Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Αράχωβα, το στολίδι της Βοιωτίας

Αναζητάτε έναν κοντινό χειμερινό προορισμό για να ξεφύγετε για μερικές μέρες ή και ώρες; Η Αράχωβα είναι αυτό που ψάχνετε! Απέχοντας μόλις 160 χλμ. από την Αθήνα, αποτελεί τον πλέον ιδανικό προορισμό για μίνι αποδράσεις. Ειδικά τώρα το χειμώνα είναι ό,τι πρέπει με το χιονοδρομικό κέντρο που διαθέτει, το οποίο λειτουργεί από το 1974 και βρίσκεται στον Παρνασσό. Αν λοιπόν σας αρέσει το σκι ή αν θέλετε να μάθετε, μην το σκέφτεστε ούτε λεπτό!
Επίσης η Αράχωβα γειτνιάζει με τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, κάτι που ευνόησε ιδιαίτερα την ανάπτυξη του τουρισμού της. Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, εκτός από το Λαογραφικό της μουσείο που υφίσταται από το 2009, είναι το Ρολόι που είναι χτισμένο στο βράχο Τυριά. Χτίστηκε στις αρχές του 18ου αιώνα ως καμπαναριό του Μητροπολιτικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου. Γκρεμίστηκε όμως στο σεισμό του 1870 και παρότι ξαναχτίστηκε δεν είχε καλύτερη τύχη αφού ανατινάχθηκε από τους Γερμανούς το 1944. Το 1966 με προσωπικά έξοδα του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά Νεκτάριου Καμβασινού, αναστηλώθηκε και υπάρχει μέχρι σήμερα. Μην παραλείψετε να το δείτε το βράδυ φωταγωγημένο, αποτελεί ένα εξαίρετο θέαμα. Άλλα αξιοθέατα είναι ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου και το Ηρώο του Καραϊσκάκη.
 Ο λόγος όμως που κατά τη γνώμη μου αξίζει και πρέπει να το επισκεφθείτε είναι το μοναδικό τοπίο του γραφικού χωριού, με τα πέτρινα σπίτια και καταστήματα και την καταπληκτική ορεινή θέα. Μη νομίζετε όμως ότι επειδή είναι χωριό δεν θα μπορέσετε να διασκεδάσετε, αντιθέτως! Οι μοντέρνες καφετέριες με το γραφικό παρ' όλ' αυτά στιλ πιστεύω ότι θα σας ενθουσιάσουν, ενώ τα κλαμπ της περιοχής θα σας παρασύρουν να χορέψετε μέχρι τελικής πτώσεως στους πιο ξέφρενους ρυθμούς. Επισκεφθείτε την λοιπόν!
                                                                     Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε μας την asinARTisia σου!