Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Το πουλάκι τσίου!!

Μη μου πείτε ότι δεν έχετε αντιληφθεί το χαμό που προκλήθηκε τις τελευταίες μέρες με το πασίγνωστο πλέον πουλάκι τσίου γιατί πολύ απλά δεν θα σας πιστέψω! Το βίντεο που έκανε την εμφάνισή του στην Ελλάδα τον προηγούμενο μήνα, έχει μέχρι στιγμής ξεπεράσει τα 5000000 προβολές, ενώ η σελίδα του Facebook αριθμεί 17000 φίλους. Ξέρετε όμως από πού ξεκίνησε την πορεία του το πουλάκι αυτό αλλά και ποια είναι η φωνή που κρύβεται πίσω του;
Όλα άρχισαν τον Ιούλιο του 2012, όταν ο ιταλικός ραδιοφωνικός σταθμός Radio Globo κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ένα χιουμοριστικό τραγούδι με τίτλο "Il Pulcino Pio", το οποίο μέσα σε χρόνο ρεκόρ κατέκτησε το ιταλικό κοινό αλλά και τα charts.Πώς όμως βρέθηκε το Πουλάκι Τσίου στην ιταλική χερσόνησο; Το περασμένο καλοκαίρι ο ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού είχε ταξιδέψει στη Βραζιλία, όπου και άκουσε ένα παραδοσιακό βραζιλιάνικο παιδικό τραγούδι με τίτλο "E o pintinho piu". Ο ρυθμός τον κέρδισε αμέσως και σκέφτηκε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο τραγούδι για τη διαφήμιση πρωινής σατιρικής εκπομπής του σταθμού του. Επιστρέφοντας λοιπόν στην Ιταλία, έγραψε εκ νέου τους στίχους περιλαμβάνοντας όλα τα αγαπημένα ζώα των Ιταλών. Αυτό ήταν! Το Πουλάκι  Τσίου έγινε πασίγνωστο στην Ιταλία και χορευόταν σε κάθε γωνιά της. Μετά από μια μίνι περιοδεία του σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες έφτασε και στην Ελλάδα, όπου η προσαρμογή των στίχων έγινε από το δημιουργό του Gummy Bear.
Ποιος όμως κρύβεται πίσω από το αγαπητό αυτό πουλάκι; Ή μήπως θα έπρεπε να ρωτήσω ποια; Ο λόγος για την Morgana Giovannetti, την 28χρονη πολυτάλαντη Ιταλίδα ραδιοφωνική παραγωγό, ηθοποιό, τραγουδίστρια και θεατρική σκηνοθέτη. Η εν λόγω κοπέλα είναι γνωστή στην Ιταλία ήδη από το 1991, από το τηλεοπτικό show στο οποίο συμμετείχε τραγουδώντας με παράξενες φωνές, όπως κάνει και τώρα δηλαδή ως Πουλάκι Τσίου.
Εμείς σήμερα θα σας παραθέσουμε το αρχικό βραζιλιάνικο τραγούδι από το οποίο γεννήθηκε το Πουλάκι Τσίου, γιατί την ελληνική εκδοχή ίσως να την έχετε βαρεθεί και λίγο..Απολαύστε το λοιπόν!
                                                                                                                                              Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε μας την asinARTisia σου!