Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Η Barbie σε διαφορετικό ρόλο!!! Οι πιο σπάνιες φωτογραφίες!



Θα σας μιλήσω για την αγαπημένη κούκλα των κοριτσιών. Και ποια είναι αυτή; Μα φυσικά η Barbie! Κάθε μικρό κορίτσι πάντα ζητούσε για δώρο μία από αυτές τις κούκλες. Έχουν κυκλοφορήσει εκατοντάδες διαφορετικές ιδιότητες. η φωτογραφία αριστερά δείχνει την πρώτη Barbie που κυκλοφόρησε. Από τότε, κάθε τόσο η Barbie άλλαζε επάγγελμα, εθνικότητα, θρησκεία και οι φανατικοί θαυμαστές της "έτρεχαν" να την αποκτήσουν! Συχνά ακούμε για δημοπρασίες με συλλεκτικές κούκλες όπου δίνονται υπέρογκα ποσά για να αποκτηθούν! Η επιρροή που ασκεί αυτή η κούκλα είναι τόσο μεγάλοι που άνθρωποι κάνουν δεκάδες πλαστικές επεμβάσεις για να καταφέρουν να μοιάσουν στην Barbie αλλά και στον φίλο της Ken! Ένα γαλλικό site δημοσίευσε Barbie που έχουν εμπνευστεί από κάποιο διάσημο πίνακα, από μία σειρά ή κάτι άλλο που σημάδεψε μια εποχή ή μια γενιά!


Μία τηλεοπτική σειρά μπορεί να δημιουργήσει κύματα θαυμαστών. Όταν τη σειρά αυτή ενσαρκώνει η πιο γνωστή κούκλα τότε τι γίνεται;;; Οι δημιουργοί της σειράς μετέφεραν τους γυναικείους χαρακτήρες σε κούκλες Barbie.



















Η επόμενη κυρία είναι σε όλους μας γνωστή. Η Coco ή Mademoiselle όπως είναι γνωστή εδραίωσε ένα συγκεκριμένο τρόπο ντυσίματος και επηρέασε την παγκόσμια μόδα. Και τώρα με αυτό το "πάντρεμα" η πιο γνωστή κούκλα ντύνεται με το στυλ της πιο γνωστής κυρίας της μόδας.
























Μία ακόμη μετατροπή αρκετά ενδιαφέρουσα είναι αυτή της Barbie ως Νεφερτίτη. Ήταν γυναίκα του Ακενατών αλλά και μία από τις βασίλισσες που είχαν κερδίσει τον σεβασμό όλων.



 




















Ο Andy Warhol φωτογράφισε αστέρες με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Χαρακτηρίζεται από τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες που είναι χρωματισμένες με έντονα χρώματα και τονίζονται λεπτομέρειες με ειδικά εφέ. Έτσι θα δούμε τώρα την Bardie ως ένα σύμβολο του sex, την Marilyn Monroe.






















Η επόμενη μεταμόρφωση αφορά εμάς τους Έλληνες. Έχουν μετατρέψει την Barbie, την πιο όμορφη κούκλα, σε Αφροδίτη της Μήλου, την πιο όμορφη γυναίκα, ένα από τα τελειότερα αγάλματα της αρχαιότητας.


























Για το τέλος σας άφησα μία από τις πιο γνωστές και πιο πολυδάπανες μεταμορφώσεις. Η αγαπημένη κούκλα των κοριτσιών ενσαρκώνει τον χαρακτήρα της πιο πολυδάπανης ταινίας. Το Avatar ήταν από μία από τις ακριβότερες παραγωγές και έτσι οι δημιουργοί της έκθεσης αυτής συνδύασαν την κούκλα με τον χαρακτήρα της ταινίας.























                                                                                                  Themis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε μας την asinARTisia σου!