Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Ένα σφουγγάρι αλλιώτικο από τα άλλα..!


Φαντάζομαι ότι αρκετοί θα μισήσουν αυτό το άρθρο γιατί μάλλον δε συμπαθούν τον πρωταγωνιστή του, τον Μπομπ Σφουγγαράκη δηλαδή. Ε λοιπόν σ' εσάς θα προσπαθήσω ν' αποδείξω πόσο άδικο έχετε και πως πρέπει να αναθεωρήσετε γι' αυτήν την παιδική σειρά..Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή..
Όταν το 1993 προβαλλόταν στην Αμερική η σειρά καρτούν "Rocko's Modern Life", κανείς δε φανταζόταν ότι ο Steven Hillenburg θα εμπνεόταν τον Μπομπ Σφουγγαράκη. Έτσι άρχισε το 1996 να δημιουργεί σκίτσα των ηρώων του Μπομπ. Τα πρώτα επεισόδια φτιάχτηκαν το 1998 σε συνεργασία με τον επίσης παραγωγό Derek Drymon, ενώ το αρχικό όνομα της σειράς ήταν Spongeboy. Όταν ο Hillenburg ανακάλυψε ότι το όνομα αυτό ήδη υπήρχε, τη μετονόμασε σε Spongebob. Το πρώτο επεισόδιο της σειράς λοιπόν προβλήθηκε 1η Μαΐου 1999 και ο τίτλος του ήταν "Help Wanted". Η σειρά συνεχίστηκε μέχρι και το 2003, οπότε και θα ολοκλήρωνε τα επεισόδιά της, όμως μετά από καθολικά απαίτηση των εκατομμυρίων τηλεθεατών της συνεχίστηκε και εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να προβάλλεται.
Εκτός από τα αυτοτελή επεισόδια, έχουν γυριστεί και 30λεπτες τηλεταινίες όπως το "Μήπως είδατε το Σαλιγκάρι;", καθώς και εορταστικά επεισόδια. Τον Οκτώβριο του 2004 κυκλοφόρησε και η πρώτη ταινία, με τίτλο "Μπομπ ο Σφουγγαράκης: Η ταινία", ενώ ακολούθησαν και άλλες. Η σειρά αυτή αποσπάσει πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων το Best Sound Editing in Television Animation-Music για τα έτη 2000, 2001, 2002, 2003 και 2004 και το Best Cartoon για το 2003, 2004, 2005 και 2006. Παρ' όλ' αυτά εξακολουθούν να υπάρχουν και οι επικριτές της σειράς που τη θεωρούν ακατάλληλη για ανηλίκους (για πολλούς και διαφόρους λόγους που καμία υπόσταση δεν έχουν), βίαια και πρόχειρα γυρισμένη. 
Νομίζω ότι η αγάπη των παιδιών γι' αυτούς τους συμπαθέστατους κατοίκους του Βυθού του Μπικίνι και η σειρά βραβείων που έχει στην κατοχή της, αποδεικνύει περίτρανα την επιτυχία της σειράς και το υψηλό της επίπεδο.
                                                                                                                                      Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε μας την asinARTisia σου!