Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Από πού ξεκίνησε η τράπουλα;

Τώρα στις γιορτές το χαρτάκι μας το παίζουμε είναι η αλήθεια, έτσι για το καλό! Για να είναι καλό όμως θα ήταν σοφό να παίζετε με ξηρούς καρπούς και όσπρια ή έστω με μικροποσά, δεν είναι εποχές για να χάνουμε και πολλά..Με αφορμή λοιπόν αυτή μας την "παράδοση" είπα να σας παρουσιάσω την ιστορία της πολυχρησιμοποιημένης και πολυαγαπημένης τράπουλας!
Πάμε λοιπόν ένα ακόμη ταξίδι, στη μακρινή Κίνα αυτή τη φορά. Ήταν 618 μ.Χ. θυμάμαι όταν η τράπουλα έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της. Στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ισπανία εισήχθη το 1380 από την Οθωμανική Αυτοκρατορία ή την Αίγυπτο. Οι μοντέρνες τράπουλες όμως προέρχονται από τη Γαλλία, όπου και εκτοπίστηκαν τα αραβικά σχέδια που μέχι τότε είχαν. Στα 1480 λοιπόν εμφανίζονται στα γαλλικά τραπουλόχαρτα τα γνωστά μας "χρώματα", η κούπα δηλαδή, το μπαστούνι, το τριφύλλι και το καρό αντιπροσωπεύοντας τάξεις ανδρών. Οι κούπες ήταν σύμβολο του κλήρου και της ιεροσύνης, τα σπαθιά των αρχόντων και των ευγενών, τα μπαστούνια της αγροτικής τάξης και τέλος τα καρό της πλούσιας εμπορικής τάξης.
Τα τραπουλόχαρτα κατασκευάζονται στην Ιταλία, εξού και η ονομασία τους, από την ιταλική λέξη trappola που σημαίνει παγίδα, δόλος. Οι φιγούρες μαντέψτε από πού εμπνεύστηκαν..Από τα ταρό φυσικά! Την τράπουλα που χρησιμοποιείται για την πρόβλεψη του μέλλοντος από αρχαιοτάτων χρόνων. Οι πρώτες τράπουλες ήταν αρκετά ακριβές καθώς κάθε τραπουλόχαρτο ζωγραφιζόταν στο χέρι! Με την εφεύρεση της ξυλογραφίας όμως έγιναν πολύ πιο προσιτές. Ο αριθμός των φύλλων καθορίστηκε στη Γαλλία φυσικά. Ξέρετε όμως τι συμβολίζουν οι αριθμοί της τράπουλας; Τα 52 φύλλα αντιπροσωπεύουν τις 52 εβδομάδες του χρόνου. Τα 4 "χρώματα" είναι οι εβδομάδες του μήνα, τα 13 φύλλα που έχει κάθε κατηγορία χρώματος είναι οι 13 εβδομάδες μιας εποχής και τέλος οι 12 φιγούρες είναι οι 12 μήνες του χρόνου.
 Ο Άσσος Μπαστούνι έχει και μία ακόμη ονομασία, "Φύλλο θανάτου". Αυτό γιατί στην Αγγλία το 1562 ψηφίστκε με νόμο η θανατική ποινή για όποιον πλαστογραφούσε το συγκεκριμένο τραπουλόχαρτο. Παλαιότερα οι φιγούρες ήταν ολόσωμες. Οι αναστρέψιμες φιγούρες και τα σύμβολα στις 4 γωνίες των φύλλων εξαπλώθηκαν στην Ευρώπη μετά το 1850. Τέλος οι Αμερικάνοι γύρω στο 1800 πρόσθεσαν τα 2 φύλλα του μπαλαντέρ, πλαστικοποίησαν τα χαρτιά και στρογγύλεψαν τις γωνίες για μεγαλύτερη αντοχή και καλύτερη αίσθηση στην αφή. Απολαύστε λοιπόν τα τραπουλοπαιχνίδια σας (που είναι και πολλά)!
                                                                                                                                                Μ.

Εφημερίς Παρελθόντος!!!



Καλημέρα σας φίλοι μου! Αν θυμάστε από εχθές σας είπα ότι οι μέρες αυτές είναι κάπως παράξενες και δεν συνέβαιναν πολλά! Και σήμερα μάλλον, οι προετοιμασίες για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν κράτησαν τους πάντες μακρυά από τις υποχρεώσεις τους! Αυτά που αξίζει να θυμόμαστε είναι μόνο γεννήσεις και θάνατοι σημαντικών προσωπικοτήτων! Αν και ελάχιστα αυτά που αξίζει να θυμόμαστε, πάμε να τις δούμε! 









Σαν σήμερα το 1721(τώρα πρόσφατα) γεννήθηκε η Μαρκησία ντε Πομπαντούρ, ερωμένη του Λουδοβίκου ΙΕ'. 

















Σαν σήμερα το 1960 γεννήθηκε η Ελληνίδα ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου. 






















Σαν σήμερα ήρθε στον κόσμο το 1972 ο Βρετανός ηθοποιός Jude Law. 
















Τέλος, στις 29 Δεκεμβρίου του 2006, η Ελλάδα θρηνεί τον χαμό του Έλληνα συγγραφέα και δημοσιογράφου Μάριου Πλωρίτη.











                                                                                                  Themis

Σπίτι για την οικονομική κρίση!!

Στους χαλεπούς καιρούς της κρίσης ανακάλυψα ένα μικρό και ταπεινό σπιτάκι ό,τι πρέπει για την οικονομική μας κατάσταση. Το μικρό μας διαμερισματάκι βρίσκεται σε μια φτωχογειτονιά της Νέας Υόρκης, το Upper East Side. Στα 2000 τετραγωνικά του θα βρείτε 10 υπνοδωμάτια, 11 μπάνια, 3 κουζίνες, τραπεζαρία 150 θέσεων, βιβλιοθήκη, ασανσέρ φυσικά, γυμναστήριο, κήπο και σολάριουμ (ψωροπράγματα δηλαδή). Αυτό το μικρό παλάτι χτίστηκε το 1916 από το μεγιστάνα Φρανκ Γουολγουόρθ για τη μικρή του κόρη και ανακαινίστηκε το 1995. Οι τωρινοί του ιδιοκτήτες  δεν αντέχουν άλλο το οικονομικό του βάρος και για αυτό αποφάσισαν να το νοικιάσουν αφού πρώτα προσπάθησαν να το πουλήσουν χωρίς όμως επιτυχία. Η τιμή λοιπόν του ενοικίου είναι απόλυτα λογική και συζητήσιμη και ανέρχεται στα 120.000 ευρώ. Για να γίνει δικό σας όμως θα πρέπει να εγγυηθείτε στους ιδιοκτήτες ότι θα μείνετε για τουλάχιστον δύο χρόνια, διαφορετικά δεν μπορούν να σας το νοικιάσουν (δε βγαίνουν οι άνθρωποι, καταλαβαίνετε..). Είμαι σίγουρη ότι το τηλέφωνό τους χτυπάει ασταμάτητα αυτή τη στιγμή, πριν όμως τους καλέσετε δείτε πρώτα το εν λόγω σπιτάκι..Μην πάρετε και γουρούνι στο σακί!


                                                                                                                         Μ.

Παντελής Παντελίδης: Ο Justin Bieber της Ελλάδας!!



Τον κύριο είμαι σίγουρος πως όλοι τον γνωρίζετε! Είναι ο Παντελής Παντελίδης που τον τελευταίο καιρό σαρώνει με τα τραγούδια του! Τι έκανε πριν γίνει γνωστός; Ποιος ήταν; Γεννήθηκε στις 23 Νοεμβρίου το 1983 και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία. Η προηγούμενη δουλειά του ήταν αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού αλλά την άφησε στην άκρη για να ασχοληθεί με την μουσική! Τα τελευταία 4 χρόνια εργάζεται επαγγελματικά σαν τραγουδιστής. Τα τραγούδια του πριν λίγο καιρό έγιναν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στους επισκέπτες του youtube! Η μεγάλη του επιτυχία "Δεν ταιριάζετε σου λέω" τον απογείωσε και έκανε τους πάντες να μιλούν για ένα νέο μεγάλο ταλέντο! Το τραγούδι του "Αθηνά" είναι αφιερωμένο στην μητέρα του στην οποία έχει μεγάλη αδυναμία! Γενικότερα, τα τραγούδια του τα εμπνέεται από προσωπικά του βιώματα όπως έχει πει και ο ίδιος. 
Το πιο αξιοπερίεργο είναι ότι δεν έχει σπουδάσει ποτέ μουσική! Ότι έχει καταφέρει είναι αποτέλεσμα προσωπικής δουλειάς. Ακόμη και τα τραγούδια που γράφει είναι γραμμένα από τον ίδιο! Επίσης έμαθε να συνθέτει αλλά να παίζει και κάποια μουσικά όργανα μόνος του. Πλέον όλοι μιλούν για το φαινόμενο Παντελίδη και όπου και αν εμφανιστεί επικρατεί πανικός. Στα πιο πολλά νυχτερινά club μετά από κάποια ώρα τα τραγούδια του παίζουν συνεχώς και όσοι βρίσκονται εκεί ξεσηκώνονται και τα τραγουδούν δυνατά!
Το ταλέντο του δεν πέρασε απαρατήρητο και πολύ γρήγορα άρχισαν οι προετοιμασίες για την κυκλοφορία του πρώτου του ολοκληρωμένου δίσκου. Ήδη έχει γυριστεί και το videoclip για το τραγούδι "Δεν ταιριάζετε σου λέω" το οποίο όπως μόλις είδα μετρά πάνω από 10.252.750 επισκέψεις!!! Τέλος, αυτή τη σεζόν βρίσκεται στο πλάι του Βασίλη Καρρά και της Πάολα. Στην πρώτη του εμφάνιση σε μεγάλη πίστα θα έχει ήδη φανατικούς θαυμαστές που θα περιμένουν να τον θαυμάσουν!

                                                                                                 Themis  

Τι επιτεύχθηκε επιστημονικά το 2012;

Και καθώς κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει όλο και πιο κοντά στον καινούριο χρόνο είπα να σας παρουσιάσω τώρα που προλαβαίνω τα πιο σημαντικά επιστημονικά επιτεύγματα του 2012.
Στην πρώτη θέση δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το μποζόνιο του Πίτερ Χιγκς, ο οποίος μίλησε για αυτό 40 χρόνια πριν. Μόλις φέτος τον Ιούλιο όμως οι επιστήμονες του CERN ανακοίνωσαν πως είναι σχεδόν βέβαιοι ότι εντόπισαν κάτι που του μοιάζει και θα επιβεβαιώσει πώς η ύλη αποκτά τη μάζα της.
Μέσα στο 2012 έγινε και η ανακάλυψη Γερμανών επιστημόνων, οι οποίοι έδωσαν στη δημοσιότητα το γονιδίωμα του ανθρώπου του Ντενίσοβα. Πρόκειται για είδος που ζούσε στη Σιβηρία και ήταν συγγενικό με εμάς!
Το επόμενο επίτευγμα έρχεται από το Πανεπιστήμιο του Κιότο. Εκεί οι Ιάπωνες ερευνητές κατόρθωσαν να κατασκευάσουν ωάρια χρησιμοποιώντας βλαστικά κύτταρα. Μάλιστα τα γονιμοποίησαν και τα εμφύτευσαν σε πειραματόζωα, τα οποία ύστερα από μια φυσιολογική εγκυμοσύνη έφεραν στον κόσμο υγιή ποντικάκια.
Αυτόν το χρόνο πραγματοποιήθηκε και η επιτυχημένη προσεδάφιση του εξελιγμένου ρομποτικού σχήματος Curiosity στον Άρη. Επρόκειτο για μεγάλη πρόκληση για τη NASA καθώς η επιτυχία αυτή ήταν ένα μεγάλο βήμα στην κατάκτηση του διαστήματος.
Μια ακόμη ανακάλυψη ήταν αυτή των "φερμιονίων Μαγιοράνα". Μη μου πείτε ότι δεν τα ξέρετε! Πρόκειται για τα αντισωματίδια των εαυτών μας, μια ιδιαιτέρως παράξενη κατηγορία. Ήρθαν στο φως χάρη σε ένα ειδικά σχεδιασμένο τρανζίστορ.
Το μεγάλο στοίχημα για τους επιστήμονες ήταν να καταφέρουν να παρέμβουν σε συγκεκριμένα γονίδια και να "σπάσουν" το γενετικό μας κώδικα. Η εμφάνιση του TAL Effector, ενός εξελιγμένου εργαλείου, οδήγησε προς αυτήν την κατεύθυνση, δίνοντας στους επιστήμονες τη δυνατότητα να "αποσιωπούν" σε βατράχους, παραγωγικά ζώα, ακόμη και σε κύτταρα ασθενών (ό,τι καταλάβατε κατάλαβα).
Τον περασμένο Νοέμβριο επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Τύμπιγκεν χρησιμοποίησαν ένα λέιζερ ακτίνων-Χ του οποίου η λάμψη είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή των συμβατικών ακτίνων, με σκοπό να προσδιορίσουν τη δομή ενός ενζύμου. Το ένζυμο αυτό σχετίζεται με το παράσιτο Trypanosoma brucei που προκαλεί την ασθένεια του ύπνου.
Το 2012 ήταν που έγινε και αυτή η ανακάλυψη. Μέχρι τότε πιστεύαμε ότι μόνο το 2% του DNA μας είναι το χρήσιμο, καθώς απαρτίζεται από 20.000-23.000 γονίδια που παράγουν πρωτεΐνες. Το υπόλοιπο 80% όμως είναι το λειτουργικό σύστημα που ελέγχει το γονιδίωμά μας όπως αποδείχθηκε από την 5ετή έρευνα που έγινε. Μόνο άχρηστο δεν είναι λοιπόν όπως πίστευαν.
Περνάμε και την ανακάλυψη που πηγαίνει την τηλεκίνηση ένα βήμα πιο πέρα. Ειδικοί του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου Τζον Χοπκινς παρουσίασαν έναν εξελιγμένο ρομποτικό βραχίονα με το όνομα Modular Prosthetic Limb. Ο βραχίονας αυτός προσφέρει σε παράλυτα άτομα τη δυνατότητα αυτονομίας κινήσεων μέσω της σκέψης τους.
Κλείνουμε με μια πολύ σημαντική ανακάλυψη που έρχεται από ερευνητές στην Κίνα. Μέσω των μετρήσεων του Πειράματος Νετρίνων του Αντιδραστήρα Daya Bay η ομάδα κατόρθωσε να προσδιορίσει την τιμή της τελευταίας παραμέτρου που απαιτείται για την περιγραφή των ταλαντώσεων των νετρίνων, του τρόπου με τον οποίο τα σωματίδια περνούν από τον ένα τύπο στον άλλο. Αυτό θα επιτρέψει στους επιστήμονες να δώσουν ίσως απάντηση στο μεγάλο αίνιγμα της ύπαρξης ύλης και αντιύλης στο Σύμπαν.
 Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι ακόμη πιο παραγωγική για τον επιστημονικό κλάδο και να προχωρήσει την ανθρωπότητα πολλά βήματα παραπέρα.
                                                                                                                                        Μ.

Του νερού τα παράξενα σχήματα...



Όταν μιλάμε για καλλιτέχνες όλοι καταλαβαίνουμε ότι μιλάμε για άτομα με παράξενες ιδέες. Άτομα που έχουν άλλη άποψη για την ζωή. Από παλιά όταν κάποιος ήταν ιδιόρρυθμος, οι υπόλοιποι έλεγαν "καλλιτέχνης είναι"! Αυτό επιβεβαιώνει και ο Marcus Reugels. Είναι φωτογράφος και ασχολείται με το νερό. Και για να καταλάβετε τι εννοώ μελετά τεχνικές με τις οποίες χρωματίζει το νερό και το φωτογραφίζει. Οι μέθοδοι χρωματισμού του νερού αλλά και οι εξέλιξη των τεχνικών φωτογράφισης έχουν τέτοια πρόοδο που τα αποτελέσματα μας αφήνουν άφωνους! Ένα από τα τελευταία έργα του είναι και αυτό το χριστουγεννιάτικο δέντρο! Πάρτε μία γεύση από την δουλειά του...





Το εργαλείο της δουλειάς του.






                                                                                               







                                                                                                Themis 

ΖώΔιΑ..

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου σήμερα, μία ημέρα μετά την Πανσέληνο στον Καρκίνο και υπάρχει μια μικρή γκρίνια πο αφορά τον αισθηματικό τομέα. Πριν αρχίσετε όμως τα παράπονα σκεφτείτε αν έχετε δώσει λόγο στους γύρω σας να είναι δυσαρεστημένοι από εσάς (μπορεί να έχει γίνει χωρίς να το έχετε καταλάβει..) Με καθαρές εξηγήσεις και από τις δύο πλευρές νομίζω θα αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε κατάσταση. Ερμής και Αφροδίτη περπατούν πλάι-πλάι στο ζώδιο τουυ Τοξότη κι αυτό φέρνει αλλαγές στη ζωή όλων μας. Σε αυτό το διάστημα λοιπόν καλό θα ήταν να ρισκάρετε μόνο εφ' όσον είστε απολύτως σίγουροι για τον εαυτό σας κι έχετε εξετάσει όλες τις παραμέτρους. Τέλος το σπίτι θα γίνει το ορμητήριό σας και θα περάσετε αρκετό χρόνο σε αυτό με συγγενείς και φίλους με τους οποίους θα διασκεδάσετε και θα περάσετε όμορφα το υπόλοιπο των γιορτών σας!
                                                                                                                                                         Μ.

Γρίφος για δυνατούς λύτες!!!

Σήμερα είναι 29 Δεκεμβρίου αλλά το περίεργο είναι ότι δεν γιορτάζει κανείς! Δεν έχω σε ποιον να ευχηθώ χρόνια πολλά... Αλλά δεν πανικοβάλλομαι!!!! Σκέφτηκα λοιπόν να σας γράψω ένα αρκετά δύσκολο γρίφο για να "δουλέψουμε" λίγο και το μυαλό μας! Την απάντηση θα σας την δώσω πιο κάτω αλλά μην σκοτωθείτε να πάτε κατευθείαν εκεί...σκεφτόμαστε και λίγο!!!

Ο γρίφος ονομάζεται "Το μπουκάλι" και στην κλίμακα δυσκολίας έχει 4 αστεράκια.


Έχουμε ένα μπουκάλι ακανόνιστου σχήματος και θέλουμε να το γεμίσουμε ακριβώς μέχρι την μέση με νερό. Δηλαδή θέλουμε να περιέχει το μισό όγκο νερού από όσο θα περιείχε αν ήταν τελείως γεμάτο). Αυτό που διαθέτουμε είναι μόνο μία βρύση με πολύ νερό και τίποτα άλλο. Δεν έχουμε κανένα όργανο μέτρησης όπως μεζούρες κλπ. αλλά και ούτε μπορούμε να μετρήσουμε σταγόνες καθώς το νερό τρέχει άφθονο! Πως θα τα καταφέρουμε;

Καλή επιτυχία!!!



Απ: (Θα γεμίσουμε το μπουκάλι μέχρι την μέση και θα το γυρίσουμε ανάποδα. Αν είναι σωστά γεμισμένο, θα πρέπει και όταν είναι ανάποδα το μπουκάλι η στάθμη του νερού να είναι στο ίδιο σημείο!)


Πρέπει να κινηθείτε έξυπνα για να ανακαλύψετε την απάντηση!!!

                                                                                                  Themis

Μακιγιάζ για μάτια με..βιτρίνα!

Επειδή ακόμη γιορτές έχουμε και το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν πλησιάζει σκέφτηκα να δώσω μερικές συμβουλές μακιγιάζ για τις κοπέλες που δεν μπορούν τους φακούς επαφής και προτιμούν τα γυαλιά τους. Για το καθημερινό σας μακιγιάζ επιλέξτε ουδέτερα χρώματα γιατί τα γυαλιά σας αναδεικνύουν ήδη τα μάτια σας χωρίς να χρειαστεί να κάνετε ένα έντονο μακιγιάζ με έντονα χρώματα. Αυτά προτιμήστε τα για τα χείλη σας. Αν νομίζετε ότι τα μάτια σας φαίνονται μικρά μέσα από τους φακούς τότε τονίστε τα κάνοντας ένα περίγραμμα γύρω-γύρω με μολύβι ή eyeliner. Αντιθέτως αν φαίνονται πολύ μεγάλα κάντε ένα απαλό περίγραμμα στο επάνω μόνο βλέφαρο. Μάσκαρα να χρησιμοποιείτε πάντα καθώς δίνει ένταση στις βλεφαρίδες και ανοίγει τα μάτια. Μην το παρακάνετε όμως, χρησιμοποιείστε 1 με 2 στρώσεις. Το περίγραμμα των ματιών σας εξαρτάται από το πάχος του σκελετού σας. Όσο πιο χοντρός είναι ο σκελετός τόσο πιο χοντρό το περίγραμμα και αντιθέτως. Επίσης για μια βραδινή σας έξοδο τολμήστε το smokey eyes με έντονο περίγραμμα. Καθώς το σβησμένο περίγραμμα σας ταιριάζει, επιτύχετέ το με ειδικό πινέλο smudge. Και το σχήμα των φρυδιών σας όμως παίζει ρόλο καθώς μπορεί να αλλάξει το βλέμμα σας. Αν έχετε χοντρό σκελετό τότε τα λίγο πιο παχιά φρύδια είναι κατάλληλα για εσάς, κι αναλόγως για το λεπτό σκελετό ιδανικά είναι τα λεπτά φρύδια. Μην ξεχνάτε να φωτίζετε την περιοχή κάτω από τα μάτια σας καθώς τα γυαλιά δημιουργούν σκιές. Απλώστε λίγο highlighter πριν το concealer και είστε έτοιμες. Α! και να θυμάστε ότι το ρουζ είναι απαραίτητο για να δώσει χρώμα στο πρόσωπό σας και να τελειοποιήσει το μακιγιάζ σας.
                                                                                                                                         Μ.

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Ο έτοιμος για όλα Γιάννης Τσιμιτσέλης!!!




Όπως γράφει και ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter "Όλα ξεκίνησαν στις 21 Ιουλίου το 1981....". Στη Ζυρίχη γεννήθηκε ο διάσημος ηθοποιός αλλά μεγάλωσε στο Γαλατά Μεσολογγίου αλλά και στην Πάτρα. Αργότερα μετακόμισε στην Αθήνα όπου ήρθε για να σπουδάσει. Τώρα πια μένει στο Μαρούσι. Έγινε γνωστός μέσα από την σειρά του Ant1 "Κρυφά μονοπάτια". Επίσης αρκετά γνωστό τον έκανε και η συμμετοχή του στην ταινία "Οξυγόνο". Αν κάνουμε μία μικρή ανακεφαλαίωση στα θεατρικά που έχει παίξει θα δούμε ότι συμμετείχε στα: "Να ζει κανείς ή να μην ζει;", "Μύγα τσε-τσε", "Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός", "Ένα καπέλο από ψάθα" αλλά και πολλά άλλα με τελευταία επιτυχία την συμμετοχή του στην παραγωγή που σπάει ταμεία "Άνδρες έτοιμοι για όλα"! Στο κινηματογραφικό πανί κάνοντας μία αναδρομή θα δούμε πως έχει παίξει σε ταινίες όπως "Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στη στεριά", "Μόλις χώρισα", "Ψυχραιμία παιδιά", "Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο", "Οξυγόνο" και "Πάμπτωχοι Α.Ε.".
  Στην τηλεόραση, μία από τις πρώτες δουλειές του ήταν ο φανταστικός ρόλος στο (χωρίς νόημα) κομμένο "Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;". Επίσης συμμετείχε στις σειρές: "Οικογένεια Καράμπελα", "Αέρινες σιωπές", "Το πιο γλυκό μου ψέμα", "Επτά θανάσιμες πεθερές", "Μη μου λες αντίο". Ακόμα ερμήνευσε ρόλους στα "Κρυφά μονοπάτια" που ήδη ανέφερα αλλά δεν μπορούμε να παραλείψουμε τον Τάκη από την σειρά του Mega "Η πολυκατοικία". Έχει κάνει κάποιες δουλειές και στην Κύπρο όπως το "Ζωή ποδήλατο" και "Σε φόντο κόκκινο" στο κανάλι Sigma. Στην Κύπρο επίσης παρουσιάζει την πολύ επιτυχημένη εκπομπή "Παίζουμε Κυπριακά". Για τις φήμες που ήθελαν κάποιους να κάνουν παράπονα για την παρουσίαση της εκπομπής από τον Γιάννη, δόθηκε η απάντηση πως επιλέχθηκε μετά από την άρνηση 6 Κύπριων ηθοποιών. 
 Όσο για την προσωπική του ζωή, αν και εδώ έχουν ακουστεί κακόβουλα και μη σχόλια, είναι σε σχέση με την πανέμορφη ηθοποιό Βάσω Λασκαράκη. Κατά πάσα πιθανότητα στο να τα φτιάξουν τους βοήθησε και ο "τηλεοπτικός" τους έρωτας, στην σειρά "Πολυκατοικία". Η πορεία του είναι ανοδική και στις συνεντεύξεις του δείχνει πως η αυθεντικότητα είναι αυτή που μπορεί να σε κάνει καλό στην δουλειά σου, πέρα από το ταλέντο!







                                                                                                 Themis

Πίτσα για ρεκόρ Γκίνες!

Ξέρω ότι αυτές τις μέρες το έχετε ρίξει στο φαΐ..(όπως κι εγώ άλλωστε). Δεν θα σας βάλω λοιπόν σε μεγαλύτερο πειρασμό απ' αυτόν που ήδη είστε αν σας παρουσιάσω τη μεγαλύτερη πίτσα του κόσμου..Πρόκειται για πίτσα γίγαντα με διάμετρο 37,4 μέτρα και βάρος 12,19 τόνους! Νομίζω τρώει άνετα μια ολόκληρη πόλη. Μη νομίζετε βέβαια ότι κάτι τέτοιο έγινε τώρα τον καιρό της κρίσης (αν και θα έπρεπε). Κατασκευάστηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1990 στο Norwood Hypermarket της Νοτίου Αφρικής, δίνοντας χαρά σε πάρα πολύ κόσμο!! Απολαύστε την!


                                                                                                                                        Μ.

Έμεινε δίπλα της για ώρες μετά το ατύχημα...




Διαβάζοντας αυτό το κείμενο ακόμα και ο πιο σκληρός θα συγκινηθεί! Το συμβάν διαδραματίστηκε στην Κίνα. Ένα αυτοκίνητο χτύπησε ένα σκυλάκι αλλά η συντροφιά του μετά το χτύπημα περίμενε για 6 ώρες μήπως και συνέρθει! Μάταια όμως... το θηλυκό σκυλάκι δεν ήταν στη ζωή αλλά το άλλο σκυλί περίμενε γιατί δεν ήθελε να συνέρθει και αυτό να μην είναι εκεί! 
Μπορεί να φαίνεται ασήμαντο για κάποιους, αλλά το σκυλί αυτό κατάφερε να μεταφέρει ένα ηχηρό μήνυμα. Η αφοσίωση και η πίστη που έδειξε το αδέσποτο σκυλάκι θυμίζει πως μερικοί από εμάς είμαστε πιο ζώα από τα ζώα κάποιες φορές! Μέχρι την μέρα που σκοτώθηκε το θηλυκό σκυλί ήταν αχώριστα! Μετά το χτύπημα δεν κουνιόταν καθόλου ενώ το άλλο σκυλί περίμενε δίπλα του προσπαθώντας όπως και όσο μπορούσε να το βοηθήσει! Μπορεί να φαίνεται συνηθισμένη η ιστορία αλλά το μήνυμα που περνά είναι ασυνήθιστο! Για μία ακόμη φορά ένα ζώο κατάφερε να δώσει μαθήματα πίστης και να δείχνει τι σημαίνει μεγαλείο ψυχής!














                                                                                                Themis

Περίεργες συνήθειες που έχουμε στα ξενοδοχεία..

Όταν πηγαίνουμε διακοπές σ' ένα ξενοδοχείο θέλουμε να νιώθουμε όσο το δυνατό πιο οικεία, σαν να είμαστε στο σπίτι μας ένα πράγμα. Άλλοι το πετυχαίνουμε παίρνοντας μαζί μας ένα σωρό πράγματα και κουβαλώντας ένα σωρό βαλίτσες. Άλλοι πάλι επιλέγουν πιο ανορθόδοξους τρόπους προκαλώντας γέλιο και ξαφνιάζοντας τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου. Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα που έγινε σε τουρίστες απ' όλη την Ευρώπη, το 43% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι διακοπές ξεκινούν από τη στιγμή που μπαίνουν στο δωμάτιο. Εκεί λοιπόν μπορούν να κάνουν όλα όσα στο σπίτι απαγορεύονται..Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά.
Πρώτες και καλύτερες στη λίστα είναι οι ταινίες αισθησιακού περιεχομένου, αφού το 19% των ανδρών που συμμετείχαν στην έρευνα παραδέχτηκαν ότι δεν μπορούν ν' αντισταθούν στον πειρασμό παρακολούθησης μιας τέτοιας ταινίας. Και το 15% των γυναικών όμως είπε ότι σε ταξίδια που πραγματοποιεί χωρίς το έτερον ήμισυ μια κλεφτή ματιά τη ρίχνει.
Το 1/3 των τουριστών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε ότι το ενδιαφέρει περισσότερο το περιεχόμενο των μικρών μπουκαλιών που υπάρχει στο μπάνιο και  θέλει να δοκιμάσει όλες τις κρέμες και τα σαμπουάν που το δωμάτιο προσφέρει.
Ένα 15% βγάζει το απωθημένο του στα δωμάτια των ξενοδοχείων. Ποιο είναι αυτό; Να πηδάει πάνω στα κρεβάτια, κάτι που απαγορεύεται ρητά στο κρεβάτι του σπιτιού.
Μαντέψτε τι θα χρησιμοποιούσε το 50% των γυναικών τουριστριών. Όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει το ξενοδοχείο φυσικά, ειδικά αν είναι δωρεάν. Έτσι λοιπόν σάουνα, spa, γυμναστήριο και πισίνα έρχονται πρώτα στην προτίμησή τους ακόμη κι αν δεν έχουν κάνει γυμναστική ποτέ στη ζωή τους..
Τέλος, αν κι εσείς ανήκετε σ΄αυτούς που θα πλήρωνα κατιτίς παραπάνω προκειμένου ν΄απολαύσουν την τέλεια θέα, μην ανησυχείτε δεν είστε οι μόνοι. Το μόνο που θέλουμε στις διακοπές είναι να ηρεμήσουμε και να χαλαρώσουμε χαζεύοντας απλά από το μπαλκόνι του δωματίου μας. Το ίδιο και οι τουρίστες της έρευνας.
                                                                                                                                             Μ.

Εφημερίς Παρελθόντος!!!



Φίλοι μου αφού διάβασα πολλά βιβλία για να είμαι έτοιμος για να σας παρουσιάσω τι έγινε σαν σήμερα κατέληξα σε ένα συμπέρασμα: Η σημερινή μέρα ήταν λίγο υποτονική στην ιστορία! Δεν έγιναν και πολλά γεγονότα που να είναι άξια λόγου! Τι να πω; Λέτε επειδή η σημερινή μέρα είναι μια ανάσα πριν την Πρωτοχρονιά όλοι να ασχολήθηκαν με την παρασκευή της Βασιλόπιτας και να παραμέλησαν τα υπόλοιπα;! Ωστόσο σας παρουσιάζω τα πιο σημαντικά!





Πάμε πολύ πίσω στο χρόνο. Στις 28 Δεκεμβρίου 893 μ.Χ. ένας μεγάλος σεισμός προκαλεί σοβαρές ζημιές στην πόλη Ντβιν της Αρμενίας.













Σαν σήμερα το 1996 βυθίζεται το εμπορικό πλοίο Δύστος. Πνίγηκαν αρκετοί άνθρωποι ανοικτά της Κύμης.












Σαν σήμερα το 1954 γεννήθηκε ο Αμερικανός ηθοποιός Ντένζελ Ουάσινγκτον.











Στις 28 Δεκεμβρίου του 1978 γεννήθηκε και ο Αμερικανός μουσικός Τζον Λέτζεντ.



















Τέλος, σαν σήμερα το 1986 έφυγε από την ζωή ο Ρώσος σκηνοθέτης Αντρέι Ταρκόφσκι.












                                                                                                  Themis

ΖώΔιΑ..

Γεια σας και σήμερα! 28 Δεκεμβρίου πλέον και ο τελευταίος μήνας του έτους οδεύει προς το τέλος του. Αυτήν την ημέρα λοιπόν θα πραγματοποιηθεί και η τελευταία πανσέληνος του χρόνου στο ζώδιο του Καρκίνου. Και ως τελευταία είναι και αρκετά έντονη και δυνατή και θα επηρεάσει κυρίως τους Κριούς, τους Καρκίνους φυσικά, τους Ζυγούς και τους Αιγόκερους. Μην επαναπαύεστε όμως οι υπόλοιποι καθώς έντονα συναισθήματα αγάπης και μίσους θα έρθουν ξαφνικά στην επιφάνεια για να ταράξουν τα νερά.Πολλοί θα παρασυρθούν και θα πουν αυτά που αισθάνονται αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις. Άλλοι πάλι θα αναπολήσουν τις όμορφες στιγμές του παρελθόντος ή μια παλιά αγάπη (γιορτές χωρίς μελαγχολία γίνονται;). Όλοι γινόμαστε πιο ευαίσθητοι και κοινωνικά ενεργοί απέναντι σε αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Δεν θα λείψει όμως και κάποια νευρικότητα από την ατμόσφαιρα, η οποία οφείλεται στην όψη της Σελήνης με τον Πλούτωνα και τον Ήλιο. Σκεφτείτε τα λόγια σας πριν τα βγάλετε από το στόμα σας και συγκρατείστε έναν μικρό θυμό που ίσως νιώσετε. Σε τελική ανάλυση γιορτινές μέρες έχουμε ας περάσουμε καλά κι ας απολαύσουμε τις διακοπές μας!
                                                                                                                                                         Μ. 

Χρόνια πολλά...




Καλημέρα σας φίλοι μου! Ελπίζω να είστε όλοι καλά! Πως ξυπνήσατε; Με κέφια να φανταστώ!!! Σήμερα είναι 28 Δεκεμβρίου και γιορτάζουν η Δόμνα, η Θεοφίλη, Φιλιώ και ο Μυγδόνιος. Χρόνια σας πολλά και να είστε πάντα καλά και πάντα ευτυχισμένοι!!!! Αν και λίγο σπάνια τα σημερινά ονόματα που γιορτάζουν εγώ εύχομαι χρόνια πολλά και να είστε πάντα επιτυχημένοι και υγιείς! 







Και για ένα χαρούμενο ξεκίνημα της μέρας απολαύστε μερικά λαχταριστά ανέκδοτα με τον Τσακ Νόρις. Ο Τσακ Νόρις έχει μετρήσει μέχρι το άπειρο 2 φορές! Ο Τσακ Νόρις δεν φοράει ρολόι γιατί αυτός αποφασίζει τι ώρα είναι! Ο Τσακ Νόρις έδωσε στην Μόνα Λίζα το διάσημο χαμόγελό της! Και για να κλείσω, σας δίνω μία φιλική συμβουλή: Αν στο Scrable γράφετε τη λέξη Τσακ Νόρις θα κερδίζετε πάντα!!!


                                                                                                 Themis

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Η Barbie σε διαφορετικό ρόλο!!! Οι πιο σπάνιες φωτογραφίες!



Θα σας μιλήσω για την αγαπημένη κούκλα των κοριτσιών. Και ποια είναι αυτή; Μα φυσικά η Barbie! Κάθε μικρό κορίτσι πάντα ζητούσε για δώρο μία από αυτές τις κούκλες. Έχουν κυκλοφορήσει εκατοντάδες διαφορετικές ιδιότητες. η φωτογραφία αριστερά δείχνει την πρώτη Barbie που κυκλοφόρησε. Από τότε, κάθε τόσο η Barbie άλλαζε επάγγελμα, εθνικότητα, θρησκεία και οι φανατικοί θαυμαστές της "έτρεχαν" να την αποκτήσουν! Συχνά ακούμε για δημοπρασίες με συλλεκτικές κούκλες όπου δίνονται υπέρογκα ποσά για να αποκτηθούν! Η επιρροή που ασκεί αυτή η κούκλα είναι τόσο μεγάλοι που άνθρωποι κάνουν δεκάδες πλαστικές επεμβάσεις για να καταφέρουν να μοιάσουν στην Barbie αλλά και στον φίλο της Ken! Ένα γαλλικό site δημοσίευσε Barbie που έχουν εμπνευστεί από κάποιο διάσημο πίνακα, από μία σειρά ή κάτι άλλο που σημάδεψε μια εποχή ή μια γενιά!


Μία τηλεοπτική σειρά μπορεί να δημιουργήσει κύματα θαυμαστών. Όταν τη σειρά αυτή ενσαρκώνει η πιο γνωστή κούκλα τότε τι γίνεται;;; Οι δημιουργοί της σειράς μετέφεραν τους γυναικείους χαρακτήρες σε κούκλες Barbie.



















Η επόμενη κυρία είναι σε όλους μας γνωστή. Η Coco ή Mademoiselle όπως είναι γνωστή εδραίωσε ένα συγκεκριμένο τρόπο ντυσίματος και επηρέασε την παγκόσμια μόδα. Και τώρα με αυτό το "πάντρεμα" η πιο γνωστή κούκλα ντύνεται με το στυλ της πιο γνωστής κυρίας της μόδας.
























Μία ακόμη μετατροπή αρκετά ενδιαφέρουσα είναι αυτή της Barbie ως Νεφερτίτη. Ήταν γυναίκα του Ακενατών αλλά και μία από τις βασίλισσες που είχαν κερδίσει τον σεβασμό όλων.



 




















Ο Andy Warhol φωτογράφισε αστέρες με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Χαρακτηρίζεται από τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες που είναι χρωματισμένες με έντονα χρώματα και τονίζονται λεπτομέρειες με ειδικά εφέ. Έτσι θα δούμε τώρα την Bardie ως ένα σύμβολο του sex, την Marilyn Monroe.






















Η επόμενη μεταμόρφωση αφορά εμάς τους Έλληνες. Έχουν μετατρέψει την Barbie, την πιο όμορφη κούκλα, σε Αφροδίτη της Μήλου, την πιο όμορφη γυναίκα, ένα από τα τελειότερα αγάλματα της αρχαιότητας.


























Για το τέλος σας άφησα μία από τις πιο γνωστές και πιο πολυδάπανες μεταμορφώσεις. Η αγαπημένη κούκλα των κοριτσιών ενσαρκώνει τον χαρακτήρα της πιο πολυδάπανης ταινίας. Το Avatar ήταν από μία από τις ακριβότερες παραγωγές και έτσι οι δημιουργοί της έκθεσης αυτής συνδύασαν την κούκλα με τον χαρακτήρα της ταινίας.























                                                                                                  Themis