που αποδιδόταν μέχρι τότε στη βελανιδιά από τους ειδωλολάτρες, κι έτσι καθιέρωσε το έλατο ως χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Το πρώτο στολισμένο δέντρο έκανε την εμφάνισή του στη Γερμανία το 1539 (σας το είπα ότι θα στραφείτε στο καράβι..) και ήταν στολισμένο με συσκευασμένα φαγητά, ρούχα ή άλλα χρήσιμα είδη (μα φαντάζεστε τώρα κάλτσα για κορυφή;) Καθώς τα χρόνια περνούσαν και το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων ανέβαινε, τη θέση των χρηστικών αντικειμένων πήραν τα διακοσμητικά στολίδια. Σύμφωνα με την παράδοση ο πρώτος που στόλισε δέντρο ήταν ο μοναχός Μαρτίνος Λούθηρος.
Στην Ελλάδα τώρα, το έθιμο του στολισμού του χριστουγεννιάτικου δέντρου έφερε ο βαυαρικής καταγωγής βασιλιάς Όθωνας το 1833. Αρχικά στολίστηκε δέντρο στα ανάκτορα του Ναυπλίου και έπειτα στης Αθήνας, όπου οι πολίτες έκαναν ουρά για να το δουν και να το θαυμάσουν.
Και για το τέλος σας άφησα το πιο ακριβό χριστουγεννιάτικο δέντρο που έχει υπάρξει. Μπορείτε να φανταστείτε πού; Μα φυσικά στο Αμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το δέντρο αυτό στολίστηκε με αληθινά πανάκριβα κοσμήματα με πολύτιμους λίθους, τα οποία ήταν προς πώληση, ενώ η συνολική τους αξία έφτανε τα 11 εκατομμύρια δολάρια παρακαλώ! (να μια καλή και συμφέρουσα πρόταση για το δήμο Αθηναίων).
                                                                                                                    Μ.

Ταξίδι στον χριστουγεννιάτικο κόσμο!!!

1η Δεκεμβρίου σήμερα! Και επίσημα πλέον έρχονται Χριστούγεννα..!!! Είναι η πιο ωραία περίοδος του χρόνου!!!! Όλοι αρχίζουν δειλά δειλά να στολίζουν, να δοκιμάζουν καινούριες συνταγές από γλυκίσματα και να προσπαθούν να κάνουν δίαιτα για να ξαμοληθούν μετά τις 25 του μήνα (ανάμεσά τους και εγώ!!). όλες οι μεγάλες πόλεις του κόσμου φοράν τα καλά τους για να υποδεχτούν τον Θεάνθρωπο! Πάμε μια βόλτα στον κόσμο λοιπόν...


Ξεκινάμε από την Ιταλία. Η γειτονική μας χώρα φημίζεται για την φινέτσα και την καλαισθησία των κατοίκων της. Έτσι όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες τα Χριστούγεννα η Ρώμη γίνεται ακόμη πιο όμορφη!

                                                          














Στις γειτονίες της Βιέννης από πολύ νωρίς οι δρόμοι γεμίζουν από κόσμο που βγαίνει να θαυμάσει τις καταστόλιστες αγορές. Το κρύο είναι τσουχτερό και η ομίχλη κάνει το τοπίο ακόμη πιο μαγευτικό!



















Περνάμε στο Παρίσι, την πιο ρομαντική πόλη κατά την άποψή μου! Εκεί δεν χρειάζονται και πολλά η ομορφιά είναι φυσική! Όμως όταν ο πύργος του Άιφελ λαμπυρίζει με τα φωτάκια του και τα δέντρα γίνονται χρυσά τα λόγια είναι περιττά!!



















Στη Μαδρίτη της Ισπανίας όλα μοιάζουν παραμυθένια αν και είναι λίγο διαφορετικοί οι στολισμοί. Τα έντονα χρώματα βρίσκονται παντού και η νύχτα γίνεται μέρα από τα φώτα αλλά και τον κόσμο που πηγαινοέρχεται!



















Πηγαίνουμε ύστερα στο παγωμένο (για πολλούς λόγους) Βερολίνο και συναντάμε μια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα γεμάτη μπύρες αλλά και κόσμο να δοκιμάζει τοπικές λιχουδιές που τους προσφέρουν οι ντόπιοι καταστηματάρχες!!





















Το Λονδίνο φοράει και αυτό τα γιορτινά του και μαγεύει τους τουρίστες που έχουν πολλά να θαυμάσουν αυτή την περίοδο...

















Μην ξεχνάμε την Κύπρο μας με τις δικές της ομορφιές...























Αν αυτά συμβαίνουν στον υπόλοιπο κόσμο φανταστείτε τι γίνεται στην πρωτεύουσα του πλανήτη. Στην Νέα Υόρκη δεν υπάρχει γωνιά που να μην στολίζεται με τα λαμπρότερα στολίδια.... Η πόλη παρασύρει ακόμη και αυτούς που υποστηρίζουν ότι δεν τους αρέσουν οι γιορτές αυτές!





Πάμε Βραζιλία;;;; Μην πείτε όχι... Υπάρχουν πολλοί λόγοι που πρέπει να πάμε (αν με εννοείτε...). Ένας από αυτούς είναι και οι στολισμοί που κάνουν οι Βραζιλιάνοι αυτή την περίοδο. Πέρσι στην Βραζιλία άναψε το μεγαλύτερο πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό!
















Αλλά τα πιο περίεργα Χριστούγεννα κατά την γνώμη μου γίνονται στην Αυστραλία. Ξεχάστε κόκκινες, από το κρύο μύτες και αλκοόλ, ή μάλλον το αλκοόλ το κρατάμε! Οι κάτοικοι βγαίνουν στις παραλίες και βουτάν... στις γιορτές!!!
















Για το τέλος κράτησα την δική μας πρωτεύουσα. Τι να πεις για την Αθήνα; Τα συναισθήματα ανάμεικτα. Τουλάχιστον εύχομαι φέτος να μπορέσουμε να στολίσουμε ένα δέντρο στο Σύνταγμα και να μην μας κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ λόγω χρεών!!! Πάρτε μια γεύση από παλαιότερα χρόνια...




















Εύχομαι σε όλους σας Καλά Χριστούγεννα με υγεία και χαρά!! Και μην ξεχνάτε να χαμογελάτε γιατί έτσι κάνουμε πιο εύκολη μία ήδη δύσκολη καθημερινότητα!!! Χρόνια Πολλά!!!

                                                                                                Themis

ΖώΔιΑ..




Σάββατο 1η Δεκεμβρίου σήμερα κι απ’ ότι δείχνουν τ’ άστρα ο μήνας αυτός κάνει ένα ειρηνικό ξεκίνημα, λόγω του τριγώνου που σχηματίζει η Σελήνη με την Αφροδίτη. Σε απλά ελληνικά σήμερα η μέρα ενδείκνυται για την επίλυση παρεξηγήσεων και τη συμφιλίωση με άτομα του περιβάλλοντος σας, με τα οποία οι σχέσεις σας τον τελευταίο καιρό είχαν μπει ελαφρώς στην κατάψυξη..Άλλες ενδιαφέρουσες όψεις που συμπληρώνουν το αστρολογικό προφίλ της ημέρας είναι ο Ερμής σε όψη ενάμιση τετραγώνου με τον Ουρανό (πώς γίνεται αυτό δεν ξέρω..) πράγμα που κάνει τις ιδέες πιο άγριες και ταυτόχρονα ενδιαφέρουσες, σκεφτείτε τις όμως καλά πριν τις κάνετε πράξη..Η Αφροδίτη κάνει χιαστί όψη με το Δία προσφέροντας διασκέδαση και χαλαρή διάθεση( βγείτε για ένα ‘χαλαρό’ ποτάκι..).Προσέξτε όμως από πλευρά εξόδων γιατί μπορεί να βγείτε εκτός προϋπολογισμού( ένα ποτό είπαμε να πιείτε, όχι το Βόσπορο). Τέλος ο Άρης που βρίσκεται χιαστί με το Δία σας χαρίζει ενέργεια, την οποία πρέπει να διαχειριστείτε προσεκτικά. Γενικά το κύριο χαρακτηριστικό του Δεκεμβρίου (εκτός από τα Χριστούγεννα) θα είναι το ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Ό,τι δεν τραβάει πια και σας κουράζει ήρθε η ώρα να το στείλετε από κει ακριβώς που ήρθε!
                                                                                                                                    Μ.

Εφημερίς Παρελθόντος!!

Καλημέρα σας  και καλό μήνα να έχουμε! Όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα λέω να ξεσκονίσω λίγο το παρελθόν και να σας πω τι σημαντικό έγινε 1η Δεκεμβρίου περασμένων ετών. Ξεκινάμε...




Ο Δημήτριος Υψηλάντης, αρχηγός της Φιλικής Έταιρίας αλλά και λόγιος και στρατιωτικός γεννήθηκε 1η Δεκεμβρίου του 1792 στην Κωνσταντινούπολη.












Δημιουργός του "Λεξικού" ο Άλφρεντ Μόσερ Μπάτς. Είχε προτείνει πολλές φορές την δημιουργία του επιτραπέζιου αυτού παιχνιδιού αλλά υπήρχαν αρνήσεις. Αρχικά το μετονόμασε σε "Criss-Crossword" αλλά και πάλι υπήρξαν αντιδράσεις. Μετά από νέα σχεδίαση και πιο απλούς κανόνες το ονόμασε "Scrabble"  και την 1η Δεκεμβρίου του 1948 έλαβε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας γι 'αυτό. Το εμπορικό σήμα του παιχνιδιού κατοχυρώθηκε 15 μέρες αργότερα.






Ο θρυλικός πράκτορας της CIA Γκάστ Αβρακότος με καταγωγή από την Λήμνο ήταν γνωστός με το όνομα "Τζέιμς Μπόντ των φτωχών". Πέθανε την 1η Δεκεμβρίου του 2005.












Τέλος, σήμερα φέρεται ότι είναι η μέρα γέννησης της Άννας Κομνηνής. (έτος γέννησης 1083)












                                                                                              Themis

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS


1η Δεκεμβρίου σήμερα (καλό μήνα!!) και από το πρωί φαντάζομαι όλοι θα έχετε δει τα χαρακτηριστικά κόκκινα κορδελάκια δίπλα από τα σήματα των τηλεοπτικών σταθμών. Αν αναρωτιέστε περί τίνος πρόκειται, τότε μάλλον έχετε ξεχάσει ότι η ημερομηνία αυτή έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Υγείας και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.
Όλοι έχουμε ακούσει και διαβάσει πολλά γι’ αυτήν την ασθένεια, που αποτελεί την πλέον θανατηφόρα του 20ου αιώνα. Πόσα όμως είναι αλήθεια και τι σημαίνει να είναι κανείς οροθετικός; Μήπως δεν πρέπει ούτε να του μιλάω ή να τον αγγίζω γιατί θα κολλήσω κι εγώ; Πολλοί τέτοιοι μύθοι κυκλοφορούσαν γύρω από το AIDS δημιουργώντας στον κόσμο φοβίες και προκαταλήψεις. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή..
Η πρώτη ταυτοποίηση της ασθένειας έγινε το Δεκέμβριο του 1981 στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ τα πρώτα κρούσματα είχαν ήδη εμφανιστεί στην Αφρικανική ήπειρο τη δεκαετία του ’60 και το ’70 παρατηρήθηκαν κρούσματα και σε άλλες χώρες. Η λέξη AIDS είναι ακρωνύμιο των λέξεων Acquired Immune Deficiency Syndrome, Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας δηλαδή. Ο ιός αυτός προσβάλλει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος οδηγώντας σε σταδιακή κατάρρευση την άμυνα του οργανισμού απέναντι σε κάθε είδους ασθένεια. Ως γνωστόν είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, πράγμα που σημαίνει ότι η απλή σωματική επαφή με ανθρώπους που πάσχουν από AIDS είναι απολύτως ακίνδυνη.
Αυτό που οι περισσότεροι ίσως να μη γνωρίζουν είναι ότι το AIDS είναι ένας εργαστηριακός ιός, κατασκευασμένος δηλαδή από Αμερικανούς επιστήμονες στα εργαστήριά τους. Προκειμένου μάλιστα να ερευνήσουν τον τρόπο δράσης του τον διοχέτευσαν σε οργανισμό συγγενή με αυτόν του ανθρώπου, στους πιθήκους δηλαδή, τους οποίους και απελευθέρωναν έπειτα στο φυσικό τους περιβάλλον ενώ εξακολουθούσαν να είναι μολυσμένοι. Έτσι η ασθένεια πέρασε και στον άνθρωπο, μέσω των πιθήκων.
Σήμερα η ασθένεια ακμάζει στις αφρικανικές χώρες, όπου η άγνοια των μεθόδων προφύλαξης και προστασίας δεσπόζει. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί εμβόλιο κατά της ασθένειας (πράγμα δύσκολο να πιστέψω εφόσον μιλάμε για κατασκευασμένο ιό) ενώ τα κρούσματα αυξάνονται ετησίως. Δυστυχώς ο μόνος τρόπος πρόληψης είναι η χρήση προφυλακτικού, που καθίσταται όχι απλώς υποχρεωτική αλλά απαραίτητη και αναγκαία.
Με αφορμή την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη 1 το μεσημέρι στην Πλατεία Συντάγματος συγκέντρωση με στόχο την ενίσχυση των παιδιών που ζουν κάτω από τη σκιά αυτής της θανατηφόρου νόσου. Ας ελπίσουμε ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα υπάρξει πρόοδος στο θέμα της ίασης και δοθεί επιτέλους ένα τέλος.
                                                                                                                                   Μ.


Χρόνια πολλά...




 Γειά και χαρά τι κάνετε; Ελπίζω να είστε όλοι καλά! Πρωτομηνιά σήμερα! Βρισκόμαστε στον καλύτερο μήνα του χρόνου, κατά την γνώμη μου, καθώς πλησιάζουν Χριστούγεννα και όλα θα γίνουν γιορτινά! Αν είχε και λίγο κρύο θα ήταν καλύτερα αλλά δεν βαριέσαι; Μετά την Αυστραλία τώρα και στην χώρα μας οι γιορτές σε καλοκαιρινή version!!! Πρώτη μέρα του μήνα λοιπόν και αυτοί που γιορτάζουν είναι ο Θεόκλητος, ο Ιακώβ, ο Ναούμ, η Ναόμι, ο Φιλάρετος, η Αρετή, η Αρετούσα και η Φιλαρέτη. Χρόνια πολλά σε όλους σας λοιπόν, να είστε ευτυχισμένοι και πάντα με υγεία!!! Η αλήθεια είναι πως η αναζήτηση πήγε σύννεφο για να βρω διάσημους εορτάζοντες. Έτσι λοιπόν πείτε χρόνια πολλά στην Αρετή Κετιμέ και στην υπέροχη φωνή της που κάθε χρόνο παίζει σαντούρι σε όλα τα εορταστικά αλλά και στην Αρετή Μουλακάκη που συμμετείχε στο Master Chef 1. (Θα καταρρεύσω! Μην μου πείτε ότι δεν θυμάστε γιατί δεν θα σας πιστέψω!!). Τέλος, άλλη μία εορτάζουσα της σημερινής μέρας είναι η Φιλαρέτη Κομνηνού. Αυτά για σήμερα, και εις αύριο με υγεία! Να περνάτε καλά!!   
Αρετή Μουλακάκη



Αρετή Κετιμέ





Themis
Φιλαρέτη Κομνηνού

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Όταν ένα αστέρι πέφτει..


Εσείς ανήκετε στους τυχερούς που φέτος τον Αύγουστο είδατε αστέρια να πέφτουν; Αν ναι, τότε θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι πρόκειται για ένα μοναδικής ομορφιάς φαινόμενο..Πού όμως οφείλεται και πώς προκύπτει;
Οι Περσείδες λοιπόν, ή κατά κόσμον πεφταστέρια, είναι βροχή διαττόντων, μικρών δηλαδή κομματιών (ακόμη και σε μορφή σκόνης), που αποτελούν κατάλοιπα του κομήτη Swift-Tuttle. Όταν αυτά εισέρχονται στην ατμόσφαιρα της Γης με ταχύτητες τεράστιες, καίγονται μέσα σε δευτερόλεπτα λόγω της τριβής τους με την ατμόσφαιρα. Όποια από αυτά είναι αρκετά μεγάλα και καταφέρνουν να φτάσουν στην επιφάνεια της Γης, λέγονται μετεωρίτες. Αντιθέτως όσα χαρακτηρίζονται από μεγάλη λάμψη και φαίνονται σαν να σχίζουν τον ουρανό λέγονται βολίδες. Το όνομα Περσείδες προήλθε από την προβολή του ακτινοβόλου σημείου τους στον αστερισμό του Περσέα και φαίνεται σαν να έρχονται από αυτήν την κατεύθυνση.
Η πρώτη αναφορά του φαινομένου πραγματοποιήθηκε 20 αιώνες πριν, στην Άπω Ανατολή. Σήμερα η βροχή των διαττόντων είναι ορατή από τα μέσα Ιουλίου, ενώ η κορύφωσή της σημειώνεται μεταξύ 9 και 14 Αυγούστου, οπότε ο ρυθμός των μετεώρων αγγίζει τα 60 και περισσότερα την ώρα, ενώ ο ρυθμός τους αυξάνεται αμέσως πριν την αυγή.
Ίσως χρειαστεί να ξενυχτήσετε όπως καταλαβαίνετε αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο. Και μην ξεχάσετε να κάνετε και μια ευχή όταν θα τα δείτε να πέφτουν, ποτέ δεν ξέρετε.. ;) 
                                                                                                                                           Μ.












Αριστερόχειρες: Αν και λιγότεροι πιο επιδέξιοι!!!

  Αγαπητοί αριστερόχειρες. Αυτό είναι ένα κείμενο αφιερωμένο σε εσάς! Κατ'αρχήν συγχαρητήρια που επιβιώσατε από τους φανατισμένους του Μεσαίωνα που σας θεωρούσαν πλάσματα του αντίχριστου! Όχι μόνο δεν είναι κακό να είναι κανείς αριστερόχειρας αλλά με επιστημονικές έρευνες αποδεικνύεται ότι άτομα που γράφουν με το αριστερό είναι πιο επιδέξιοι από τους δεξιόχειρες. Πάμε όμως να μάθουμε μερικά πράγματα για αυτά τα άτομα που ίσως δεν ξέραμε!
  Οι αριστερόχειρες μπορούν να κάνουν περισσότερα από ένα πράγμα ταυτόχρονα με μεγαλύτερη επιτυχία από ότι ένας δεξιόχειρας, (αν κρίνω από εμένα, οι έρευνες έχουν μεγάλο ποσοστό επιτυχίας!!). Επίσης συνέρχονται πιο εύκολα από εγκεφαλικά επεισόδια, αλλά πάσχουν σε μεγαλύτερο βαθμό από αϋπνίες. Επίσης βλέπουν καλύτερα κάτω από το νερό, διαπρέπουν στα δημιουργικά επαγγέλματα αλλά τρομάζουν πιο εύκολα (οπότε ορμάτε τους!). Οι αριστερόχειρες έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να γίνουν αλκοολικοί, κατά 50% είναι περισσότεροι οι άνδρες από τις γυναίκες. Εσείς ξέρατε ότι σε περίπτωση διδύμων το ένα από τα δύο παιδιά έχει την τάση να γίνει αριστερόχειρας; (εγώ όχι!!). Οι πιο πολλοί αριστερόχειρες τείνουν να  ζωγραφίζουν φιγούρες που κοιτούν προς τα δεξιά! Σε μία έρευνα στην Αμερική αποδείχθηκε ότι περισσότερες ψήφους λαμβάνουν αριστερόχειρες πολιτικοί.
  Και τώρα έτσι για να σας κουφάνω... υπήρχαν αριστερόχειρες Νεάντερνταλ αλλά και αυτοί ήταν μειοψηφία!!! Ορίστε λοιπόν αριστερόχειρες ο κόσμος σας ανήκει.... ;-)









                                                                                             Themis

Ανακυκλώστε, κάνει καλό!




Η ανακύκλωση έχει γίνει πια κομμάτι και της ελληνικής κοινωνίας (καιρός ήταν!), αποτελεί όμως αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας; Έχουμε άραγε συνειδητοποιήσει  ότι είναι χρέος μας, αν και εφόσον θέλουμε να προστατεύσουμε τον πλανήτη που μας φιλοξενεί, να ανακυκλώνουμε τα απορρίμματά μας;
Ως ανακύκλωση λοιπόν ορίζεται η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται εν μέρει ή ολικά ό,τι αποτελεί άμεσα ή έμμεσα προϊόν της ανθρώπινης δραστηριότητας και το οποίο στη μορφή που βρίσκεται δεν αποτελεί πλέον αγαθό για τον άνθρωπο. Μέρος της ανακύκλωσης είναι και η μετατροπή βλαβερών για το περιβάλλον υλικών σε λιγότερο ή και καθόλου βλαβερά, ώστε να επιτευχθεί η ομαλή επανένταξή τους στο φυσικό περιβάλλον.
Τα οφέλη της ανακύκλωσης πολλά. Φανταστείτε ότι ήδη οι άνθρωποι της εποχής του Χαλκού τα είχαν αντιληφθεί και γι’ αυτό έλιωναν τα μεταλλικά τους αντικείμενα ώστε να παράγουν νέα προϊόντα. Η εκβιομηχάνιση όμως της ζωής έθεσε εμπόδια στην πορεία της ανακύκλωσης..Το 1970 αποφασίστηκε να σηματοδοτηθούν με λογότυπο τα ανακυκλώσιμα προϊόντα προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος προς αυτήν την κατεύθυνση. Ανακυκλώνοντας μειώνουμε την κατανάλωση πρώτων υλών και τη χρήση ενέργειας, πράγμα που έχει σαν μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα και τον περιορισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου. Επίσης μειώνουμε τα απορρίμματα και τα προβλήματα διαχείρισης τους, μειώνουμε τη ρύπανση του εδάφους, της ατμόσφαιρας και των υδάτινων πόρων. Μπορεί ακόμη να επιτευχθεί μακροπρόθεσμη μείωση των τιμών των προϊόντων καθώς δεν απαιτείται εκ νέου παραγωγή των πρώτων υλών. Και το σημαντικότερο όλων σώζεται η υγεία μας και διασφαλίζεται το καλύτερο μέλλον των παιδιών. Γιατί να μην το κάνουμε λοιπόν, μόνο θετικά μπορεί να προσφέρει.
Κλείνοντας θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι πλέον μαζί με το χαρτί, το πλαστικό, το γυαλί και το αλουμίνιο μπορείτε να ανακυκλώσετε και τις ηλεκτρικές σας συσκευές και να κάνετε μ’ αυτόν τον τρόπο ένα μεγάλο δώρο πρωτίστως στον εαυτό σας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.electrocycle.gr/site
                                                                                                                       Μ.

Η τέχνη του... δρόμου!

  Γκράφιτι είναι η αναγραφή συνθημάτων σε δημόσιους χώρους. Πρωτοεμφανίστηκε τη δεκαετία του '70 σε υποβαθμισμένες περιοχές των ΗΠΑ, την ίδια δηλαδή περίοδο και στα ίδια μέρη όπου εμφανίστηκε και η μουσική χιπ-χοπ. Για το λόγο αυτό πολλοί θεωρούν ότι το γκράφιτι είναι μέρος της κουλτούρας της χιπ-χοπ. Ένας από πρώτους που ασχολήθηκε με αυτή την τέχνη ήταν ο ελληνοαμερικανικής καταγωγής Τaki 183.
  τα γκράφιτι είναι χωρισμένα σε κατηγορίες και αυτές είναι: γκράφιτι σε εξωτερικούς τοίχους (στους δρόμους), συνθήματα, ζωγραφική, διαμαρτυρία. Υπάρχουν γκράφιτι σε εσωτερικούς τοίχους και επιφάνειες (όπως τουαλέτες, θρανία). Τέλος υπάρχουν και τα αυτοσχέδια ποιήματα.
  Μην θεωρείτε ότι τα γκράφιτι είναι όλα παράνομα! Πολλές φορές γίνονται με επιθυμία του ιδιοκτήτη του κτιρίου που θα διακοσμηθεί. Ξέρατε ότι υπάρχουν τοίχοι που είναι μόνο για τους καλούς γκραφιτάδες και οι υπόλοιποι δεν έχουν δικαίωμα να γράψουν πάνω τους; 
  Αρκετά διαδεδομένη στην Ευρώπη είναι η τεχνική του στένσιλ, με την οποία το σχέδιο χαράσσεται από πριν σε μία λεπτή λαμαρίνα ή σε ένα λεπτό κομμάτι ξύλο. Το σχέδιο αυτό έπειτα, προσαρμόζεται στον τοίχο και ψεκάζουν την μπογιά. Όπου υπάρχει κενό αφήνεται αποτύπωμα και έτσι ολοκληρώνεται αυτή τεχνική. Σημαντικός καλλιτέχνης του στένσιλ είναι ο Βρετανός Bansky.
  Τέλος tag (ταγκιά) είναι η υπογραφή που αφήνει ο καλλιτέχνης κάτω από την ζωγραφιά του με σπρέι. Η υπογραφή αυτή είναι ή μέσα στο έργο ή σε κάποια άκρη και δεν γίνεται να είναι μεγαλύτερη από το γκράφιτι.


Stencils
                                                                 

                                                             


















                                                                                      Themis

Το τραγούδι με τα περισσότερα..χτυπήματα!


Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιο είναι το βιντεοκλίπ με τα περισσότερα views στο youtube; Κι αν δεν το κάνατε εσείς, το έκανα εγώ για εσάς. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι φαντάζεστε την απάντηση.. Θα δώσω όμως μερικά στοιχεία για να βοηθήσω εσάς που το σκέφτεστε ακόμα.. Κυκλοφόρησε στις 15 Ιουλίου του 2012 και ξεχώρισε αμέσως για το ιδιαίτερο στιλ του.. Ο δε χορός του είναι από τους πλέον διάσημους, σε βαθμό να συναγωνίζεται τη θρυλική μακαρένα (τι μου θύμισα τώρα..) Μη μου πείτε ότι ακόμα δεν έχετε καταλάβει για ποιο τραγούδι μιλάω; Μα φυσικά για το Gangnam Style του PSY!
Το βιντεοκλίπ του έχει σπάσει κάθε ρεκόρ παρακολούθησης στο Youtube, καθώς από τις 28 Νοεμβρίου έχει σημειώσει πάνω από 840 εκατομμύρια επισκέψεις! Ο αριθμός αυτός ξεπέρασε κατά πολύ και τον προκάτοχο του τίτλου Justin Bieber, του οποίου το τραγούδι Baby είχε παρακολουθηθεί από 668.521.318 άτομα. Ο PSY συνεχίζει δυναμικά κι από ότι φαίνεται θα τερματίσει με πολλές πρωτιές το 2012.
Ας απολαύσουμε λοιπόν για μια ακόμη φορά το μεγαλύτερο hit του Youtube και όχι μόνο.
                                                                                                                                                      Μ.

Η σκληρή της showbiz...!!


  Σήμερα θα προσπαθήσω να σας παρουσιάσω μία πολύ γνωστή Ελληνίδα ηθοποιό. Ο λόγος για την Μαρία Σολωμού. Ελπίζω αν τύχει να δει αυτό το κείμενο μπροστά της να μην θυμηθεί την ερμηνεία της στους SglΕs! Ας τα πάρουμε από την αρχή.
  Γεννήθηκε στην Αθήνα την 1η Οκτωβρίου 1974. Σπούδασε οικονομικά στο Αμερικανικό κολέγιο. Για λίγο καιρό δούλεψε ως αεροσυνοδός και στη συνέχεια σπούδασε στην δραματική σχολή Ίασμος. Από εκεί και πέρα η πορεία της υπήρξε ανοδική! Πρωταγωνίστησε σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, σε κινηματογραφικά και θεατρικά έργα. Έκανε το «μπαμ» με την συμμετοχή της στους  SglΕs του Mega. Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με την Ζωή Λάσκαρη.
  Στο πιο gossip του πράγματος, όπως η ίδια έχει δηλώσει, ζούσε με τον σύντροφό της Μάριο Αθανασίου και το γιό τους Αλέξανδρο στο Χαλάνδρι. Στα τέλη του 2008 έγινε γνωστός ο χωρισμός τους. Από το 2010 είναι σε σχέση με τον ηθοποιό και τραγουδιστή Πάνο Μουζουράκη. Σε συνέντευξή της έχει δηλώσει πως είναι φανατική κατά του γάμου. Δεν ζηλεύει καθόλου τον σύντροφό της και τις εκδηλώσεις θαυμασμού απέναντί του είπε ότι της θεωρεί χαριτωμένες.  
  Μερικές από τις δουλειές που έχει κάνει είναι: στην τηλεόραση, «Κόκκινος κύκλος», «Απόσταση αναπνοής», «Επτά θανάσιμες πεθερές», «10η εντολή», «S1NglEs», «Ονειροπαγίδα», «Με λένε Βαγγέλη». Δύο από τα πιο γνωστά έργα στο σινεμά που έχει συμμετάσχει είναι το «Πεθαίνω για σένα» και η ταινία «Αν» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη που ξεκίνησε τις προβολές της χθές. Τέλος κάποια από τα θεατρικά που έχει πρωταγωνιστήσει είναι τα «Λουτρό», «Η προδοσία» «Δεσποινίς Τζούλι», «Ψέκασα την Ελίζα», «Τα βαφτίσια» (το είδα, να πάτε όλοι!!) και τώρα πρωταγωνιστεί στην θεατρική παράσταση «Πήρε τη ζωή στα χέρια της»




                                                                                                  Themis