Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Το απαραίτητο συστατικό για το τέλειο βιογραφικό!

Στην εποχή μας δυστυχώς οι δουλειές έχουν γίνει δυσεύρετες. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο κάθε υποψήφιος που επιθυμεί μια θέση εργασίας, "φουσκώνει" το βιογραφικό του με όσα πιο πολλά προσόντα μπορεί και φαίνονται να πλησιάζουν την αλήθεια, προκειμένου να προσληφθεί φυσικά. Μάθετε όμως ότι το μόνο που εκτιμάται τελικά σε ένα βιογραφικό είναι η ειλικρίνεια! Τουλάχιστον έτσι απέδειξε Αμερικάνος φοιτητής, που στο βιογραφικό που έστειλε για τη θέση του μαθητευόμενου στη Wall Street, αποφάσισε να πει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Έγραψε λοιπόν στον υπεύθυνο προσλήψεων το όνομά του και ανέφερε το γεγονός της γνωριμίας τους 2 χρόνια πριν σε κάποια εκδήλωση. Συνέχισε τονίζοντας ότι γνωρίζει πως το μέτριο Πανεπιστήμιο στο οποίο φοιτά δεν τον ευνοεί για τη συγκεκριμένη θέση. Ωστόσο είπε ότι τον ενδιαφέρει τόσο πολύ ο τομέας των χρηματοοικονομικών και το να μάθει πράγματα πάνω σε αυτόν, που θα έτρεχε να φέρει στον προϊστάμενό του καφέ, θα του γυάλιζε τα παπούτσια, θα δούλευε ακόμα και δωρεάν χωρίς κανέναν απολύτως ηθικό ενδοιασμό. Παραδέχτηκε ότι δεν έχει ιδιαίτερες δυνατότητες, ούτε κάποια επιθυμητά στοιχεία χαρακτήρα όπως η τελειομανία, παρά μόνο υψηλή βαθμολογία και πολλή διάθεση για σκληρή δουλειά. Κι έτσι έκλεισε το γράμμα-βιογραφικό του, "ξεχνώντας" ν' αναφέρει το βασικότερο χαρακτηριστικό του, την ειλικρίνειά του, που κατόρθωσε να κάνει το τηλέφωνό του να χτυπά ασταμάτητα από τράπεζες που θα επιθυμούσαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Εμπρός λοιπόν στο δρόμο που χάραξε ο συγκεκριμένος φοιτητής, αφού η αλήθεια είναι η ασφαλέστερη οδός σε κάθε περίπτωση!
Μ.

Ποια ατάκα κάνει το γύρο του διαδικτύου;;;

Πολλές είναι οι ατάκες-σλόγκαν που κατά καιρούς κάνουν την εμφάνισή τους και κατορθώνουν να κερδίσουν μια θέση στο καθημερινό μας λεξιλόγιο για μεγαλύτερο ή μικρότερο χρονικό διάστημα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το "Άσε μας κουκλίτσα μου!" που ακούγεται σχεδόν από κάθε στόμα (εν τω μεταξύ ακόμη ψάχνω να βρω πώς ξεκίνησε, αν ξέρετε κάτι θα με υποχρεώνατε) και ταιριάζει σε πολλές περιστάσεις προκαλώντας τις περισσότερες φορές γέλιο! Μια νέα φράση όμως έρχεται δυναμικά από το χώρο του διαδικτύου και κάτι μου λέει ότι θα μείνει κιόλας αφού σχετίζεται με μια από τις αγαπημένες συνήθειες των Ελλήνων, το τσίπουρο! Παραφράζοντας λοιπόν το πασίγνωστο σλόγκαν της επίσης πασίγνωστης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι απλά ξεκαρδιστικό: Τσίπουρο connecting people! Ελπίζω να αρχίσατε να δοκιμάζετε κι εσείς την εγκυρότητά του... Στην υγειά μας λοιπόν!
Μ.




ΖώΔιΑ...

Σάββατο 19 Ιανουαρίου σήμερα και όλα συμβάλλουν με τον τρόπο τους ώστε να μην είναι μία από τις ημέρες που θα θέλαμε να θυμόμαστε... Λίγο ο καιρός που μας τα χαλάει, λίγο οι πλανήτες που δε συνεργάζονται, δε θέλει και πολύ. Όπως θα καταλάβατε από το χαρούμενό μου πρόλογο οι δύο όψεις αυτής της μέρας δεν είναι και τόσο καλές... Το τετράγωνο του Ήλιου με τη Σελήνη μας κάνει νευρικούς, άκεφους και γεμάτους ανησυχίες. Ίσως μέσα σας συγκρουστεί το θέλω σας με τον τρόπο που μπορείτε να το αποκτήσετε, ενώ θα υπάρξει μια επιθετικότητα στη συναναστροφή σας με τους άλλους και ειδικά με το αντίθετο φύλο. Το επίσης τετράγωνο της Σελήνης με τον Ερμή από την άλλη έρχεται να επιδεινώσει την κατάσταση επιδρώντας αρνητικά στην έκφραση των συναισθημάτων και ενισχύοντας συγχύσεις και μπλοκαρίσματα στην επικοινωνία. Άγχος, νευρικότητα, προβλήματα στις επικοινωνίες, τις συγκοινωνίες, τις μεταφορές και τα ταξίδια. Κοινώς οπλιστείτε με μπόλικη υπομονή γιατί διαφορετικά δε σας βλέπω καλά... Πολύ απλά 24 ώρες είναι, θα περάσουν!
Μ.

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Απίστευτο! Μόνο τον αναισθησιολόγο δεν ξέχασαν μέσα στον ασθενή!!!



Αυτό που θα σας πω δεν είναι ούτε το πρώτο αλλά ούτε και το τελευταίο περιστατικό!! Αλλά σαν και το χθεσινό δεν πρέπει να υπάρχει! Και για να μην λεν για τους Έλληνες μόνο το συμβάν συνέβη σε νοσοκομείο της φίλης χώρας Γερμανίας! Ένας 74χρονος άντρας πήγε για μία επέμβαση και στο χειρουργείο του άφησαν, για αναμνηστικό μάλλον της επέμβασης, όχι ένα όχι δύο αλλά....16!!! αντικείμενα! Οι συγγενείς του πλέον ζητούν αποζημίωση 80.000 δολάρια. 
Το 2009 ο 74χρονος εισήχθη στο νοσοκομείο για επέμβαση στον προστάτη! Όλα πήγαν καλά αλλά μετά από καιρό απερίγραπτοι πόνοι τον έπιασαν! Η νοσοκόμα που τον επισκέφτηκε είδε μία...γάζα να ξεπροβάλει από την τομή!!! Οι χειρούργοι που έκαναν την δεύτερη επέμβαση έβγαλαν διάφορα πράγματα από μέσα του, ακόμη και μια χειρουργική μάσκα! Ο ασθενής πλέον πέθανε και οι συγγενείς ζητούν 80.000 δολάρια καθώς ειδικοί υποστηρίζουν ότι ναι μεν ο ασθενής δεν πέθανε από αυτό το γεγονός αλλά σίγουρα η υγεία του επιδεινώθηκε πολύ! Ας ελπίσουμε πως θα είναι το τελευταίο ιατρικό λάθος που θα γίνει στον κόσμο!

                                                                                              Themis

Δείτε πώς να κάνετε πιο ευχάριστη τη δουλειά γραφείου!

Όσοι από εσάς δουλεύετε σε γραφείο, μάλλον βρίσκετε το χώρο εργασίας σας λίγο μονότονο και βαρετό αφού είναι απλώς ένα γραφείο που δεν σας αφήνει και πολλά περιθώρια διαμόρφωσης ανάλογα με το προσωπικό σας γούστο. Εξαρτάται βέβαια και από τον εργοδότη σας. Είτε είναι ελαστικός είτε όχι, εμείς σας προτείνουμε μικρές και άκρως διασκεδαστικές λύσεις για να δώσετε μια ευχάριστη νότα στην καθημερινή εργασιακή σας ρουτίνα!
Ξεκινάμε με μια πρωτότυπη ξύστρα-μύτη που σας θυμίζει τι δεν πρέπει να κάνετε!
Ο καλύτερος τρόπος για να συνδυάσετε το σελοτέιπ και τους συνδετήρες σας βάζοντάς τα στη θέση τους!

Θέλετε να στολίσετε το γραφείο σας με ένα φυτό που όμως να μη θέλει πολλή φροντίδα και να μη μαραίνεται; Δοκιμάσατε το στυλό-κάκτο;
Για εσάς που μια οικολογική τάση την έχετε υπάρχει το φωτιστικό-γλάστρα που βοηθάει και το φυτό να αναπτυχθεί γρηγορότερα!
Και για τους πολύ φυσιολάτρες έχουμε γλάστρα και ενυδρείο μαζί, χλωρίδα και πανίδα σε ένα!
Και περνάμε τώρα σε ένα από τα αγαπημένα μου που χρησιμοποιείται άνετα και εκτός γραφείου καθώς συνδυάζει μ' έξυπνο τρόπο δύο αγαπημένες απολαύσεις, τον καφέ με το συνοδευτικό του μπισκοτάκι!
Δεν πίνετε καφέ αλλά τσάι; Υπάρχει λύση και για εσάς, την οποία φέρνει ο πιγκουίνος, καθώς ανεβοκατεβάζει το φακελάκι σας στο καυτό νερό με χρονόμετρο!
Και αυτό το αντικείμενο το αγαπώ! Είναι για τις δύσκολες ώρες που ο ύπνος φαντάζει η μοναδική λύση σε κάθε πρόβλημα. Άλλωστε λίγη ξεκούραση μας κάνει πιο αποδοτικούς!
Και κλείνουμε με κάτι που δεν ξέρω κατά πόσο θα σας βοηθήσει στο γραφείο αφού μάλλον μια μικρή λιγούρα θα σας τη φέρει, τουλάχιστον στην αρχή...




 Μ.



Τη σχέση έχει το χρώμα των ματιών μας και το σχήμα του προσώπου μας με την εμπιστοσύνη που εμπνέουμε;;;




    Καστανά ή γαλανά μάτια;;;








Έρευνα απέδειξε ότι οι άνθρωποι εμπιστεύονται πιο πολύ τα άτομα που έχουν καστανά μάτια και λιγότερο άτομα με γαλανά μάτια! Η συγκεκριμένη έρευνα ζήτησε από κάποιους να αξιολογήσουν τις φωτογραφίες 20 γυναικών και 20 αντρών. Οι άνδρες με γαλανά μάτια και μακρύ πιγούνι αξιολογήθηκαν ως λιγότερο αξιόπιστοι. Το ίδιο όμως δεν έγινε και με τις γυναίκες που είχαν τα ίδια χαρακτηριστικά! Γενικά οι επιστήμονες λεν ότι στις γυναίκες δεν παίζει ρόλο το σχήμα του προσώπου. Οι γυναίκες γενικά κρίθηκαν ως πιο αξιόπιστες από τους άνδρες. Τα ανδρικά πρόσωπα που ήταν πιο στρογγυλά κρίθηκαν γενικά ως αξιόπιστα. Αυτό που προκύπτει από τα παραπάνω είναι ότι μόνο το χρώμα των ματιών δεν μπορεί να μας επηρεάσει για να κρίνουμε αν κάποιος είναι άτομο εμπιστοσύνης! Αυτό που μας βοηθά να κρίνουμε την αξιοπιστία κάποιου είναι ο συνδυασμός του σχήματος προσώπου με το χρώμα των ματιών! 

Η έρευνα καταλήγει δείχνοντας ότι άτομα με γαλανά μάτια γενικά διαθέτουν πιο γωνιώδη πρόσωπα ενώ οι καστανομάτηδες έχουν πιο μεγάλη μύτη και σμιχτά φρύδια!  Ελπίζω να σας βοήθησα ώστε με μία ματιά να καταλαβαίνετε τι "κουμάσι" είναι ο κάθε άνθρωπος που συναντάτε!

                                                                                                Themis  

Ένα κουίζ που πρέπει να κάνετε!

Μην ανησυχείτε δεν πρόκειται για κάποιο τεστ που θα δοκιμάσει τις γνώσεις σας αλλά για 2 ερωτήσεις που πολύ απλά θα σας αποδείξουν ότι τα φαινόμενα απατούν!
Ερώτηση 1:
Ας υποθέσουμε ότι γνωρίζετε μια γυναίκα που είναι έγκυος και έχει ήδη 8 παιδιά, εκ των οποίων 3 είναι κουφά, 2 είναι τυφλά και 1 έχει διανοητική καθυστέρηση. Τέλος η ίδια πάσχει από σύφιλη. Θα τη συμβουλεύατε να κρατήσει το μωρό ή να κάνει έκτρωση;

Πριν σας δώσω την απάντηση, θα σας συμβούλευα να τη σκεφτείτε καλά.

Ερώτηση 2:
Έχει έρθει ο καιρός να εκλέξετε νέο πλανητάρχη. Τα πράγματα είναι τόσο κρίσιμα που η δική σας ψήφος είναι αυτή που θα καθορίσει το αποτέλεσμα. Οι υποψήφιοι είναι 3 και είναι οι εξής:

Υποψήφιος Α:
Συνεργάζεται με διεφθαρμένους πολιτικούς και δεν παραλείπει ποτέ να συμβουλευτεί αστρολόγους. Στο παρελθόν είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις. Καπνίζει 3 πακέτα τσιγάρα την ημέρα και πίνει 8 με 10 μαρτίνι.

Υποψήφιος Β:
Τον έχουν διώξει 2 φορές από το πολιτικό του γραφείο. Συνηθίζει να ξυπνάει μεσημέρι και κάθε βράδυ καταναλώνει μισό μπουκάλι ουίσκι. Τέλος στο πανεπιστήμιο έκανε χρήση οπίου.

Υποψήφιος Γ:
Έχει λάβει παράσημο στον πόλεμο. Είναι χορτοφάγος, δεν καπνίζει και πίνει μια μπύρα πολύ σπάνια. Δεν έχει απατήσει ποτέ τη γυναίκα του.

Εσείς λοιπόν ποιον θα επιλέγατε;







Και ήρθε η ώρα των απαντήσεων!


Αν στην πρώτη ερώτηση η συμβουλή σας ήταν η έκτρωση, τότε μόλις "σκοτώσατε" τον Μπετόβεν.
Όσο για τους υποψηφίους, ο Α είναι Φράνκλιν Ντ. Ρούσβελτ, ο Β είναι Γουίνστον Τσώρτσιλ και ο υποψήφιος Γ είναι ο Χίτλερ. Είστε σίγουροι λοιπόν ότι κάνατε τις σωστές επιλογές;
Μ.

Πάμε Γιάννενα: Μαθητές μας παρουσιάζουν την όμορφη πόλη της Ηπείρου!!


Θα προσπαθήσω σήμερα να σας μιλήσω για τα Γιάννενα. Και λέω θα προσπαθήσω γιατί δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός με αυτή την πόλη! Η καταγωγή από την Ήπειρο αλλά και τα 4 ομορφότερα φοιτητικά χρόνια που πέρασα εκεί με κάνουν να μην μπορώ να αντισταθώ σε αυτή την πόλη. Τα Γιάννενα είναι η πρωτεύουσα της Ηπείρου. Σε ένα μοναδικό τοπίο που συνδυάζει βουνό και θάλασσα (λίμνη για την ακρίβεια) όλα νομίζεις ότι εκτυλίσσονται μαγικά. Όλα όσα σας γράφω είναι όπως εγώ τα έχω βιώσει. Με την πρώτη ματιά καταλαβαίνεις ότι αυτή η πόλη θα σε φιλοξενήσει με μοναδικό τρόπο. Κι'αν μείνεις εκεί για σπουδές όλα γίνονται ακόμη καλύτερα! 

  Οι επιλογές πολλές για διασκέδαση που μπορεί τα καλύψει ακόμα και τα πιο απαιτητικά γούστα! Τα προϊόντα αργυροχοΐας θα σας κάνουν να ταξιδέψετε στην εποχή που ζούσε ο Αλή-Πασάς. Αλλά ας μην μακρηγορώ... Το βίντεο που θα δείτε το έχει κάνει μια ομάδα μαθητών από τα Δωδωναία Εκπαιδευτήρια και μας ξεναγούν στα Γιάννενα της ημέρας αλλά και της νύχτας. Με την σειρά μου να πω και εγώ τα συγχαρητήριά μου σε όσους δούλεψαν για το βίντεο αυτό. Αξίζει να επισκεφτείτε την πόλη αυτή και είμαι σίγουρος ότι σε όποια στιγμή του χρόνου και αν βρεθείτε εκεί θα έχετε πολλά να δείτε και ακόμη περισσότερα να κάνετε! Pame Ioannina λοιπόν!!!


                                                                                                  Themis

Το άλμα του διαβόλου!!!

Το χωριό Castrillo de Murcia έχει ένα πολύ περίεργο έθιμο σχετικά με τα μωρά που γεννιούνται στην περιοχή. Το χωριό αυτό βρίσκεται στη βόρεια Ισπανία και κάθε χρόνο πραγματοποιείται μια παράξενη γιορτή που σκοπό έχει να εξαγνίσει τα μωρά που γεννήθηκαν εκεί κατά το τρέχον έτος. Το "El Salto del Colacho" ("Το άλμα του διαβόλου") λοιπόν είναι μια καθαρά θρησκευτική τελετή με ρίζες από το Μεσαίωνα που γινόταν προκειμένου ο τόπος να καθαριστεί από τα κακά πνεύματα που έφερναν τα νεογέννητα με τη γέννησή τους. Η διαδικασία είναι η εξής: Νεαροί άντρες ντυμένοι με κίτρινα ρούχα τρέχουν στο δρόμο και πηδούν εμπόδια που δημιουργούνται από βρέφη, που οι ίδιοι οι γονείς τους έχουν τοποθετήσει πάνω σε στρώματα! Μόλις ολοκληρωθούν τα άλματα με επιτυχία, νεαρές κοπέλες ρένουν τα μωρά με ροδοπέταλα, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώνεται με ύμνους προς το Θεό και την πομπή των πιστών να καταλήγει στην εκκλησία του χωριού. Τέλος να σας πω ότι το συγκεκριμένο έθιμο εφαρμόζεται σε όλη την Ισπανία με παραλλαγές και κάποια επιπλέον χορευτικά και πολιτιστικά δρώμενα. Ευτυχώς που γεννηθήκαμε στην Ελλάδα!
Μ.

Εφημερίς Παρελθόντος!!!

Γεια σας φίλοι μου! Σήμερα είναι μεγάλη μέρα. Είναι μόλις λίγες μέρες πριν μπω στο στρατό. Και όπως καταλαβαίνετε είναι η τελευταία μέρα που θα σας πω τα νέα του παρελθόντος! Αλλά μην στεναχωριέστε ο "έτερος Καπαδόκης" θα φροντίσει με τον καλύτερο τρόπο να κρατήσει αυτή τη σχέση που έχετε με το παρελθόν! Πάμε να δούμε τι έγινε σαν σήμερα λοιπόν!







Σαν σήμερα το 1953 η Ελένη Σκούρα ήταν η πρώτη Ελληνίδα που εκλέχθηκε Βουλευτής. Ο Μουτσινάς της εποχής θα της έδινε τζίτζι άραγε;!










Στις 18 Ιανουαρίου 1965 έγινε ο γάμος της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ στους Δελφούς.











Σαν σήμερα το 1996 ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και πρωθυπουργός έναντι του Άκη Τσοχατζόπουλου. (μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή;!)








Στις 18 Ιανουαρίου 1915 γεννήθηκε ο συνθέτης, στιχουργός αλλά και τραγουδιστής Βασίλης Τσιτσάνης. Το περίεργο είναι ότι την ίδια ακριβώς μέρα του 1984 απεβίωσε!













                          Σήμερα:

 

Στην Ταϊλάνδη η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στις Ένοπλες Δυνάμεις.





                                                                                            Themis

ΖώΔιΑ...

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου σήμερα!! Η μέρα από πλανητικής άποψης είναι μοιρασμένη στα δύο καθώς περιλαμβάνει και μία θετική και μία αρνητική όψη. Θα ξεκινήσω από τα όχι και τόσο ευχάριστα νέα, το τετράγωνο της Σελήνης με την Αφροδίτη δηλαδή. Προμηνύονται δυσκολίες στον αισθηματικό τομέα και στις ερωτικές σχέσεις, ενώ κυριαρχεί η σπατάλη που θα δημιουργήσει προβλήματα γενικά στα οικονομικά. Οι σχέσεις και οι οι συνεργασίες αντιμετωπίζουν μια δυσκολία. Επειδή όμως είναι Παρασκευή και η διάθεσή μας πρέπει να είναι η καλύτερη δυνατή, ας μιλήσουμε για το εξάγωνο της Σελήνης με τον Άρη που μας χαρίζει θάρρος και ψυχική δύναμη. Τα αντανακλαστικά σας λειτουργούν άψογα, ενώ η διαίσθησή σας σας οδηγεί στις σωστές κινήσεις. Επίσης αν ενδιαφέρεστε για συγκεκριμένους εκπροσώπους του αντίθετου φύλου, κάν'τε σήμερα την κίνησή σας και δεν θα χάσετε, έρχεται και Σαββατοκύριακο!
Μ.

Χρόνια πολλά...







Καλημέρα και σήμερα από εμένα! Ελπίζω να είστε όλοι καλά! Ναι!! Μυρίζει Σαββατοκύριακο!!! Παρασκευή 18 Ιανουαρίου σήμερα και γιορτάζουν ο Θανάσης και η Αθανασία. Χρόνια πολλά σε όλους σας, να χαίρεστε το όνομά σας και να είστε πάντα καλά!! Ανάμεσα και στους διάσημους που γιορτάζουν να πούμε χρόνια πολλά στον Θανάση Ευθυμιάδη, το Θανάση Αλευρά και τον Θανάση Τσαλταμπάση. Στους υπόλοιπους εύχομαι να περάσετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο και ανανεώνω το ραντεβού μου μαζί σας για περισσότερες ευχές σε λίγο καιρό!















                                                                                                                                        Themis

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Πτώση στις πωλήσεις της Apple;;; Ποιοι είναι οι λόγοι και ποια εταιρία ανέρχεται;





Μετά από έρευνα που έγινε στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου οι έφηβοι υποστήριξαν ότι η Apple δεν είναι πλέον cool! Ποιος περίμενε να ακούσει κάτι τέτοιο; Ειδικά στην Ελλάδα που τα iPhone φυτρώνουν πιο πυκνά και από τα μανιτάρια πλέον! Ειλικρινά αν μου απαντούσατε θα ήμουν πολύ χαρούμενος. Το έχετε παρατηρήσει και εσείς ή είναι ιδέα μου ότι πλέον σε κάθε παρέα πάνω από τα μισά άτομα είναι κάτοχοι iPhone; Αλλά ας μην ξεφεύγω... Στην έρευνα αυτή, η έφηβοι λοιπόν δήλωσαν ότι δεν τους έλκει αυτή η μάρκα πλέον και μάλιστα θα προτιμούσαν ένα smartphone της σειράς Galaxy της Samsung ή ένα tablet της Microsoft! 
Αιτία αυτού μάλλον είναι η μανία των μεγαλύτερων για τα προιόντα της Apple. Έτσι, αντιδραστικοί εκ φύσεως οι έφηβοι, παν κόντρα σε αυτά που θέλουν οι γονείς τους και στρέφονται σε άλλες μάρκες! Σε όλο αυτό "βοηθά" η τάση των γονιών να δωρίζουν στα παιδιά τα παλιά μοντέλα και αυτοί να αγοράζουν τα αναβαθμισμένα! 
Πάντως στην χώρα μας δεν ισχύειι κάτι τέτοιο μιας και η νέοι σε μεγάλο ποσοστό έχουν προιόντα αυτής της μάρκας! Μήπως να αρχίσω να αισθάνομαι μειωνεκτικά που δεν έχω τέτοιο κινητό;;;

                                                                                               Themis

Πώς η μέρα γίνεται νύχτα από το διάστημα;;

Ο ρώσικος μετεωρολογικός δορυφόρος Electro-L διαθέτει όργανα που μπορούν να καταγράφουν εικόνες σε υψηλή ανάλυση. Ορισμένες από τις εικόνες που έχει καταγράψει ενώ βρίσκεται σε ύψος 36 χιλιάδων χιλιομέτρων απεικονίζουν την πανέμορφη Γη από ψηλά, με το εκπληκτικό μπλε χρώμα των ωκεανών της αλλά και το καφέ της ξηράς και το λευκό των νεφώσεων. Από αυτές τις μοναδικές εικόνες λοιπόν δημιουργήθηκε ένα βίντεο το οποίο εκτός όσων αναφέρθηκαν, παρουσιάζει και το πώς φαίνεται η εναλλαγή ημέρας-νύχτας από το διάστημα. Πρόκειται φυσικά για ένα μαγευτικό θέαμα που όλοι αξίζει να δούμε!
Μ.

Άλεξ Κάβδας! Το νέο και εναλλακτικό fashion icon που ταράζει τα νερά...



 
Πρόκειται για μία από τις νέες μου αδυναμίες! Ο Άλεξ Ναπολέων Κάβδας είναι ένα νέο παιδί που ακόμα και αν δεν τον γνωρίζεις νιώθεις σαν να τον ξέρεις καιρό! Η πορεία του στο χώρο των ΜΜΕ ξεκινά με τρόπο πολλοί ζηλεύουμε. Το 2008 αποτελεί το πρώτο VJ πρόσωπο του MTV Greece. Την ίδια χρονιά παρουσίασε το μεγαλύτερο μουσικό event της χρονιάς και συνάντησε προσωπικότητες της παγκόσμιας μουσικής. Όπως καταλάβατε η αρχή προδιαθέτει για ένα πολύ καλύτερο μέλλον. Από το 2011 τον βλέπουμε στο πλευρό της Ελένης Μενεγάκη. Εκεί μας παρουσιάζει ότι έχει σχέση με μουσική αλλά ανακαλύπτει και διάφορα in στέκια στην Αθήνα και μας κάνει προτάσεις για εναλλακτικές εξόδους! 



 Να μην ξεχνάμε όμως ότι ο Άλεξ είναι ο "υπεύθυνος" για το Athens Daily Secret, ένα site με οδηγίες διαβίωσης στην Αθήνα. Πέρα από όλα αυτά που ξέρουμε λοιπόν ο Άλεξ για χρόνια έχει υπάρξει συντάκτης και fashion editor στις εκδόσεις Λυμπέρη.
Περνώντας στην προσωπική του ζωή θα δούμε ότι είναι ένα άτομο πολύ χαμηλών τόνων. Αν τον δείτε στις επίσημες εξόδους του θα καταλάβετε ότι είναι ένα άτομο που δεν το νοιάζει να βγει "ωραίος" στις φωτογραφίες. Συμπεριφέρεται όπως όταν ο φωτογραφικός φακός είναι απών! Οι πραγματικές του φιλίες εντός και εκτός της showbiz είναι λίγες  αλλά πραγματικές. Αν τον γνωρίσετε καλύτερα θα διαπιστώσετε γρήγορα το έξυπνο χιούμορ του! Έχει ιταλικές ρίζες και αυτό εξηγεί το ιδιαίτερο στυλ στα ρούχα που επιλέγει! Όπως παραδέχονται οι φίλοι του είναι πάντα πρόθυμος να τους βοηθήσει όπως και όσο ο ίδιος μπορεί. 
Σε συνέντευξή του έχει δηλώσει ότι τα άτομα που συμπαθεί πιο πολύ είναι η Μαίρη Συνατσάκη και ο Μύρωνας Στρατής. Στα άτομα αυτά συμπλήρωσε τον Θέμη Γεωργαντά, την Βίκυ Καγιά και φυσικά την "αφεντικίνα" του (όπως την λέει) Ελένη Μενεγάκη. Θεωρεί τους Έλληνες ένα καλοντυμένο λαό και μας προτρέπει να αγαπήσουμε το σώμα μας! Αυτή λοιπόν είναι εν συντομία η ζωή του Άλεξ. Είμαι σίγουρος ότι θα τον βλέπουμε για χρόνια στην τηλεόραση και του το ευχόμαστε ολόψυχα.


                                                                                               Themis







Μάθετε το φύλο του μωρού σας από το ζαχαροπλάστη της γειτονιάς σας!

Από την πρώτη στιγμή που μαθαίνει μια γυναίκα την ευχάριστη είδηση της εγκυμοσύνης της αρχίζει να σκέφτεται αν θα είναι αγοράκι ή κοριτσάκι. Και φυσικά μαζί της και ο σύντροφός της αλλά και όλοι οι συγγενείς και φίλοι του ζευγαριού. Αρκετοί είναι αυτοί που δεν μπορούν να περιμένουν το ιατρικό πόρισμα που απαιτεί να έχει προχωρήσει λίγο η εγκυμοσύνη για να μπορέσει να φανεί, και καταφεύγουν σε μεθόδους με το ψαλίδι και το μαχαίρι και πολλά πολλά άλλα. Εφόσον όμως οι εποχές περνούν και ο κόσμος εκσυγχρονίζεται, βρέθηκε νέος τρόπος για την αποκάλυψη του φύλου του παιδιού που ενδείκνυται μόνο σε όσους έχουν υπομονή. Σύμφωνα με την εφημερίδα "New York Times" λοιπόν η διαδικασία είναι η ακόλουθη: Το ζευγάρι παίρνει τα αποτελέσματα της απαιτούμενης εξέτασης σε έναν φάκελο, τον οποίο όμως δεν ανοίγει αλλά παραδίδει στο ζαχαροπλάστη της γειτονιάς του, με την εντολή να φτιάξει ένα κέικ και να το γεμίσει με ροζ κρέμα αν το μωράκι τους είναι κορίτσι και με μπλε αν είναι αγόρι. Έπειτα καλούν συγγενείς και φίλους διοργανώνοντας ένα πάρτι όπου κόβεται η τούρτα και στο πρώτο κομμάτι γίνεται και η αποκάλυψη! Αυτό ξεκίνησε από την Αμερική φυσικά και αναμένεται ν' αρχίσει να εξαπλώνεται και στην Ευρώπη. Νομίζω ότι είναι ένας πολύ πρωτότυπος και διασκεδαστικός τρόπος για να μάθεις και να ανακοινώσεις ταυτόχρονα το φύλο του παιδιού σου, και να απολαύσεις και το γλυκάκι σου!
Μ.

Τι θα γίνει τελικά με την συμμετοχή μας στη Eurovision;;;










Επιτέλους πάρθηκε απόφαση! Έλληνες αναπνεύστε ελεύθερα! Θα πάμε και φέτος στην Eurovision! Η Ελλάδα έχει λόγο ύπαρξης λοιπόν! Τόσο καιρό ακούγαμε διάφορα σενάρια περί αποχώρησης της χώρας μας από τον θεσμό μέχρι να ανακάμψει η οικονομία μας! Αλλά τελικά με τις κατάλληλες συζητήσεις τελικά η ΕΡΤ αποφάσισε να αναθέσει την διοργάνωση του ελληνικού τελικού στο μουσικό κανάλι MAD. Το μουσικό κανάλι ελπίζουμε να διοργανώσει καλύτερα την φετινή βραδιά! Από το μουσικό κανάλι θα ικανοποιηθούν όλες οι οικονομικές απιτήσεις για την εμφάνιση της χώρας μας στο Μάλμε της Σουηδίας τον Μάιο του 2013! Όπως διατυπώθηκε και στο χθεσινό συμβούλιο "ύστερα από άκαρπες επαφές με δισκογραφικές εταιρίες και εκτενή συζήτηση σχετικά με τις οικονομικοτεχνικές παραμέτρους του ζητήματος και τις ποιοτικές προδιαγραφές, με στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
Πιο συγκεκριμένα, το MAD TV ανέλαβε την παρουσίαση του ελληνικού τελικού για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας. Σκοπός του καναλιού είναι  η πραγματοποίηση μιας  εκδήλωσης, με live εμφανίσεις με ντουέτα έκπληξη και διεθνείς special guests, στα πρότυπα των μεγάλων μουσικών events που διοργανώνει με επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια. ( MAD VIDEO MUSIC AWARDS, MADWALK, κ.α.)."

Για όσους σπεύσουν να πουν ότι αυτοί που κριτικάρουν το θεσμό είναι και οι πιο φανατικοί θαυμαστές του έχω να πω πως παρακολουθώ και εγώ τον θεσμό αλλά θα συμφωνούσα να απέχουμε αφού την στιγμή που μιλάμε χιλιάδες συνανθρώπων μας ζουν σε άθλιες συνθήκες.
                                                                                                Themis 

Τελικά είναι θέμα οπτικής γωνίας...!

Για οφθαλμαπάτες σας έχουμε μιλήσει αρκετές φορές στο blog μας... Ε τους έχουμε μια κάποια αδυναμία! Ειδικά όταν είναι πετυχημένες και πραγματικά ξεγελούν και το επιδέξιο μάτι δε γίνεται να μην τις προσέξουμε. Κάπως έτσι δε διέφυγε ευτυχώς της προσοχής μου και η ψευδαίσθηση-οφθαλμαπάτη που θα σας δείξω και είναι κατά τη γνώμη μου μία από τις καλύτερες που έχω δει. Ο καλλιτέχνης Markus Raetez αποφάσισε να παίξει για μία ακόμη φορά με το μυαλό μας φτιάχνοντας ένα γλυπτό σκέτη οφθαλμαπάτη! Είναι και αναποφάσιστο αφού αμφιταλαντεύεται στο ναι και το όχι, "YES or NO", και αποφασίζει ανάλογα με την οπτική γωνία που βρίσκεται κάθε φορά. Απολαύστε το κι εσείς και πείτε μου τι αποφασίσατε, ναι ή όχι;
M.

Εφημερίς Παρελθόντος!!!





Καλημέρα σε όλους και πάλι από εμένα! Σήμερα είναι Πέμπτη 17 Ιανουαρίου και πάμε να δούμε τι σημαντικό έκαναν κάποιοι σαν σήμερα για το οποίο εμείς οι μεταγενέστεροι πρέπει να τους θυμόμαστε!!!





Σαν σήμερα κυρήχθηκε ο Α' πόλεμος του Κόλπου.











Στις 17 Ιανουαρίου 1929 ξεκίνησε να παίζεται το νέο τότε παιδικό "Ποπάι". Από τότε και για πολλά χρόνια θα γίνει αγαπημένη συνήθεια των παιδιών!













Σαν σήμερα το 1899 γεννήθηκε Ιταλοαμερικανός γκάνκστερ Al Capone.











Στις 17 Ιανουαρίου 1928 γεννήθηκε ο πασίγνωστος κομμωτής και παραγωγός προϊόντων για τα μαλλιά Βιντάλ Σασούν.








Τέλος, σήμερα έχει γενέθλια ο Καναδός κωμικός ηθοποιός Jim Carrey. Γεννήθηκε το 1962.









                                                                                                 Themis