Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Αριστερόχειρες: Αν και λιγότεροι πιο επιδέξιοι!!!

  Αγαπητοί αριστερόχειρες. Αυτό είναι ένα κείμενο αφιερωμένο σε εσάς! Κατ'αρχήν συγχαρητήρια που επιβιώσατε από τους φανατισμένους του Μεσαίωνα που σας θεωρούσαν πλάσματα του αντίχριστου! Όχι μόνο δεν είναι κακό να είναι κανείς αριστερόχειρας αλλά με επιστημονικές έρευνες αποδεικνύεται ότι άτομα που γράφουν με το αριστερό είναι πιο επιδέξιοι από τους δεξιόχειρες. Πάμε όμως να μάθουμε μερικά πράγματα για αυτά τα άτομα που ίσως δεν ξέραμε!
  Οι αριστερόχειρες μπορούν να κάνουν περισσότερα από ένα πράγμα ταυτόχρονα με μεγαλύτερη επιτυχία από ότι ένας δεξιόχειρας, (αν κρίνω από εμένα, οι έρευνες έχουν μεγάλο ποσοστό επιτυχίας!!). Επίσης συνέρχονται πιο εύκολα από εγκεφαλικά επεισόδια, αλλά πάσχουν σε μεγαλύτερο βαθμό από αϋπνίες. Επίσης βλέπουν καλύτερα κάτω από το νερό, διαπρέπουν στα δημιουργικά επαγγέλματα αλλά τρομάζουν πιο εύκολα (οπότε ορμάτε τους!). Οι αριστερόχειρες έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να γίνουν αλκοολικοί, κατά 50% είναι περισσότεροι οι άνδρες από τις γυναίκες. Εσείς ξέρατε ότι σε περίπτωση διδύμων το ένα από τα δύο παιδιά έχει την τάση να γίνει αριστερόχειρας; (εγώ όχι!!). Οι πιο πολλοί αριστερόχειρες τείνουν να  ζωγραφίζουν φιγούρες που κοιτούν προς τα δεξιά! Σε μία έρευνα στην Αμερική αποδείχθηκε ότι περισσότερες ψήφους λαμβάνουν αριστερόχειρες πολιτικοί.
  Και τώρα έτσι για να σας κουφάνω... υπήρχαν αριστερόχειρες Νεάντερνταλ αλλά και αυτοί ήταν μειοψηφία!!! Ορίστε λοιπόν αριστερόχειρες ο κόσμος σας ανήκει.... ;-)









                                                                                             Themis

1 σχόλιο:

Γράψε μας την asinARTisia σου!