Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Δεν έμεινε πορτοπαράθυρο στην θέση του! Αρχιτεκτονικά θαύματα...


Από αρχαιοτάτων χρόνων ο άνθρωπος έψαχνε τρόπους να φυλαχθεί από τις καιρικές συνθήκες. Έχτιζε κτίρια, στην αρχή ταπεινά.

 Όσο ο καιρός περνούσε όλο και πιο περίπλοκες γίνονταν οι κατασκευές.


Τώρα πλέον οι κατασκευές ξεπερνούν κάθε προσδοκία και έχουμε φοβερά αποτελέσματα!!! Και επειδή μία εικόνα είναι κάτι περισσότερο από χίλιες λέξεις διάλεξα να σας παρουσιάσω 10 κτίρια που μου κίνησαν την περιέργεια… Και ξεκινάμε...

  1) Ξεκινάμε από τις ΗΠΑ, όπου στην πόλη Κάνσας της πολιτείας Μιζούρι υπάρχει αυτό το κτίριο. Τι λέτε να στεγάζει; Μα τι άλλο; Την βιβλιοθήκη φυσικά!


2) Μάλλον ψαράς είναι ο ιδιοκτήτης αυτού του οστρακοειδούς σπιτιού στην πόλη του Μεξικό...3)Το Μίνσκ της Λευκορωσίας δελεάζει τον κόσμο να διαβάσει καθώς συνδιάζει διασκέδαση με μελέτη (γιατί απορείτε; έχετε ξαναδεί βιβλιοθήκη- ντισκομπάλα;)


4) Η νέα βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας θα έπρεπε να είναι αντάξια των πολλών ελληνικών βιβλίων και χειρογράφων που διαθέτει και τα κατάφερε.5) Χωρίς να ξέρω είμαι σχεδόν σίγουρος πως ο Ρούμπικ του οποίου το όνομα πήρε ο πασίγνωστος κύβος- σπαζοκεφαλιά είχε εξοχικό στην Ολλανδία!!

6) Πολύ θρήσκος ο αρχιτέκτων αυτής της εκκλησίας στην Ισλανδία!!


7) Δεν θα ήθελα να δουλέψω ποτέ σε αυτό το κτίριο... με ζαλάδα θα έφευγα κάθε μέρα από εκεί...(Αμερική)
8) Η βιόσφαιρα στο Μόντρεαλ του Καναδά.
9) Στο ρετιρέ αυτό της Αυστρίας ζει άραγε κανείς;;;
10) Τελευταίο άφησα κατά τη γνώμη μου το καλύτερο. Αν και δεν είναι τόσο "παράξενο" ωστόσο είναι πολυτελέστατο και "σιωπηλά" εκκωφαντικό!! Είναι το εθνικό θέατρο στο Πεκίνο της Κίνας.

                              
                          
                                                                                                  Themis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε μας την asinARTisia σου!