Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Μερικές συμβουλές που θα σας φτιάξουν την καθημερινότητα!

Καθημερινά όλοι μας χρησιμοποιούμε κάποια αντικείμενα με συγκεκριμένο τρόπο χωρίς να έχουμε φανταστεί ότι τροποποιώντας λίγο τη λειτουργία τους κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη! Πάμε να δούμε λοιπόν μερικές πρωτότυπες χρήσεις που θα μας λύσουν τα χέρια.
Παίζετε τένις; Αν ναι, τότε σίγουρα θα έχετε ένα ολόκληρο καλάθι από σπασμένα μπαλάκια που εσείς θεωρείτε άχρηστα. Δεν είναι όμως! Ακριβώς το αντίθετο μάλιστα. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να συγκρατήσετε τους φακέλους σας, τα μολύβια, τα κλειδιά ακόμη και την πετσέτα σας!


Σας αρέσουν οι φράουλες αλλά σας εκνευρίζουν τα κοτσάνια τους που ορισμένες φορές αρνούνται πεισματικά να βγουν; Υπάρχει λύση και λέγεται ξυλάκι παγωτού! Απλά καρφώστε τις από κάτω προς τα πάνω και απολαύστε τις με την ησυχία σας!
Αν κάπου εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν πατατάκια αλλά δεν τρώνε ολόκληρη τη σακούλα (!) και δεν ξέρουν πώς να την κλείσουν ώστε το περιεχόμενο να διατηρηθεί φρέσκο τότε η απάντηση είναι τα μανταλάκια από τις κρεμάστρες ρούχων. Θα κλείσουν τη σακούλα ερμητικά κι εσείς θα απολαύσετε τα πατατάκια σας ολόφρεσκα!
Και τώρα μια πολλή χρήσιμη συμβουλή για να μην ξαναπετύχουμε δάχτυλο προσπαθώντας να καρφώσουμε μια πρόκα... Πολύ απλά τη βάζουμε σ' ένα μανταλάκι απ' αυτά που απλώνουμε τα ρούχα και την καρφώνουμε άφοβα!
Καλές μου μαγείρισσες και καλοί μου μάγειρες! Πάτε να βράσετε μακαρόνια, ρύζι ή οτιδήποτε άλλο και σας χύνονται συνεχώς νερά κάνοντας την κουζίνα σας χάλια; Απλά τοποθετείστε μια ξύλινη κουτάλα στο χείλος της κατσαρόλας και θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!
Τώρα που το κρύο κάνει και πάλι την εμφάνισή του, όσοι έχετε τζάκι αλλά δεν έχετε προσάναμμα μην ανησυχείτε ότι δεν θα ζεσταθείτε. Πεταχτείτε μέχρι το μίνι μάρκετ της γειτονιάς σας και πάρτε μια σακούλα τσιπς καλαμποκιού. Χρησιμοποιείστε μερικά για να ανάψετε το τζάκι σας και τα υπόλοιπα ευχαριστηθείτε τα μπροστά στη φωτιά..!
Αν θέλετε να απολαύσετε το λευκό κρασί σας παγωμένο αλλά να μην το νερώσετε τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε στην κατάψυξη μερικές ρώγες λευκό σταφύλι και να δροσίσετε με αυτό το κρασί σας.

Αν τα ξύλινα έπιπλά σας έχουν γδαρθεί και δεν ξέρετε τι να κάνετε θα σας πω εγώ. Πάρ' τε την ψίχα ενός καρυδιού και τρίψ' τε τα με αυτήν και παρακολουθείστε τα γδαρσίματα να εξαφανίζονται!
Λάτρεις της μπύρας σας έχω συμβουλή για να απολαύσετε το αγαπημένο σας ποτό παγωμένο σε 15'. Βάλ' τε το μπουκάλι στην κατάψυξη αφού πρώτα το τυλίξετε με μια υγρή χαρτοπετσέτα.
Και για το τέλος σας άφησα το καλύτερο! Μπαμπάδες που δεν τα πάτε και πολύ καλά με χτενίσματα κτλ αλλά πρέπει να ετοιμάσετε τη μικρή σας κόρη απλά δείτε την κινούμενη εικόνα που ακολουθεί και παραδειγματιστείτε.




Μ.





2 σχόλια:

Γράψε μας την asinARTisia σου!