Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Επισκεφτείτε τα πιο γνωστά μουσεία χωρίς να κουνηθείτε από τον καναπέ σας!



Θα σας μιλήσω για ένα θέμα που αν και λίγο παλιό, μας αφορά τώρα πιο άμεσα! Ο λόγος για το Google Art Project. Πριν από ένα χρόνο (και κάτι ψιλά) ξεκίνησε μια μοναδική συνεργασία με ανάμεσα στην Google και 17 μουσεία σε όλο τον κόσμο. Η συνεργασία αυτή περιλαμβάνει την συγκέντρωση φωτογραφιών εξαιρετικής ανάλυσης αλλά και την ικανότητα προβολής πάνω από 1000 εικόνες σε ένα σημείο. Επίσης μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε μια πανοραμική περιήγηση στο μουσείο με την δυνατότητα του Street View. Τα μουσεία συνεργάστηκαν στενά με τους τεχνικούς και χρησιμοποίησαν ακόμη και ειδικούς συμβούλους για την καλύτερη γωνία λήψης ενός εκθέματος, αλλά και τις κατάλληλες πληροφορίες που θα το συνοδεύουν! 
  Με ένα μόνο κλικ, ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να μελετήσει και τις παραμικρές λεπτομέρειες ενός έργου. 
Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο καθένας μας μπορεί να δημιουργήσει την δική του συλλογή! Δηλαδή, μπορούμε να αποθηκεύσουμε ότι θέλουμε από κάθε έκθεμα, να προσθέσουμε τα σχόλιά μας και όλα αυτά να τα μοιραστούμε με όποιον θέλουμε! Μέσα στους 14 μήνες λειτουργίας της εφαρμογής, τα μουσεία που συνεργάζονται είναι 151 σε 40 χώρες.


 Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν το νέο μουσείο της Ακρόπολης, το μουσείο Μπενάκη, το Νομισματικό μουσείο. Θα μπορούν δηλαδή διαδικτυακοί επισκέπτες να θαυμάζουν τα ελληνικά έργα τέχνης! Ελπίζουμε να αναβαθμιστεί στη χώρα μας το Google Art Project και όλο και περισσότερα μουσεία να συμμετάσχουν!









                                                                                                  Themis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε μας την asinARTisia σου!