Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Ταξίδι στον χριστουγεννιάτικο κόσμο!!!

1η Δεκεμβρίου σήμερα! Και επίσημα πλέον έρχονται Χριστούγεννα..!!! Είναι η πιο ωραία περίοδος του χρόνου!!!! Όλοι αρχίζουν δειλά δειλά να στολίζουν, να δοκιμάζουν καινούριες συνταγές από γλυκίσματα και να προσπαθούν να κάνουν δίαιτα για να ξαμοληθούν μετά τις 25 του μήνα (ανάμεσά τους και εγώ!!). όλες οι μεγάλες πόλεις του κόσμου φοράν τα καλά τους για να υποδεχτούν τον Θεάνθρωπο! Πάμε μια βόλτα στον κόσμο λοιπόν...


Ξεκινάμε από την Ιταλία. Η γειτονική μας χώρα φημίζεται για την φινέτσα και την καλαισθησία των κατοίκων της. Έτσι όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες τα Χριστούγεννα η Ρώμη γίνεται ακόμη πιο όμορφη!

                                                          














Στις γειτονίες της Βιέννης από πολύ νωρίς οι δρόμοι γεμίζουν από κόσμο που βγαίνει να θαυμάσει τις καταστόλιστες αγορές. Το κρύο είναι τσουχτερό και η ομίχλη κάνει το τοπίο ακόμη πιο μαγευτικό!



















Περνάμε στο Παρίσι, την πιο ρομαντική πόλη κατά την άποψή μου! Εκεί δεν χρειάζονται και πολλά η ομορφιά είναι φυσική! Όμως όταν ο πύργος του Άιφελ λαμπυρίζει με τα φωτάκια του και τα δέντρα γίνονται χρυσά τα λόγια είναι περιττά!!



















Στη Μαδρίτη της Ισπανίας όλα μοιάζουν παραμυθένια αν και είναι λίγο διαφορετικοί οι στολισμοί. Τα έντονα χρώματα βρίσκονται παντού και η νύχτα γίνεται μέρα από τα φώτα αλλά και τον κόσμο που πηγαινοέρχεται!



















Πηγαίνουμε ύστερα στο παγωμένο (για πολλούς λόγους) Βερολίνο και συναντάμε μια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα γεμάτη μπύρες αλλά και κόσμο να δοκιμάζει τοπικές λιχουδιές που τους προσφέρουν οι ντόπιοι καταστηματάρχες!!





















Το Λονδίνο φοράει και αυτό τα γιορτινά του και μαγεύει τους τουρίστες που έχουν πολλά να θαυμάσουν αυτή την περίοδο...

















Μην ξεχνάμε την Κύπρο μας με τις δικές της ομορφιές...























Αν αυτά συμβαίνουν στον υπόλοιπο κόσμο φανταστείτε τι γίνεται στην πρωτεύουσα του πλανήτη. Στην Νέα Υόρκη δεν υπάρχει γωνιά που να μην στολίζεται με τα λαμπρότερα στολίδια.... Η πόλη παρασύρει ακόμη και αυτούς που υποστηρίζουν ότι δεν τους αρέσουν οι γιορτές αυτές!





Πάμε Βραζιλία;;;; Μην πείτε όχι... Υπάρχουν πολλοί λόγοι που πρέπει να πάμε (αν με εννοείτε...). Ένας από αυτούς είναι και οι στολισμοί που κάνουν οι Βραζιλιάνοι αυτή την περίοδο. Πέρσι στην Βραζιλία άναψε το μεγαλύτερο πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό!
















Αλλά τα πιο περίεργα Χριστούγεννα κατά την γνώμη μου γίνονται στην Αυστραλία. Ξεχάστε κόκκινες, από το κρύο μύτες και αλκοόλ, ή μάλλον το αλκοόλ το κρατάμε! Οι κάτοικοι βγαίνουν στις παραλίες και βουτάν... στις γιορτές!!!
















Για το τέλος κράτησα την δική μας πρωτεύουσα. Τι να πεις για την Αθήνα; Τα συναισθήματα ανάμεικτα. Τουλάχιστον εύχομαι φέτος να μπορέσουμε να στολίσουμε ένα δέντρο στο Σύνταγμα και να μην μας κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ λόγω χρεών!!! Πάρτε μια γεύση από παλαιότερα χρόνια...




















Εύχομαι σε όλους σας Καλά Χριστούγεννα με υγεία και χαρά!! Και μην ξεχνάτε να χαμογελάτε γιατί έτσι κάνουμε πιο εύκολη μία ήδη δύσκολη καθημερινότητα!!! Χρόνια Πολλά!!!

                                                                                                Themis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε μας την asinARTisia σου!