Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Του κόσμου τα παράξενα..

Σήμερα θα σας παρουσιάσω μερικές από τις πιο παράξενες μανίες που έχουμε..Εντάξει όλοι έχουμε εμμονές με ορισμένα πράγματα αλλά στην προκειμένη περίπτωση νομίζω ότι η κατάσταση ξεφεύγει εκτός ελέγχου.. Ας δούμε λοιπόν μερικές μόνο από τις πιο παράξενες μανίες που έχουν παρατηρηθεί ποτέ.
Ξέρετε τι είναι η χαρτομανία; Όχι δεν έχει σχέση με την τράπουλα αλλά με τους χάρτες! Είναι η ανεξέλεγκτη μανία να βλέπει κανείς παντού χάρτες ακόμη και στα τρόφιμα...
Τη γαμομανία την έχετε ακουστά; Μα καλά πού πήγε το μυαλό σας; Σας παρακαλώ δηλαδή είμαστε σοβαρό blog εμείς..Η συγκεκριμένη μανία λοιπόν είναι μια παράξενη εμμονή να ζητάει κάποιος να τον παντρευτούν ή να κάνει ακραίες προτάσεις γάμου σε διαφορετικά άτομα ταυτόχρονα (τέτοια κάψα πια;)
Έχετε μήπως εμμονή με συγκεκριμένες λέξεις τις οποίες επαναλαμβάνετε στο μυαλό σας; Ονοματομανία λέγεται το "πρόβλημά" σας και δεν είναι τίποτα το ανησυχητικό μη φοβάστε. Απλώς εμπλουτίστε το λεξιλόγιό σας.
Η κλινομανία από την άλλη αναφέρεται στην επιθυμία να μένει κανείς στο κρεβάτι συνέχεια, για μέρες ολόκληρες, κι όχι μόνο όταν έχει κρύο. Εντάξει δε λέω καλό το κρεβατάκι αλλά από ένα σημείο και μετά πιάνεσαι κιόλας!
Δυσκολεύεστε να αποφασίσετε ακόμη και για τα πιο απλά θέματα που εμφανίζονται στην καθημερινότητά σας; Τότε πάσχετε από αβουλομανία, παθολογική αναποφασιστικότητα δηλαδή ή και αδυναμία συγκέντρωσης σε οτιδήποτε.
Την τελευταία μανία σίγουρα θα ευχόσασταν να την είχαν οι φίλοι σας. Διαβάστε όμως πρώτα και μετά αποφασίστε..Η δωρομανία λοιπόν δεν είναι απλώς η επιθυμία να κάνει κανείς δώρα,αυτήν όλοι την έχουμε. Είναι η εμμονή του ατόμου να επιλέγει και να προσφέρει δώρα ακόμη κι αν δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξει τέτοιες χειρονομίες. Τα αποτελέσματα δεν είναι και τόσο ευχάριστα αφού μπορούν να οδηγήσουν και σε χρεοκοπία.
                                                                                                                                   Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε μας την asinARTisia σου!