Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Προσέχουμε για να έχουμε...



  Πιστεύω πως αυτό το κείμενο μας αφορά σχεδόν όλους μας. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων διαθέτει λογαριασμό στο facebook. Έχετε σκεφτεί όμως ότι αυτή η τεχνολογική εξέλιξη μπορεί να μην είναι όσο αθώα φαίνεται; Κατά καιρούς έχουμε ακούσει για υποθέσεις παρενοχλήσεων και παρεξηγήσεων με «διαμεσολαβητή» τα  social media. Μην φοβάστε όμως, εγώ είμαι εδώ! Σας ετοίμασα μια λίστα με τα βασικά  πράγματα που πρέπει να αποφύγετε από το Facebook.
   Πρώτα από όλα μην σημειώνετε την ημερομηνία των γενεθλίων σας. Μόλις έμαθα ότι τα γενέθλιά μας είναι ένα από τα στοιχεία που χρειάζονται για να υποκλέψει κάποιος τον κωδικό ή την ταυτότητα μου έτρεξα να τα διαγραψω! (Ακόμα να το κάνετε και εσείς; Τι περιμένετε;)
  Το επόμενο που δεν χρειάζεται να βλέπουν όλοι είναι η κατάσταση της σχέσης σας. Αν από «Σε σχέση» δηλώσετε «Ελεύθερος/η» και ειδικά αν είστε και γυναίκα… τότε μπορεί την επόμενη φορά που συνδεθείτε να έχετε γίνει το επίκεντρο ενοχλητικών χρηστών που θα σας στέλνουν συνέχεια μηνύματα! Και ενώ φαίνεται εύκολο να κάνεις block τον ενοχλητικό τύπο τα πράγματα μπορεί να μπλέξουν πιο πολύ. Θυμηθείτε πόσα παραδείγματα έχουμε ακούσει για επιτήδειους που για καιρό κυνηγούσαν ένα θύμα. Οπότε μην δημοσιεύετε την κατάσταση της σχέσης σας.

 Τρίτο στην λίστα μου έρχεται το  check-in. Αυτό είναι νέα μόδα, να ξέρεις που είναι όλοι χωρίς να έχεις κάνει ένα βήμα από το κρεβάτι σου! Όπως εμείς παρακολουθούμε τις κινήσεις των άλλων, έτσι και κάποιος άλλος μπορεί να παρακολουθεί τις δικές μας. Έτσι μπορεί κάλλιστα κάποιος ανεπιθύμητος επισκέπτης να μας «επισκεφτεί» όταν εμείς δεν θα είμαστε σπίτι μας!!
  Τέταρτο και πιο σημαντικό για τα μικρά παιδιά είναι να αποφεύγονται οι αναρτήσεις που δηλώνουν ότι είναι μόνα στο σπίτι τους. Οι λόγοι είναι προφανείς και παρόμοιοι με το παραπάνω σχόλιο. Και να σας πω και κάτι; Γιατί να ξέρουν όλοι ότι είμαστε μόνοι; Αν θέλουν ας μας πάρουν ένα τηλέφωνο!
  Τελευταίο αλλά καθόλου ασήμαντο είναι να μην δημοσιεύουμε φωτογραφίες και ονόματα παιδιών, συγγενών, φίλων. Οι γονείς λεν στα παιδιά να μην μιλούν σε αγνώστους. Αν όμως τα πλησιάσει κάποιος που ξέρει το όνομά τους ή το όνομα των γονιών του; Και εκτός αυτού ας μην ξεχνάμε ότι δεν θέλουν όλοι να δημοσιοποιούνται τα πρόσωπα ή τα στοιχεία τους. Γι' αυτό καλό θα είναι να ρωτάμε πρώτα και μετά να δημοσιεύουμε κάτι που αφορά κάποιον τρίτο.
  Μην με πείτε τρελό ή φοβικό ή καχύποπτο πριν σκεφτείτε αυτά που διαβάσατε. Μπορεί να είναι μικρή η περίπτωση που μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, ωστόσο είναι υπαρκτή
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε μας την asinARTisia σου!