Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Γλυκιά αμαρτία με μπανάνα...!!!

Απολαύστε χωρίς τύψεις!

Μιας και αμέσως πριν αναφερθήκαμε στο υπερνόστιμο banofee είπα να σας δώσω την συνταγή αν θέλετε να το παίξετε επίδοξοι master chefs. Aν πάλι δεν τρελαίνεστε για την ζαχαροπλαστική μπορείτε να το απολαύσετε στο νέο μου στέκι, το Γλυκύν βραστόν. Είναι αρκετά απλό και εσείς που είστε φοιτητές μπορείτε να γλυκάνετε και να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας χωρίς πολύ κόπο, με λίγα εργαλεία αλλά και χωρίς πολλά έξοδα! Ορίστε λοιπόν η συνταγή (της επιτυχίας!)

Υλικά

3 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
2 πακέτα μπισκότα (τύπου digestive)
4 μπανάνες περίπου
Σαντιγύ

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα μπισκότα. Βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι λίγο για να λιώσει, ρίχνουμε το μπισκότο και ανακατεύουμε για λίγο. Το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και το απλώνουμε σε ταψάκι. Το ζαχαρούχο γάλα το έχουμε βράσει για 2 ώρες (μαζί με το κουτί) σε κατσαρόλα γεμάτη νερό και το αδειάζουμε σε ένα μπολ. *Tip: αν η καραμέλα που έγινε από το γάλα είναι σφικτή προσθέτουμε στο μπολ 1 κουταλάκι του γλυκού κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Έπειτα το μίγμα το ρίχνουμε πάνω από την μπισκοτένια βάση στο  ταψί και το απλώνουμε με προσοχή. Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις τοποθετούμε πάνω από την καραμέλα. Από πάνω απλώνουμε την σαντιγύ και πασπαλίζουμε με κακάο. Το αφήνουμε για 3 ώρες στο ψυγείο και μετά απολαμβάνουμε!!!



                                                                                         Καλή επιτυχία!

                                                                                         Themis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε μας την asinARTisia σου!