Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Του κόσμου τα παράξενα..

Ελλείψει παγκόσμιας ημέρας σήμερα θα σας παρουσιάσω μερικές περίεργες προκαταλήψεις που υπάρχουν στον κόσμο μας. Όλοι ξέρουμε την περίφημη ημερομηνία Παρασκευή και 13 που στο άκουσμά της και μόνο πολλοί άνθρωποι βγάζουν σπυριά, μέχρι και ταινία έγινε! Ή ο φόβος της μαύρης γάτας που έχει κάνει αρκετούς ν΄αλλάξουν την πορεία της προκειμένου ν' αποφύγουν το κακόμοιρο το ζωάκι..Δυστυχώς όμως αυτές δεν είναι οι μόνες προκαταλήψεις που υπάρχουν,πάμε λοιπόν να δούμε και κάποιες άλλες..
Εσείς το ξέρατε ότι περνώντας κάτω από μια σκάλα που στηρίζεται στον τοίχο δείχνετε ασέβεια στην Αγία Τριάδα; Υπάρχει λοιπόν η άποψη ότι το τρίγωνο που σχηματίζει η σκάλα με τον τοίχο και το έδαφος συμβολίζει την Αγία Τριάδα και το να περάσει κανείς από μέσα είναι ασέβεια που φέρνει κακή τύχη..Το ότι κάποιος μπορεί να κάνει εργασία πάνω στη σκάλα και γι' αυτό να σας έρθει κανένα σφυρί στο κεφάλι ούτε που περνάει από το μυαλό..
Το σταύρωμα των δαχτύλων φέρνει τύχη και θεωρείται είδος ιερής προστασίας, καθώς τα δύο δάχτυλα που είναι το ένα πάνω στο άλλο σχηματίζουν έναν κεκλιμένο σταυρό. Μάλιστα η κίνηση αυτή είναι διαδεδομένη σε όλον τον κόσμο ελαφρώς παραλλαγμένη κάποιες φορές.
Οι γείτονες Τούρκοι το έχουν σε πολύ κακό να μασήσουν τσίχλα το βράδυ μετά το δείπνο τους. Θεωρούν ότι μασάνε τη σάρκα των νεκρών..(μάλλον περίεργες γεύσεις κυκλοφορούν στη γείτονα χώρα..).
Έχει ξεκινήσει η μέρα σας στραβά κι ανάποδα; Τα πράγματα αντί να βελτιώνονται πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο; Μην ανησυχείτε! Απλά φορέστε τα εσώρουχά σας ανάποδα κι όλα θα φτιάξουν! Τουλάχιστον έτσι πιστεύουν μερικοί..
Εάν δε θέλετε να πεινάσετε ποτέ στο μέλλον τότε μην αφήνετε το φούρνο σας άδειο! Αυτό υπαγορεύει μια παλιά εβραϊκή δεισιδαιμονία, σύμφωνα με την οποία έπρεπε πάντα μέσα στο φούρνο να υπάρχει μια λαδόκολλα ή ένα τηγάνι.
Τέλος μη διανοηθείτε να ανοίξετε ομπρέλα μέσα στο σπίτι! Δε με νοιάζει αν έχει βραχεί και θέλετε να τη στεγνώσετε..μέσα στο σπίτι απαγορεύεται! Πολύς κόσμος εκλαμβάνει μια τέτοια κίνηση σαν κακοτυχία ενώ παλαιότερα θεωρούσαν ότι ήταν σημάδι θανάτου..
                                                                                                                                               Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε μας την asinARTisia σου!