Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Νομίζετε ότι τα ξέρετε όλα για το "Μόνος στο σπίτι";

Είναι αναμφισβήτητα μαι από τις κλασικές χριστουγεννιάτικες ταινίες. Το μικρό παιδί που ξεχνιέται από τους γονείς του και αναγκάζεται να περάσει μόνο του τις διακοπές των Χριστουγέννων αλλά και να υπερασπιστεί το σπίτι του από τους επίδοξους ληστές που θέλουν να το "ελαφρύνουν". Δαιμόνιος και πανέξυπνος ο Macaulay Culkin (Kevin στην ταινία) τα καταφέρνει μια χαρά και περνάει και τα Χριστούγεννα των ονείρων του! Σήμερα λοιπόν θα σας αποκαλύψω μερικές λεπτομέρειες για την ταινία που μάλλον δε γνωρίζετε.
Η φωτογραφία της φίλης του Buzz που βρίσκει ο Kevin είναι στην πραγματικότητα η φωτογραφία ενός αγοριού που έχουν κάνει να μοιάζει με κορίτσι. Αυτό έγινε γιατί ο σκηνοθέτης θεώρησε σκληρό να κοροϊδέψει ο μικρός πρωταγωνιστής ένα νεαρό κορίτσι για την εμφάνισή του.
Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Elvis Prisley δεν πέθανε τότε που ανακοινώθηκε αλλά ήταν ζωντανός. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι ο άνδρας με το μούσι που στέκεται όρθιος στο βάθος στη σκηνή που η μαμά του Kevin φωνάζει στον υπάλληλο του αεροδρομίου είναι ο Elvis μεταμφιεσμένος. Η ταινία γυρίστηκε το 1977 πολύ μετά το θάνατό του δηλαδή. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Το τεύχος του Playboy που βρίσκει ο Kevin στο δωμάτιο του Buzz είναι του Ιουλίου 1989 με την Erika Eleniak ως μις Ιούλιος.
Στο ρόλο του Χάρυ θα βλέπαμε τον Robert De Niro αν δεν απέρριπτε το ρόλο.
Και πάμε στην περίφημη ταινία που παρακολουθεί ο Kevin και χρησιμοποιεί για να απομακρύνει τους κλέφτες, "Άγγελοι με βρώμικες ψυχές" ("Angels with Filthy Souls"). Αν ψάχνετε να την παρακολουθήσετε δε νομίζω να τα καταφέρετε αφού πρόκειται για φανταστική γκανγκστερική ταινία που φτιάχτηκε ειδικά για την ταινία.
Το "Talkboy" σχεδιάστηκε αρχικά για την ταινία ως μη λειτουργικό gadget και χρησιμοποιήθηκε από το μικρό Kevin. Το 1993 όμως βγήκε μια λειτουργική του έκδοση στην αγορά λόγω μαζικής αποστολής επιστολών από νεαρούς θαυμαστές της ταινίας που ήθελαν το δικό τους Talkboy.
Ο ηθοποιός John Candy γύρισε το κομμάτι που του αντιστοιχούσε στην ταινία σε μία μόνο μέρα (23 ώρες γυρίσματα!). Το απόσπασμα όπου αφηγείται ότι μια φορά ξέχασε το γιο του στο σπίτι που γινόταν μια κηδεία ήταν αυτοσχεδιασμός της στιγμής!
Η σκηνή όπου ο κλέφτης Χάρυ δαγκώνει το δάχτυλο του Kevin σας φάνηκε ψεύτικη; Δεν ήταν και τόσο αφού το δάχτυλο του Macaulay Culkin δαγκώθηκε πραγματικά. Μάλιστα υπήρχε και η ουλή στο δάχτυλό του..
Τέλος η σκηνή με την ταραντούλα ήταν επίσης αληθινή! Ο Daniel Stern δέχτηκε να έχει την ταραντούλα στο πρόσωπό του για μία και μοναδική λήψη. Δεν μπόρεσε όμως να ουρλιάξει γιατί ο θόρυβος θα φόβιζε την ταραντούλα. Έτσι προσποιήθηκε ότι ουρλιάζει και ο ήχος προστέθηκε μετά. 
                                                                                                                                             Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε μας την asinARTisia σου!